PNL, între Brătianu și Hellvig

PNL, între Brătianu și Hellvig
Publicat: 16/05/2017, 17:33

Ei se impart azi în morți sau urmăriți penal. Iar cei care nu sunt în nici una dintre cele două categorii, sunt retrași și șantajabili.

Cei mai buni lideri liberali au fost Horia Rusu, Valeriu Stoica și CP Tăriceanu. Fiecare din motive diferite.

Azi PNL-ul a ajuns un loc irespirabil democratic, cu o politică cruntă de antiselecție și cu c*aiele în mâna sistemului. Sute de specialiști de marcă au plecat de-a lungul timpului din PNL. A fost partidul cel mai urât de către Traian Băsescu, omul care a urât la fel de tare și PNȚCD. Azi, dacă te uiți la poza partidului cu Turcan în locul lui Câmpeanu, te-apucă depresia pre-apocaliptică.

Sociologul Alin Teodorescu diagnostica cel mai vechi partid istoric din România într-un interviu din revista 22:

„Liberalii și-au pierdut orice fel de suflu. Sunt mai înclinați să facă negocieri cu PSD decât cu opoziția politică. N-au nici o șansă în formula aceasta. Nu au o bază ideologică, nu au doctrină. Dacă vă uitați la ultimile două campanii, ideologul lor șef a fost Dan Mihalache, care a fost crescut de PSD. Au avut același slogan cu PSD. Sunt o copie palidă a PSD. Nu riscă dispariția, ca în cazul PNȚCD, pentru că scena politică e goală și 50% din electorat încă n-are pe cine vota”.

Pe 17 iunie sunt alegeri interne în PNL.

Iohannis „se uită și cujetă” după ce-a promis (off the record) că nu se mai amestecă, după experimentul Gorghiu și a amendat (on the record) pe toți cei din interior care îi vor folosi numele în această campanie de alegeri în partid.

Principalii candidați sunt Ludovic Orban și Cristian Bușoi.

Unul are o notorietate de 80%. Celălalt de sub 40%.

Primul este pe nicăieri în spațiul media, celălalt este peste tot.

Primul stă într-un apartament de bloc de 20 de ani și așteaptă sentința definitivă(după achitarea în primă instanță) într-un dosar dovedit contrafăcut, cel de-al doilea are o avere greu identificabilă de milioane de dolari și un cabinet notarial.

Primul este omul care s-a opus USL-ului și legilor Big Brother(singurul din conducerea PNL), cel de-al doilea nu.

Primul îi este dintotdeauna antipatic visceral șefului SRI, Eduard Hellvig(fost secretar general al PNL), cel de-al doilea este unul dintre cei mai buni amici ai lui Hellvig. Primul a fost candidat temporar la PMB în 2016 și ajunsese la 30% intenție favorabilă și a fost oprit de procuroarea Claudia Roșu, plecată apoi din DNA(la 1 februarie 2017), al doilea a fost candidat de etapă la PMB și a ajuns la 6% intenție de vot, după care a urmat Predoiu și astfel Nicușor Dan a pierdut alegerile la primăria Bucureșți pe un dezastru creat de PNL(suspectat de blat). Primul nu a plătit nici un ban în această campanie la televiziuni(hehe), al doilea, da. Primul a fost maestrul de ceremonii al candidaturii lui Iohannis la președinție, al doilea l-a propus pe ginerele senatorului PDSR, Doru Laurian Bădulescu, Andrei Baciu, „băiatul in chiloți”, la postul de ministru al Sănătății în guvernul Cioloș.

Într-o discuție cu oamenii sistemului din PNL, aceștia mi-au mărturisit fără teama de a fi ascultați și stenogramele publicate:

„Dom’le, Orban nu place! Este prea independent, are o viziune mult prea radicală, are prea multă personalitate, este egolatru. Dacă va pierde, va fi sfârșitul lui în politică. Dacă va câștiga, Sistemul îl va rade din poziția de președinte al PNL forțându-l să demisioneze. Vor da un exemplu prin asta și lui Dragnea care, deși condamnat, continuă să conducă PSD și să mai fie și moțul din Camera Deputaților. PNL va crește pe o astfel de strategie, cu o comunicare corectă. După ce-l vor elimina pe Orban din funcția de președinte pot să pună și o sperietoare de ciori în fruntea partidului, au numai de câștigat. Președintele va defila la prezidențiale, iar PNL va lua guvernarea. Fără Orban. D’aia îi vor da sentințafinală după Congres”

Scriam in cea mai frecventată anchetă de anul ăsta de pe ziarul Gândul (http://www.gandul.info/stiri/liviu-mihaiu-partid-versus-securitate-razboiul-civil-al-romaniei-i-16166602) că România este țara europeană cu cea mai mare poliție politică din întreg spațiul european și că există o forță ocultă care controlează parte din decizille Justiției și se urcă prin șantaj, amenințări și dosare prin vintrele fiecărui partid pentru a alinia întreaga clasă politică Sistemului de forță.

La această oră, în PNL, Noua Securitate duce o bătălie cruntă pentru a pune pe mâna pe partid, care s-a comportat mimetic și submisiv față de tot ce-a însemnat linia oficială a înlocuirii clasei politice cu cadre de nădejde din tagma acoperiților din clasa politică.

Dovada reacției Sistemului la candidatura lui Orban este inextricabilul și inegalabilul individ de comerț exterior ceaușist și vânzător de mobilă, Viorel Cataramă, a cărui țintă este, nu-i așa, izolarea unor părți din voturile lui Orban. Artizanul SAFI(un fel de FNI, dar mai de casă) Cataramă apare recurent și strategic în partid și intră la masa de joc pentru a încurca civilii. Iar dacă vă-ntrebați în ce tabără este „vameșul” Blaga, buldogul aripii Pedeliste cu dosare în „stand by”, atunci ați ghicit: e Bușoi.

Un alt „semn stelar” este adeziunea publicăpentru Bușoia tuturor membrilor liberali din Comisia de Supraveghere a activității SRI și atacul la Orban al președintelui acestei comisii, șeful PSD Dâmbovița, omul care, coincidența naibii, trebuia să aibă dosar la DNA și nu mai are, Adrian Țuțuianu.

De unde până unde un pesedist de județ are păreri despre candidații la președinția unui partid de opoziție!!?

Din presă, în afară de Realitatea Tv, ajuns fieful operațiunilor adversarilor lui Ludovic Orban, vestita Ioana Dogioiu, senior editor la ziare.com, unul dintre cei pe care Maior, Coldea și Oprea îi numeau în timpul operațiunii România -câmp tactic total, „soldații Binelui”, și cea care a propus la aceeși Realitatea Tv arestarea „cu cătușe” a judecătorilor Curții Constituționale, se arată acum extrem de îngrijorată de posibilitatea ca Ludovic Orban să preia conducerea PNL.

Crin Antonescu, omul ai cărui locotenenți pe vremea epocii USLașe erau Hellvig și Bușoi, îl sprijină furibund pe Bușoi, singurul care-i poate garanta încă un mandat europarlamentar pentru soția sa, Alina Vălean: „Susțin categoric candidatura lui Cristian Bușoi și sunt una dintre persoanele pe care le-a consultat.” „Bușoi este viitorul” „Orban e trecutul”, spunea cu patos „retrasul” Crin Antonescu, brusc interesat de viitorul partidului.

Nu cumva e ceva „bizar” în faptul că cyborgii din politică și presă ai celui mai puternic serviciu secret din România au dat „stejar extremă urgență” pe întreaga unitate împotriva unui politician care nu are nici o funcție publică și nici măcar deputat in Parlamentul României nu este?!

Nu cumva toată uniunea asta transpartinică împotriva lui Ludovic Orban este de fapt conspirația „domnilor Smith” împotriva celor patru, cinci oameni din politica de vârf a României care vor scoaterea acoperiților Securității din politica acestei țări?!

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...