Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2281 vizualizări 11 sep 2017

Aproape peste noapte, USR Bucureşti a început să mişte. Sigur, nu masele, ci, la antreuri, doar pe el însuşi, pur şi simplu.

În primul rând, duminică, s-a ales o nouă şefă de filială, în persoana Roxanei Wring - zice-se echidistantă faţă de toţi liderii care au fost –, şi garnitura sa de vicepreşedinţi/susţinători.

Nici una, nici două, cum s-a ales, Wring a şi tras clopoţelul deşteptării în partid anunţând că USR-ul bucureştean va deveni vârful de lance al luptei anti-PSD, pentru salvarea Bucureştiului. Adică?! Aţi ghicit, USR va fi, în sfârşit, USB! Ceea ce mi se pare absolut corect şi de bun-simţ, de vreme ce, înainte să fii USR, ar fi fost frumos să te faci că eşti, cât de cât, USB.

Ba, ce să vezi?! În timpul acesta, cât n-ai fost USB, cică tot primăriţa ar mai fi salvat câte ceva prin Bucureşti, cum ar fi, de exemplu, „Cathedral Plaza”.

”PSD lasă în urmă un dezastru de proporţii: un oraş a cărui infrastructură este aproape de colaps, un buget secătuit de pomeni electorale şi o administraţie opacă, politizată, incompetentă. USR trebuie să fie vârful de lance al luptei anti-PSD, este de datoria noastră să luptăm pentru salvarea Bucureştiului. Suntem singurul partid care o poate face. Vom construi o organizaţie puternică, creând coeziune internă şi insistând pe reguli şi proceduri clare, şi vom elabora un program politic, USR Bucureşti 2020, credibil, cu obiective specifice, măsurabile, accesibile, relevante şi încadrate în timp”, a spus Wring de-a dreptul războinic!

Iar luni, s-a aşezat cu artileria pe ei: a sesizat Consiliul Concurenţei în legătură cu o manevră incredibilă a „generalei” - proiectul de hotărâre care va permite Primăriei Capitalei să acorde, fără licitaţie, contracte de servicii, salbei de societăţi, prinsă de Firea la gâtul administraţiei bucureştene.

”Proiectul de hotărâre este, după cum ne-am obişnuit deja Gabriela Firea, nelegal. Acesta încalcă grav Legea Achiziţiilor Publice şi Legea Concurenţei. Dacă majoritatea PSD-ALDE va aproba, precum ne aşteptăm, acest proiect, USR Bucureşti va depune imediat plângere prealabilă pentru anulare în instanţă a acestuia”, a anunţat Wring, ordinul de luptă pe unitate.

Sigur, PNL se luptă, şi el, cu „hidra celor 22 de societăţi” încă din ziua următoare aceleia în care Firea a făcut anunţul înfiinţării acestora. Evident, fiecare după capul lui, la fel ca la localele din 2016.

Personal, continui să sper că partidele acestea două vor realiza în ce situaţie se află, că vor renunţa la aroganţe, fuduleli şi alte vanităţi, şi că vor conlucra într-un fel sau altul pe frontul comun al opoziţiei nimicite.

Măcar de dragul speranţelor aproape împăiate…  

P.S. Până la urmă, consilierii generali ai Capitalei au adoptat norma internă a Municipiului Bucureşti care stabileşte modalitatea de atribuire a contractelor către entităţile juridice la care este acţionar majoritar. Norma internă prevede încheierea de contracte între Municipiul Bucureşti, prin primarul general, în calitate de achizitor, şi entităţile juridice la care este acţionar majoritar, având ca obiect execuţia, prestarea, furnizarea de lucrări, servicii sau produse.

Ca să vezi… Cine s-ar fi aşteptat?!

--

Citește și: