Președintele Trump, entertainer-ul agenților CIA (II)

Președintele Trump, entertainer-ul agenților CIA (II)
Publicat: 25/01/2017, 21:02

Prima vizită și primul discurs oficial (în afara celui de la inaugurare, rostit cu o zi înainte, la care face dese și polemice referiri), în calitate de președinte în exercițiu al Americii și comandant suprem al forțelor armate.

Promisiunea din final, de a reconstrui clădirea CIA renunțând la coloane, a făcut deja obiectul unor exegeze aberante, autorii lor considerând că Trump a folosit o metaforă îndrăzneață prin care a vrut să transmită că va demola așa-numita coloană a cincea a Agenției, care ar face – din interior – jocul unor puteri străine.

Dacă îi urmăriți discursul veți observa că nu are profunzimi metafizice. E pur și simplu un exercițiu de captare a bunăvoinței realizat de un entertainer care și-a pierdut mult din acuratețea și bruma de substanță de altădată.

Șuvoiul de superlative se scurge în continuare.

PREȘEDINTELE STATELOR UNITE: „Cred că această formațiune (personalul CIA, n.m.) e pe cale să fie una dintre cele mai importante din această țară, capabilă să ne ofere siguranță, capabilă să ne facă din nou câștigători, capabilă să rezolve toate problemele. Avem atât de multe probleme interconectate câte nici nu gândim, dar interconectate la un soi de dezastru și groază pe care l-a produs acest grup de oameni bolnavi (ISIS, n.m.). Vă pot spune doar că sunt alături de voi o mie la sută. Iar motivul pentru care voi sunteți primii la care m-am oprit este că, așa cum știți, am un război în desfășurare cu presa. Sunt (ziariștii, n.m.) printre cele mai lipsite de onestitate ființe umane de pe Pământ. (Râsete și aplauze). Și ei au făcut în așa fel încât să sune ca și când eu aș fi avut un conflict cu comunitatea de informații. Am vrut să vă fac să înțelegeți că motivul pentru care sunteți prima mea oprire este exact opus – exact. Iar ei să înțeleagă, de asemenea, asta. Explicam despre numere. Noi am făcut un lucru ieri la speech. V-a plăcut tuturor speech-ul? (Aplauze). Am oferit analize bune. Avem un câmp compact de oameni. I-ați văzut. Mă trezesc în dimineața, deschid una dintre rețele (rețelele media, n.m.) și îmi arată un câmp gol. Mi-am zis: așteaptă un minut, am rostit un discurs. Mă uitam în jur – păreau un milion, un milion jumate de oameni. Ei (ziarișii, n.m.) au arătat o zonă în care practic nu era nimeni. Și au zis: Donald Trump n-a performat bine. Am spus: stătea să plouă, ploaia ar fi trebuit să-i sperie și să-i împărștie, dar Dumnezeu S-a uitat în jos și a zis: nu vom lăsa să plouă peste speech-ul tău! De fapt, atunci când am început, mi-am spus: o, nu! În primul rând, am fost lovit de câteva picături. Și mi-am zis: o, asta e rău de tot, dar vom răzbate. Însă adevărul e că s-a oprit imediat. A fost minunat. Si apoi s-a arătat, într-adevăr, soarele. Apoi am plecat și a turnat imediat după ce am plecat. A turnat! Dar, știți, e ceva uimitor, pentru că am avut – părea – sincer, părea ca un million și jumătate de oameni. Orice ar fi fost, a fost! (…)”.

Donald J. Trump o ține așa, preț de câteva penibile minute, contrazicând presa (care ar fi scris că n-au fost decât 250.000 de oameni) și amenințând-o, finalmente, că va plăti scump pentru asta.

PREȘEDINTELE STATELOR UNITE: „(…) Am mai avut ceva interesant ieri. În Biroul Oval e o frumoasă statuie a Dr. Martin Luther King. Mie mi se întâmplă să-mi placă, de asemenea, Churchill. Winston Churchill. Cred că multora dintre noi ne place Churchill. Nu e din țara noastră, dar are multe a face cu ea. Ne-a ajutat. Aliat adevărat. Și, așa cum știți, statuia lui Churchill a fost scoasă – bustul. Și, așa cum probabil ați citit, prim ministrul ne va vizita în scurt timp (Theresa May, n.m.). Ei (cei din administrația Casei Albe, n.m.) -au întrebat dacă mi-ar plăcea sau nu să mi-l aducă înapoi (e vorba despre bustul lui Churchill, n.m.). Am spus: absolut!, însă până una alta avem un bust al lui Churchill. Deci, un reporter de la revista Time – și am fost pe coperta lor de vreo 14-15 ori, cred că avem recordul tuturor timpurilor în Time Magazine!. De pildă, dacă Tom Brady (ucător celebru de fotbal American, n.m.) e pe copertă, apare o singură dată, pentru că a câștigat Super Bowl sau ceva, adevărat? (Râsete). Eu am fost deja de 15 ori anul ăsta. Nu cred că e un record, Mike (Mike Pompeo, la data când Trump se adresa CIA încă nevalidat de Congres, astăzi șef al Agenției) care poate fi depășit vreodată. Ești de acord? Ce crezi? Dar am să vă spun ce au spus ei – a fost foarte interesant – că Donald Trump a dat jos bustul, statuia lui Martin Luther King. Și statuia era fix acolo. Însă era un cameraman în fața ei. (Râsete). Deci, Zeke – Zeke de la Time – a scris o poveste despre cum am dat statuia jos. N-aș fi făcut niciodată asta, fiindcă am un imens respect față de Dr. Martin Luther King. Dar asta e despre cât de necinstită e presa. Acum, marea poveste: retractarea a fost – unde? A fost un rând? S-au deranjat ei s-o facă? Spun asta pentru că iubesc onestitatea. Îmi plac relatările oneste. O să vă spun, în final – cu toate că o s-o spun când veți permite intrarea miilor de oameni care ar au încercat să vină aici – că suntem pe cale să vă obținem o încăpere mai mare. (Aplauze). S-ar putea să vă obținem o incintă mai mare. Știți? Poate, poate va fi construită de de cineva care știe să construiască, și nu vom avea coloane. (Râsete). Înțelegeți? (Aplauze). Scăpăm de coloane! Nu, am vrut doar să vă spun că vă iubesc, vă respect. Nu respect pe nimeni mai mult. Veți face o treabă fantastică! Și vom începe din nou să câștigăm, iar voi veți duce greul. Deci, vă mulțumesc tuturor foarte mult Aplauze. Vă mulțumesc, sunteți minunați! Vă mulțumesc tuturor foarte mult. Distracție plăcută! Mă voi întoarce. Mă voi întoarce! Mulțumesc”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Beckham vs Wahlberg în instanță. De ce au ajuns cei doi foști prieteni la război
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?