Cornel ILIE
Cornel ILIE
2524 vizualizări 26 mai 2016

Deodată, românii ştiu ce este o coaliţie şi mai sunt şi stâlpul familiei, care, la rândul ei, este stâlpul societăţii. Păi la cum arată acum societatea noastră aş zice că a cam eşuat şi ar fi bine să încercăm şi alte experimente. Cum ar fi, de exemplu, să nu ne mai băgăm picioarele în vieţile altora.

Este ironic, dar coaliţia pentru familie tocmai şi-a ratat gradul de familie şi l-a câştigat pe cel de potenţială sectă.

O logică simplă ne arată că persoanele de care încearcă să se ferească şi protejeze cele trei milioane, persoanele gay, sunt copiii născuţi în nişte familii ‘normale’. Deci nu este un sistem perfect, ăsta cu familia doar dintr-o femeie şi un bărbat. Este perfect faptul că pot face copii.

Pe logica acestor milioane, aceşti copii nu mai sunt buni pentru societatea noastră şi trebuie o lege specială ca ei să nu fie apăraţi de toate legile.

Familia dintr-o femeie şi un bărbat este construcţia ideală şi recomandată la orice oră. Dar ce te faci că sunt aşa familii care îşi abandonează copiii, îi abuzează sau îi ignoră. Sunt multele familii care divorţează şi ei, divorţaţii, întemeiază alte familii ‘normale’, mai fac un copil, după care iar divorţează, abandonează copilul şi tot aşa.

Am luat exemplele cele mai rele, da.

Dar şi cele trei milioane văd doar partea rea, urâtă, inestetica, atunci când îşi strigă tradiţia neamului vizavi de problema asta. O problemă inventată de ei, pentru care tot ei au venit cu soluţia.

Cei mai mulţi dintre gay sunt mult mai educaţi decât multe milioane de români, probabil. Dacă s-ar da legea prin care ei pot să adopte copii sau să se căsătorească, chiar nu cred că ar începe să defileze de mână pe bulevarde, să se sărute sau alte gesturi despre care se spune ca ne fac scârbă.

Nu este ceva primitiv în ideea asta, că dragostea unor oameni poate să ne scârbească?

Nu este ceva meschin în ideea de a decide cu prejudecăţi pentru fericirea altora?

Miza nu este această problemă cu gay-i, ci unde poate duce genul ăsta de mentalitate, în ritmul ăsta, de ‘ştim noi mai bine ce e mai bine pentru toţi’.

Dar cine semnează sau iniţiază petiţii pentru că suntem jefuiţi în fiecare zi de stat? Suntem violaţi moral şi emoţional în fiecare zi de către toţi hoţii şi incompetenţii partidelor ultimilor douăzeci şi ceva de ani, dar ne doare de ce se întamplã în dormitoarele altora.

Nu am urmărit emisiunile cu candidaţii la primărie din ultimele zile, dar sunt curios dacă sunt întrebaţi ce cred ei despre lista asta şi care este poziţia lor. Orice ar răspunde, ar supăra nişte milioane de români. Trebuie să fie extrem de abili să răspundă făcând cât mai puţină pagubă în electorat. Şi nu pare că sunt.

Doi dintre candidaţi sunt foste vedete tv, Firea şi Turcescu.

În vremea lor de prezentatori stârneau cam aceeaşi doză de controversă ca si cei de acum.

Să ne imaginăm mersul societăţii noastre în ritmul de acum şi peste zece ani o să avem de votat între Dan Capatos şi Mădălin Ionescu. Nu este comic?

Probabil că şi atunci încă o să candideze Nicuşor Dan. Şi tot nu ştiu dacă o să aiba şanse.

Într-un curcubeu încap cele mai frumoase culori. Poate asta ne place cel mai mult când vedem unul, varietatea. Poate de-asta îl pozăm mereu când îl vedem.

Lumea este un curcubeu. De oameni.

Cel mai frumos lucru pe care îl avem în comun este că suntem diferiţi. Prin visele şi alegerile noastre, prin cum, ce şi pe cine iubim.

Evoluăm mai frumos cu bunătate, nu cu răutate. Dragostea faţă de oameni înseamnă şi toleranţă.

Daca vrei sa-i urmaresti activitatea lui Cornel Ilie, poti da ‘follow’ la pagina https://www.facebook.com/cornel.ilie.54.

--

Citește și: