V. Ponta, un guru Pro Romania

V. Ponta, un guru Pro Romania
Publicat: 01/06/2017, 11:18

AproPont, a fost lansat la apă mică și tulbure, de pe o terasă, noul partid al lui Constantin, pe numele său biblic, „ProRomânia”; de fapt tot PC-ul ăla vechi, mort și îngropat de bună voie și fără lumânare în ALDE, căruia, acum, Constantin i-a spus: „Ridică-te și umblă!”.

De ce a fost necesară „reînvierea” unui partid născut lingav, din capul locului? Să vedem ce zice șeful!

„(Dumnezeu) ne-a ajutat ca astăzi să putem să facem o lansare deosebită a unui proiect politic care se vrea înainte de toate un proiect politic relaxat care să adune oamenii, care să încerce, așa cum am făcut și în această seară aici, să implice oamenii, să adune opinii de la oameni și să se asigure că tot ce vor oamenii se poate regăsi la un moment dat într-o anumită platformă. (…) Acest proiect politic pe care îl lansăm, PRO România, nu este un proiect politic care a găsit cheia succesului, este un proiect politic care își propune de acum înainte să comunice mai mult, un proiect politic care își propune să lanseze o platformă care să implice oamenii nu numai înainte și în timpul campaniei electorale, ci și după ce un partid ajunge la guvernare, ceea ce nu se întâmplă”.

Bun! Până aici, asistăm la un discurs gen „Cioloș, anunțând lansarea platformei România 100″. Și totuși, ce-i deosebește pe cei doi? Iată!

„De ce PRO România? Acest proiect politic se numește în felul acesta pentru că în primul rând sunt român, îmi iubesc țara și vreau să fac ceva pentru țara mea și eu și colegii mei. Apoi, pentru că majoritatea oamenilor politici, oameni care au intrat în politică pentru a se valida din punct de vedere personal în plan național și în plan internațional cum apar în fața presei spun pentru început: „Sunt pro european și pro NATO”. E foarte bine, dar să nu uităm că în primul rând trebuie să fim pro România și pro români. Dacă ești pro România și pro români, categoric ești și pro UE și pro NATO pentru că orice român care simte românește, de bună credință, nu vede locul României astăzi în anul 2017 decât în UE și în NATO”, a povestit Constantin.

În consecință, nu descoperim America dacă spunem că New Daniel încearcă să resusciteze, odată cu partidul său, și „fiorul” naționalist autohton, rămas de pripas, încă de la moartea lui Vadim – gesturi pe care Băsescu, un alt competitor pe felie, le-a ratat cu „succesuri”.

E adevărat că există un pol ce se revendică de la curentul în discuție – format din PRU și PFN-ul lui Laurențiu Rebega, europarlamentar aflat în grupul lui Marine Le Pen, „copil spiritual„ al nănașului Constantin, aflat, și el, la lansare – dar care nu dispune de prea mult gaz ca să facă „explozie”.

E posibil ca „Pro România” să schimbe legile fizicii politice și să atragă el polul, la nevoie, pentru a-l înghiți nemestecat.

Odată siesta terminată, n-ar mai fi nevoie decât de descălecatul lui Ponta, omul vrăjit de o întreagă pleiadă de lideri naționaliști – de la o extremă la alta -, începând cu Putin și terminând cu Erdogan.

Ungerea lui V. V. Ponta drept lider al „neonaționalismului” românesc, dincolo de „spirit”, conține, evident, și o componentă strict pragmatică și personală – ambiția de a candida pentru Cotroceni – 2019. O propunere venită din partea viitorului „Bloc Naționalist”, singura formațiune care îl mai poate împinge într-acolo.

De fostul lider PSD depinde, deci, soarta „Pro România”.

Dacă naționalismul european mai dispune de reacție, dacă fostul premier va intra în pielea unui lider naționalist, dacă partidul va avea, de astă dată, vlagă, spre a se organiza în teritoriu, nu este exclus să-l vedem și pe V. Ponta întorcându-se din morți.

Iar dacă nu, „Pro România” va aduce aminte de celebrele secte în care întreg „personalul” se sinucide în grup – de astă dată, politic -, adulându-și ipoteticul guru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului