Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1777 vizualizări 28 iun 2017

Un binom mai penibil ca ăl mai sus amintit n-am văzut de mult. Un fel de Stan şi Bran, care, la repezeală, înainte să apară la cadru, într-un „iureş-morişcă”, şi-au încurcat hainele între ei: Dragnea părea să-şi fi pus pe el haina lui „Tudose, Mihai Tudose”, una cu vreo două-trei numere mai mare, ca să-l facă, evident, şi mai mic în imediata vecinătate a premierului desemnat, să nu mai spună lumea că îl terorizează pe şeful executivului.

În schimb, „007” mi-a adus aminte de reclama unei bănci, despre propria politică de comisioane în reţeaua de bancomate. Omul părea „salariul-tocmai-mărit”, căruia îi rămăsese haina mică şi stătea pe el exact-exact ca pe „Bond, James Bond”, scos, ud leoarcă, dintr-un lac de acumulare, traversat pe spate.

Ceva care, imediat după ce Dorel a spart conducta de alimentare, s-a transformat din crispare în năuceală, şi, imediat, în derută. Aproape că n-am mai înţeles nimic din stand up-ul celor doi, din cauza întrebării care mi se izbea de toţi pereţii capului, ca un porumbel voiajor, gata de misiune: „Dom’le, omul ăsta, „Tudose, Mihai Tudose”, n-are batistă?!”.

Nu i-o fi zis nimeni, „Domnu’ premier, domnu’ 007, luaţi cu dumneavoastră o batistă, domnule! E bună la de toate, nu ştii când îţi trebuie! Te ajută să nu dai cu muncii-n fasole, când îţi pierzi controlul – iar omul a dat, întrebat fiind dacă, atunci când îi va veni rândul lui Dragnea la fotoliul de prim-ministru, va pleca. „Absolut!” a răspuns, premierul fără să ezite, atent să-şi şteargă parbrizul cu arătătorul.

Aceste vorbe l-au durut, vizibil, pe liderul PSD, care a mai apucat doar să articuleze, filosofic, cu ochii fugiţi în dreapta sus (sau în stânga…): „Nu te grăbi!”. „La ce?”, l-am întreba noi.

Poţi, chiar, pentru ca să pui batista pe ţambal, dacă, Doamne fereşte, se-ngroaşă gluma şi apare vreun scandal din te miri ce. Şi, în sfârşit, dar nu şi în cele din urmă, ai putea chiar să-ţi ştergi faţa cu ea, dacă transpiri de emoţie, de cald sau de borviz băut la vadră, pe caniculă. Nu?  

Ei bine, ţinând cont de toate acestea, a fost cât pe-aci să pierd din vedere informaţia: anume, că guvernul ăsta nou, „Tudose, Mihai Tudose”, e două treimi din ăla vechi – „Grindeanu, Sorin Grindeanu”. Că şi el tot „007” - sau opt, sau zece, zzzecee, doi zecee, probă de microfon – era!

Păi, atunci, de ce am mai plimbat noi Circul „Kludski” prin România, aproape o lună de zile? Nici un răspuns?

Ei bine, eu unul cred că Dragnea l-a dat jos pe Grindeanu pentru că stăteau bine hainele pe el. Şi avea şi batistă… Asta chiar că te complexează!

--

Citește și: