Ungaria – exercițiu de ură

Ungaria - exercițiu de ură
Publicat: 03/10/2017, 21:08

În Ungaria a demarat luni un nemaintâlnit exercițiu resentimentar, pe modelul celor „Două Minute de Ură” din distopia lui Orwell.

O consultare publică ticluită de Viktor Orban cere cetățenilor, cu șase luni înainte de alegeri, să-și dea cu părerea despre Planul Soros, adică despre ceea ce premierul numește „conspirația globală împotriva Ungariei orchestrată de George Soros”.

În iulie, când a fost la Budapesta, exigentul Netanyahu n-a părut deloc deranjat de campania grotescă anti-Soros, de panourile imense cu chipul octogenarului evreu-ungur-american, considerându-l o țintă legitimă, mai cu seamă că, printre nenumăratele organizații pe care le finanțează (unele – culmea filantropiei! – având obiective care se bat cap în cap), sunt și pro-palestiniene. Mai mult, prim ministrul israelian n-a considerat demersul statului maghiar împotriva lui Soros o manifestare anti-semită. Sloganul „Să nu-l lăsăm pe Soros să fie cel care râde la urmă” l-a transformat pe magnatul din New York în țapul ispășitor al guvernării Viktor Orban, pregătindu-i acestuia terenul pentru un nou mandat.

E inadmisibil, e dezumanizant că astăzi, în inima Europei, e țintuit instituțional la zidul infamiei un om, făcut responsabil de toate relele Ungariei și ale lumii, că sunt instigați cetățenii la barbare ritualuri de ură. Am citit suficientă istorie să știu ce urmează: după Soros va fi găsit un alt inamic al statului, iar acela s-ar putea să nu mai fie executat în efigie, ci ars în piața publică.

Așa-numitul chestionar, la care trebuie să răspundă aproximativ 8 milioane de subiecți până pe 24 noiembrie, nu conține întrebări, ci 7 alegații însoțite fiecare de o scurtă informare, care trebuie să conducă la ideea că bătrânul speculator financiar cu aspirații de filosof e dușmanul poporului (Goldstein-ul lui Orwell), al Europei, de conivență cu liderii europeni, ba chiar dușmanul lumii întregi.

Aveți mai jos traducerea zisului chestionar – un amestec de adevăruri decontextualizate (citatele din eseurile lui Soros), de minciuni sfruntate, de populism penibil și manipulare ieftină:

„1. George Soros vrea să convingă Bruxellesul să reinstaleze cel puțin un milion de emigranți din Africa și Orientul Mijlociu pe teritoriul Uniunii Europene, inclusiv în Ungaria.
Infobox: Soros lucrează de ani de zile să schimbe Europa și societatea europeană. El vrea să-și atingă scopul prin strămutarea unor mase de oameni din alte civilizații. În momentul inițiera planului său, a declarat că „UE trebuie să accepte cel puțin un million de solicitanți de azil anual în viitorul apropiat (Project Syndicate 2015.09.26). Parlamentul European împărtășește același punct de vedere. Uniunea a sprijinit programme de reinstalare și crearea rutelor de migrație. (2015/2342 [INI]).

2. George Soros, împreună cu oficialii de la Burxelles, dorește de asemenea desființarea gardurilor și deschiderea frontierelor pentru migranți.
Infobox: Frontierele bine păzite asigură o apărare eficientă împotriva imigrației ilegale. Nu este o coincidență faptul că unul dintre cele mai importante obiective ale Planului Soros este desființarea gardurilor. Așa cum a spus miliardarul, „scopul planului nostru este protecția refugiaților, iar frontierele naționale constituie bariere” (Bloomberg Business 2015.10.30). Anumiți oficiali de la Bruxelles au atacat, de asemenea, închiderea frontierelor. În iunie anul acesta, Comisarul pentru Migrație a declarat că „nu este o soluție bună dacă statele membre UE ridică garduri la granițe”.

