27 iunie 201719:303431

Tudose - bon pour la Roumanie

”Îmi fac cruce în faţa voastră” (cum se jura Tudose ieri în Cex, când i s-a pus întrebarea dacă are dublă comandă)...

... “Îmi fac cruce în faţa voastră”, nici cu decretul semnat de Klaus Iohannis în faţă nu-mi vine să cred că Preşedintele României ne-a blagoslovit cu Tudose. I-ar fi putut spune lui Dragnea: “Ştiu că eşti surmenat după efortul de a-ţi răsturna guvernul, dar ai câteva ore să-mi propui un alt premier”. N-a făcut asta, ceea ce înseamnă că îl consideră pe Tudose bon pour la Roumanie.

Dis-de-dimineaţa, ca să-şi taie greaţa, personajul a schimbat trei vorbe şi o grimasă cu ziariştii. Le-a mărturisit care e marea sa calitate: “puterea de muncă”.

Cu asta l-a convins, probabil, şi pe Preşedinte, cu “puterea de muncă”.  Trebuie să ridice Cabinetul Dragnea 2 din Kiseleff şi să-l treacă prin Parlament.  Ar putea fi singura opinteală a mandatului său, doar dacă, peste vreo jumătate de an (când Vâlcov va scoate din nou evaluările din criptă), nu se va strofoca să se ţină de fotoliu, ca un tragos, să-l uşuie cu ditirambi coreutele partidului.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.