Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1814 vizualizări 25 mai 2017

„Congresul PNL ar trebui să aducă partidului unitate, să aducă o selecţie de criterii pe profesionalism pentru viitori lideri ai partidului şi să reprezinte recunoaşterea performanţei politice. Avem doi candidaţi, Cristian Buşoi şi Ludovic Orban, au foarte multe calităţi, dar şi întâmplări mai puţin plăcute în cariera lor politică. (…) Un lucru pe care-l aştept în urma congresului este articularea unui proiect de unificare a dreptei, despre care încă nu vorbeşte nimeni, dar sper ca imediat după congres să ne asumăm în mod clar o asemenea direcţie”, a afirmat Alina Gorghiu, la Timişoara, potrivit Mediafax.

Ghici, ce? Nu sunt doi, sunt trei candidaţi, şi pe ultimul îl cheamă Viorel Cataramă, care nu gândeşte la viitorul dreptei exact-exact cum gândeşte Gorghiu.

"Astăzi, ALDE, PMP şi USR au reuşit pentru că noi am fost slabi, au muşcat din trupul nostru, pentru că nu am fost de dreapta, ci am fost ai tuturor şi ai nimănui. Nu am niciun fel de problemă, aplicând acest program, aducând şapte milioane de oameni către PNL, să-i spulber de pe scena politică pe aceşti indivizi care au muşcat din trupul nostru în mod incorect şi nemeritat", a spus şi Viorel Cataramă, la Ştefăneşti.

Cum va face asta? Cică are el o metodă.         

"Să ne întoarcem puţin în urmă, la istoria recentă a partidului. În 1993 eu am preluat conducerea partidului împreună cu domnul Quintus. PNL pe vremea aia avea 1%, era ieşit din Parlament şi aproape în disoluţie. În Parlament erau Dinu Patriciu, Nicolae Cerveni, Nicolae Manolescu, trei partide în Convenţia Democrată şi în Parlament şi fiecare dorea să facă unificarea liberalilor. În trei ani, i-am terminat, i-am adus în mod necondiţionat în PNL, pentru că am făcut o politică de dreapta, clară, a PNL, în interiorul Convenţiei Democrate. A fost greu, dar am reuşit", a povestit Viorel Cataramă.

Mie-mi spui?! Greu, greu, că doar ordinul se discută, nu se execută, nu?!

Şi pe atunci, ca să vezi surpriză, aripa PDSR a echipei nu părea deloc că vrea să se spurce la dreapta democraţie.

În sfârşit, fapt e că astăzi nu mai e politica aia veche, pe care o ştie Cataramă, de la precursori, cu „faţă umană”, de o-ncropiseră, la repezeală, fosta securitate, blat cu elementele fostului PCR.

S-a mai schimbat lumea, a mai învăţat carte.

O fi Nicuşor uşor „retrograd” şi puţin dictator în micul său partid, dar părerea mea e că mai bine moare, decât să se predea PNL.

Cât priveşte ALDE, dacă prinde slipul e surpriză la pariuri. După cum se anunţa ieri-azi la difuzoare, conservatorii se retrag în munţi, ca să facă rezistenţă, pace şi cadenţă pentru Constantin, duşmanul Tăriceanului. Cică ar fi început oamenii să deşire partidul pe la mâneci, ca să-i tricoteze jerseu lui Ponta.

Cu PMP ar putea să aibă vreun succes. Fireşte, dacă nu-l spulberă Băsescu, între timp.

Iar tot tabloul acesta e valabil, în exact aceeaşi măsură, şi pentru varianta „unificare”.

Singurul care rămâne disponibil, în final, este, aţi ghicit, Dacian Cioloş: fie îl spulberă Cataramă, fie îl invită Alina în PNL.

Şi o luăm iarăşi de la capăt cu alba-neagra: ba că vine, ba că nu vine…

Citește și: