Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1653 vizualizări 21 aug 2017

Uneori, am senzaţia că anumiţi miniştri din guvernele PSD-ALDE sunt puşi pe funcţii ca să realizeze „marea brambureală”, din nimic.

Întrucât avea impresia, probabil, că nu se află, destul, în treabă, omul ştiinţelor exacte, ministrul Liviu Pop, a propus omenirii tot felul de teme false, pe care le-a rezolvat în stilul deja consacrat al „guvernelor Grindeanu-Tudose”, atât de plastic „tradus” de cel din urmă: prosteli „discutate şi uitate”, un fel de fake news, la prima mână.

Cetăţeanul nostru a anunţat, cu surle şi trâmbiţe, lansarea unor manuale inutile, după care, a anunţat că nu mai sunt necesare, apoi a anunţat lipsa, în totalitate, a manualelor importante, pentru elevii claselor a V-a, care vor primi cărţi abia după vreo două-trei luni de la începerea anului şcolar.

Iar dacă această bătaie de joc la adresa copiilor şi a părinţilor este deja o chestiune la ordinea zilei, ceea ce s-a întâmplat deunăzi, vineri, după stingere („noaptea, ca hoţii de weekend”, cum ar spune Ludovic Orban, cu unele completări), anume demiterea prin fax a unui număr important de inspectori generali şcolari judeţeni, profesionişti – şi nu sindicalişti „reformaţi”, ca Pop - care ocupaseră posturile, prin concurs ME, pentru o perioadă de patru ani, este foarte grav.

Nu poţi să duci în derizoriu şi să acţionezi la bunul plac, împotriva legislaţiei şi a unor regulamente funcţionale, în sistem, în cel mai odios stil comunist: înlocuind oameni, fără o analiză justă a muncii lor - bună, rea, asta ar fi rămas de văzut -, numai şi numai pentru că nu-ţi place „căutătura” lor.

Orban şi Tomac merg mai departe, şi susţin că, de fapt, manevra lui Pop – cam laş în exprimare, destituirea fiind dusă la „bun sfârşit” prin intermediul unui oarecare secretar de stat din MEN -, este o inacceptabilă manevră cu rază lungă de acţiune: „În spatele acestor demiteri se ascunde un lucru care, după opinia mea, nu a fost sesizat, dar pe care noi îl arătam cu degetul. Aceşti inspectori generali şcolari au fost demişi pentru că au refuzat să asculte ordinele baronilor PSD din judeţele respective care le-au solicitat ca la concursurile pentru directori de şcoli să pună toţi PSD-iştii fără pregătire, fără experienţă managerială şi competenţă profesională, să îi pună directori de şcoli în cadrul concursurilor pe care le organizează inspectoratele şcolare. PSD urmăreşte ca un fir roşu să-şi pună cadrele politice, clientela politică lipsită de profesionalism în poziţiile de directori de şcoli", a afirmat Orban, după care a precizat că liberalii se gândesc, „cu siguranţă” să depună o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei.

Mă gândesc ce s-ar fi întâmplat, de exemplu, în Norvegia, dacă Învăţământul din ţara  fiordurilor ar fi fost condus de ministrul L. Pop(ersen)…

Probabil că toţi copiii ar fi fost „confiscaţi” de pe la casele lor de Serviciul Pentru Protecţia Copilului, pe motiv că părinţii, lipsiţi de interes şi vigilenţă, îşi lasă odraslele de izbelişte, la mâna unor cetăţeni care îi pot afecta grav, pe micuţi şi pe profesorii lor, pe motive de crasă incompetenţă şi periculoase interese politice.

Atenţie părinţi români! Voi trebuie să vă protejaţi, singuri, copiii!

Citește și: