Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1604 vizualizări 8 apr 2017

Nu avem de-a face, aici, doar cu un joc de cuvinte, ci cu adevăr jucăuş, învederat, se spune, de preşedintele Iohannis. Liderul „spiritual” al liberalilor le-ar fi cerut acestora să înceteze cu jocurile de culise şi alte manevre, care se desfăşoară în vintrele partidului, astăzi, într-o perioadă de „transformări”, „restructurări” şi „alegeri” la toate nivelurile formaţiunii, în pregătirea congresului din vară. Preşedintele le-ar mai fi cerut susţinătorilor săi întru câştigarea unui nou mandat la Cotroceni să se lupte pentru unitatea partidului, şi nu invers, întrucât, în caz contrar, ar putea deveni „micul partid mare”, de pe dreapta politică.

Ei bine, în aceste condiţii excepţionale, în care PNL îşi şlefuieşte blazonul, îşi şterge praful de pe imobilele sale personalităţi, tot mai estompate de „mobilizatorul” noncombat, instalat de la pătrunderea sa în „opoziţie”, marele preşedinte mic, Cristian Buşoi – şi nu vorbim aici de înălţimea sa, ci despre anvergura sa politică -, a mai făcut un pas spre şefia partidului către care tinde, alegându-se, în unanimitate, la conducerea filialei bucureştene a PNL.

Aşa o „efervescenţă” amorţită nu s-a mai văzut de ani buni în tabăra liberală.

Şi la Bucureşti, ca şi la Sibiu, ca şi în alte filiale din ţară, candidaţii unici au fost aleşi, surprinzător, cu unanimitate de voturi.

Dacă în cazul Ralucăi Turcan, la Sibiu, rezultatul se explică prin aceea că filiala în discuţie a obţinut cel mai bun scor din ţară la alegerile parlamentare din iarna anului trecut, pe linie de partid, la Bucureşti rezultatul dă măsura exactă a „transformărilor revoluţionare”, ce străbat în aceste zile interiorul partidului de la Şosea.

Aşa cum spuneam, cu emoţie, Cristian Buşoi a fost ales, astăzi, cu o unanimitate zdrobitoare, la conducerea filialei partidului, din postura de candidat unic. Probabil ca o recompensă, după ce, anul trecut, în vară, a preluat şefia interimară a filialei, în urma eşecului răsunător la locale - ocazie cu care Predoiu a demisionat – mutare în urma căreia a generat un dezastru electoral, unanim apreciat de adversarii săi politici, scorul putând fi numit„ fără teama de a exagera, un imens vot de blam.

Mic, dar înfipt, Buşoi a rămas „fruncea” unei echipe bătute măr, cu toate că preşedinta partidului, Alina Gorghiu, a lăsat cu limbă de plecare de la şefia PNL, în urma sinistrului, ca toţi perdanţii să se retragă „în glorie”, pe la casele lor.

Ei bine, Buşoi a considerat că, în nici un caz, nu poate fi şi cazul său.

În consecinţă, vedem transformări importante în PNL, partidul devenind un spaţiu golit de dialog, interes, combativitate şi creativitate, în ultimă instanţă, un spaţiu golit de confruntarea unor politici, platforme şi programe democratice.

În muţenia sa prelungită, PNL începe să semene cu săgeata puterii în tabăra opoziţiei.

Poate să nu fie, exact, exact, aşa, dar mi s-a părut interesantă imaginea…  

Citește și: