Pentru cine se bate Firea

Pentru cine se bate Firea
Publicat: 06/12/2017, 01:50

Nu este o mare filozofie strategia vicepreședintei PSD: câtă vreme Liviu Dragnea este președinte în Kiseleff – unul cu probleme de drept, care îl împiedică să candideze, el însuși, pentru Cotroceni, în 2019 -, Firea e prima pe lista candidaților social-democrați în cursa către fotoliul de președinte al României. De ce? Asta numai Liviu Dragnea o știe, acela care hotărăște în numele tuturor.

Că actualul Primar General este propunerea partidului, o spun aici de aproape un an de zile, de când sondajele lui Pieleanu o dădeau, chipurile, cu preferință de peste 50 la sută din masa electorală, deși social-democrata s-a ales la primărie cu vreo două sute de mii de voturi dintr-un total de aproape două milioane de alegători.

În sfârșit, bucătăria partidului ne-ar privi mai puțin, câtă vreme nu ne-ar afecta pe toți. Însă Firea face în așa fel încât consecințele războiului ei cu posibil-viitori-lideri ai partidului chiar să ne afecteze, prin frânele repetate pe care le pune guvernării majorității.

Una dintre primele voci care s-au pronunțat împotriva lui Grindeanu, din momentul în care fostul premier începuse să devină o posibilă soluție de preluare a conducerii partidului din mâinile lui Liviu Dragnea, a fost actualul primar.

„Privesc și eu cu atenție și puțină îngrijorare faptul că domnul președinte a explicat că premierul nu se mai consultă la fel de des cu el ca la început, că nu se mai întâlnesc la fel de des ca la început. Motivele pentru care sunt în această situație nu le cunosc, dar mă îngrijorează faptul că premierul nu mai are timp să se întâlnească cu președintele partidului. (…) Este o sumă senzații pe care ni le lasă la vedere prestația premierului. La început a înțeles rolul său, anume că reprezintă o funcție numită și a înțeles că trebuie să există o relație puternică cu conducerea partidului și a alianței pentru a aplica programul de guvernare ad litteram. Ulterior, cred că a fost un moment în care nu a mai simțit această nevoie. Probabil a umplut golul lăsat de absența în consultarea sa cu domnii Dragnea și Tăriceanu cu altceva. Rămâne să aflăm ce anume este acel altceva. Noi îi asiguram spatele politic. În momentul în care nu a mai considerat util spatele politic, înseamnă că are alt spate, poate„, a insinuat Firea pe la mijlocul lunii iunie, a.c., o apropiere a lui Grindeanu de „statul paralel”.

După mai puțin de o jumătate de an de la debarcarea neascultătorului vocii lui Dragnea, Sorin Grindeanu, iată că și actualul premier, Mihai Tudose, dă semne de nesupunere.

Cine este primul și cel mai vehement critic al său? Ați ghicit, ne-mblânzitul cerber al președintelui Dragnea, Gabriela Firea: „Vă solicităm parteneriate legitime. Dl. Iohannis e în campanie electorală pentru prezidențiale, dv. sunteți în campanie electorală pentru preluarea PSD. Nu negați, este inutil, o știu și o simt tot mai mulți colegi. Dumneavoastră sunteți de la Brăila și nu de la Craiova, dvs. nu știți ce este statul paralel. (…) Nu putem fi uniți cu cei care au ordin pe unitate, suntem civili. Și nu ne amuză cumpenele prin care trece echipa noastră”.

În consecință, două sunt marotele Gabrielei Firea la nivel de relaționare cu oamenii importanți din partid: cine iese din cuvântul lui Dragnea e securist, și e limpede că vrea să-i ia locul acestuia. Iar dacă cineva e securist și urmărește să-i ia locul lui Dragnea, urmărește, nu-i așa, să-i ia locul lui Firea, în competiția pentru Cotroceni, și e prieten cu sistemul.

Bine, dar chiar să-i acuzi pe toți premierii numiți de Dragnea că sunt uzurpatori și SRI-ști, asta înseamnă că lovești chiar în cel care i-a numit. Păi, e frumos să crezi despre PSD că e un partid condus, nemijlocit, de statul paralel?

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...