3. O parte a Planului Soros este distribuirea obligatorie de către Bruxelles a migranților care s-au strâns în Europa de Vest în special spre țările din estul Europei. Ungaria ar trebui să ia parte la aceasta.
Infobox: George Soros a scris următoarele despre distribuirea imigranților: „În cazul în care ei nu devin subiectele permanente și obligatorii ale sistem comun de azil al UE, aceasta se va nărui” (Financial Times 2015.07.26). În 2015 a fost luată o decizie la Bruxelles, conform căreia, ca un prim pas, Ungaria ar trebui să accepte 1.294 de imigranți. În 2016, Comisia Europeană a propus dispersia unui număr nelimitat de imigranți (IP/16/1620). Agenția pentru Migrație și Azil a UE, în conformitate cu propunerea lui George Soros, a șubrezit competența națională privind imigrația. Odată ce cotele de intrare sunt în vigoare, maghiarii nu vor mai avea un cuvânt de spus despre cei cu care vor trăi în viitor.

4. Conform Planului Soros, Bruxellesul ar trebui să oblige toate statele membre UE, inclusiv Ungaria, să plătească fiecărui imigrant 9 milioane de forinți (circa 28.900 euro, n.m.) asistență social.
Infobox: Potrivit lui Soros, sume semnificative ar trebui cheltuite pe imigranți. „UE ar trebui să ofere 15.000 euro (16.800 dolari) fiecărui solicitant de azil, în fiecare dintre primii doi ani, pentru a-i ajuta să acopere cheltuielile cu locuința, sănătatea și educația , în scopul de a face acceptarea refugiaților mai atrăgătoare pentru statele membre” (Project Syndicate 2015.09.26). Potrivit miliardarului, această sumă ar trebui acoperită prin angajarea de împrumuturi. Soros consideră că pentru rambursarea împrumuturilor ar trebuie mărite impozitele. Miliardarul ar crește TVA-ul și taxele pe benzină și turism. Soros a propus, de asemenea, în timpul vizitei la Bruxelles de anul trecut, că UE ar trebui să reducă sprijinul pentru agricultură și coeziune țărilor din Europa Centrală cu scopul de a rezolva problema crizei migrației.

5. Un alt obiectiv al lui George Soros este de a asigura migranților pedepse mai blânde pentru crimele pe care le comit.
Infobox: George Soros sprijină organizațiile care ajută imigrația și apără imigranții care comit infracțiuni. O astfel de organizație este Comisia Helsinki, care a susținut că „utilizarea de sancțiuni serioase în cazul trecerii ilegale a frontierei este îngrijorătoare”. O altă organizație a lui Soros, Amnesty International, a cerut în mod repetat eliberarea lui Ahmed H., care a atacat polițiști unguri din paza de frontieră și, ca urmare, a fost condamnat. Amnesty ar vrea ca statul maghiar să plătească daune.

6. Scopul Planului Soros este de a minimaliza limbile și culturile țărilor europene, cu scopul de a realiza integrarea mai rapidă a imigranților ilegali.
Infobox: George Soros, în cartea sa „Societatea deschisă”, a scris că „declinul autorității statelor naționale este o dezvoltare binevenită”. Soros a mai vorbit despre „a nu ne abandona convingerea că migrația este bună pentru Europa”. El a făcut apel la ONG-uri și companii să devină sponsori ai imigrației. A mai spus că, în sfârșit, continentul trebuie să ia măsuri active pentru dezvoltarea societăților deschise. În unele țări europene și în companiile multinaționale, simbolurile europene și creștine sunt îndepărtate voluntar în zilele noastre, ca să nu lezeze sensibilitatea imigranților.

7. Este, de asemenea, parte a Planului Soros de a iniția atacuri politice împotriva acelor țări care se opun imigrației și să le pedepsească sever.
Infobox: Principalele obstacole în calea implementării Planului Soros sunt guvernele care luptă pentru independența națională și iau măsuri împotriva migranților ilegali. Astăzi, George Soros este incapabil să aducă milioane de imigranți în Europa, fiindcă există unele guverne care ridică vocea împotrivă. Când guvernul maghiar respectă acordul Schengen, când protejează frontierele și construiește un gard, împiedică punerea în aplicare a Planului Soros. Soros și câțiva decidenți de la Bruxelles atacă din acest motiv țara noastră. Comisia Europeană propune ca statele membre care nu participă la programul de redistribuire să plătească o amendă de 78 milioane de forinți (circa 250.000 de euro, n.m.) pentru fiecare emigrant [refuzat]. (2016/0133 COD). Un angajat maghiar lucrează zeci de ani pentru această sumă”.

Dacă Uniunea Europeană și-ar onora valorile fondatoare pe care le invoca doamna cancelar Merkel deschizând porțile primului val de refugiați, n-ar închide ochii în fața inspăimântătorului demers instrumentat de premierul Viktor Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu