Pe Udrea a luat-o, iar, sistemul

 Pe Udrea a luat-o, iar, sistemul
Publicat: 29/10/2015, 08:28

N-ai cum să te crezi în realitate, auzind-o pe Udrea cum acuză, dezinvolt și hotărât, serviciile și justiția, că se implică în jocul politic, la scară națională, dând totul peste cap, ca Uraganul Patricia;

că zece ani a stat la masă cu „prefăcuții” capi ai serviciilor secrete și cu diriguitorii „orbi” ai instanțelor, servindu-și, reciproc, gogoși pe săturate, iar ei, tocmai azi, aplică regula statului de drept, de capul lor, pe cârca celor care le-au dat liber la aplicarea legii;

ba, mai mult, că binomul în discuție e gata să-i distrugă pe Ponta și pe Tăriceanu, ca să facă loc la butoane opoziției liberale;

că, tot binomul în cauză, adică sistemul, se folosește de parlamentari pentru a prelua puterea, iar ei, aleșii, nu trebuie să lase sistemul să conducă în locul lor – pentru că, după ce-i termină pe ei – pe granguri, adică -, va ridica și plevușca.

Toate acestea au fost enumerate de Elena Udrea, de la tribuna Parlamentului, cu atâta convingere, încât, la final, bieții aleși s-au încurcat în bile, zăpăcind rezultatele votului. Nimeni nu știe exact dacă gestul lor a dovedit parșivenie, lașitate, fățărnicie sau, pur și simplu, prostie, ei fiind de acord cu începerea urmăririi penale a Elenei Udrea, cu reținerea ei de către procurorii DNA, dar, în niciun caz, cu arestarea. Ceea ce dovedește limpede intervenția legislativului în actul de justiție. Ori de opui, din diverse motive, declanșării urmăririi penale, cu tot ce presupune această decizie, ori ești de acord, și atunci lași lucrurile, odată începute, să meargă pe făgașul lor normal.

Revenind la cele întâmplate în Parlament, Udrea a spus, în apărarea ei, că nu a cerut și nu a luat vreodată bani de la un anume Buzăianu, iar dacă se discută, în acest context, de banii care au ajuns la partid, atunci discuția trebuie lărgită la întreg spectrul politic, știut fiind că partidele sunt sponsorizate mai mult sau mai puțin legal de ani de zile.

Adică: tovarăși, eu n-am luat bani pentru mine, pentru buzunarele, gențile, hainele, bijuteriile, terenurile sau clădirile mele, ci am intermediat, dacă ne putem exprima astfel, bani negri pentru viitoarele zile albe ale partidului care m-a făcut, și președintelui care m-a crescut.

De unde bani?! Din varii direcții și de la diverși făptași, care intermediau diverse afaceri, prin trafic de influență, amenințare, sugestii, relații, chestii, așa cum s-a întâmplat pe „relația Cocoș”, potrivit delațiunilor acestuia din urmă.

Cum ar veni, pentru o cauză nobilă, așa cum fac toți liderii politici, căci, altfel, de unde dracu bani de buzunar pentru partide, adică miliardele cu care s-a încropit democrația în țara noastră – adică, exclusiv a lor?!

Vedeți, de asta spun că mafia noastră e absolut comică, dar nu mai mult decât Parlamentul.

După ce Cocoș și pițigoii lui au legătură și informație direct de la sursele cel mai avizate – consilieri, primar, președinte – prin doamna Udrea, și anume soția dumnealui; după ce, folosind aceste informații, cocoșimea are parte de tot felul de afaceri mănoase; după ce, în urma afacerilor, mai preia, cu capul gol – deși, în general, poartă șapcă -, comisioane, șpăgi, para-ndărături, atenții, prime și încurajări; după ce, parte dintre acestea, ajung în propriile buzunare, dar și în vistieriile partidelor; după ce DNA și serviciile – care or fi stat, cândva, cu Udrea la vreo masă – au prins curaj și l-au săltat pe Cocoș, cu tot păsăretul și fuduliile lor, ducându-i în arest; după ce toți aceștia au consimțit să spună ce știu, deși Elena, cu cătușele la mâni, le bătuse nasul, tradițional; ei bine, după toate acestea, vine dumneaei și spune că e complet nevinovată, că nu știe nimic-nimic despre bani, și că serviciile și justiția s-au pus, de-a-nboulea, pe capul ei, și, dacă va fi cazul, e gata să spargă omertă!

Bine! Să spunem că n-a știut nimic din ce se-ntâmplă în jurul ei, în minister, în propriile-i birouri, în propria-i mașină. Dar nici în casă?! Să nu se fi-ntrebat, niciodată, de unde are Cocoș – soțu”, de – atâția bani? Atâtea genți cu bani? Atâția bani de genți? Nu cred!

P.S. Amenințările din plen dovedindu-se mai puțin convingătoare decât se aștepta, în final fiind predată DNA-ului de către colegii deputați, Elena Udrea a anunțat, un nou bombardament informațional, de această dată țintit pe PDL.

A zis să stăm cu ochii pe ea. Chemați-vă, deci, rudele, vecinii și prietenii, pentru că nici nu știți ce pierdeți!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU e nimeni pe trecere?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
De ce l-a părăsit Simona Florescu pe Ion Dichiseanu: "Eu stiu foarte bine ce s-a...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...