Un harakiri pentru Tudorel

Un harakiri pentru Tudorel
Publicat: 17/02/2018, 17:05

Ce ne duce cu gândul într-acolo?!

În primul rând, ce spune Dragnea despre ministrul Justiției: „Eu nu sunt dezamăgit de ministrul Justiției, știu pozițiile unor colegi. Dar asta nu este un subiect care să fie decis așa, decis foarte repede și fără o temeinică documentare și pregătire. Eu îl consider în continuare pe Tudorel Toaderun om de bună credință, un profesionist, un om serios și cred că decizia pe care o va lua, nu știu care va fi aceea, va fi una argumentată. (…) Are ritmul dumnealui și s-a întâmplat acum că era plecat în Japonia, într-o vizită programată demult. Dar primul-ministru i-a cerut să se întoarcă și s-a întors”.

În al doilea rând, ce spune Dragnea că i-a spus Dăncilă președintelui Iohannis, despre ministrul Justiției: „Președintele a întrebat-o, cred că era firesc, pe doamna prim-ministru cum vede situația din ultimele zile, despre subiectul cel mai intens dezbătut în ultimele zile. Doamna prim-ministru, așa cum a spus și aseară în interviu, a spus ca este preocupată, îngrijorată de toate aceste dezvăluiri și că i-a cerut ministrului Justiției ca într-un timp rezonabil, destul de scurt, să ia o decizie, indiferent care ar fi ea, pentru că toți vrem ca adevărul să iasă la iveală, pentru că discutăm de credibilitatea sistemului de justiție în România. Cred că a fost o întâlnire benefică”.

Iar în al treilea rând, ce-i spune Gunther Krichbaum, Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: „Într-o scrisoare din 2 februarie 2017 am subliniat deja faptul că, având în vedere evoluțiile politice interne, înlăturarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) pentru România este complet exclusă. Încerăarile actuale de a forța înlăturarea procurorului șef DNA din funcția actuală arată, din păcate, faptul că temerile mele sunt justificate. Tot felul de încercări de a renunța din motive politice la procedura MCV înaintea preluării de către România a Președinției Consiliului UE, sunt inutile. Presupun, prin urmare, că această opțiune nu va fi luată în considerare, iar Comisia își va exprima ferm îngrijorarea față de guvernul român.

Marile progrese în justiția românească au fost posibile doar datorită aderării la UE și prin sprijinul instituțiilor europene. Cetațenii români pro-europeni, care se opun acțiunilor guvernului, au nevoie urgentă de sprijinul Comisiei. În cazul unor noi atacuri asupra independenței sistemului judiciar, ar trebui, în opinia mea, să se ia în considerare inițierea procedurii de activare a articolului 7 din Tratatul UE”.

Destule motive, așadar, care să ne îndrepte, cu gândul, către un posibil autodafe al lui Tudorel Toader, organizat pe altarul încercatei Justiții.

În sensul pe care l-am mai subliniat aici, că toată lumea așteaptă verdictul ministrului Justiției, Tudorel Toader, în persoană. Cum s-ar spune, dacă el a decis să se implice, să caute, să cerceteze, să i se pună pata pe procurorul DNA, păi, atunci să dea și verdictul, când și cum o putea el, în ritmul și cadența lui; el să-i ceară președintelui, sau să nu-i ceară, revocare procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi, precum și să ia toate măsurile care se impun, pentru că „e un om de bună credință, un profesionist, un om serios”, iar noi nu ne băgăm, de vreme ce așa e politically correct (indiferent dacă Dragnea a negociat, sau nu, cu Iohannis, pe subiect) .

Și acum, urmează „un salt în echer, cu triplu șurub, din stat pe mâini”, direct în cap.

Cum al cui?! Al lui Tudorel Toader, ministrul (complet independent) al Justiției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Neatenția care îi lasă pe șoferi fără bani. Amenda este uriașă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York