Parcă aud: „Învățați, învățați, învățați!”

Parcă aud: „Învățați, învățați, învățați!
Publicat: 27/06/2018, 22:50

Ludovic Orban nu a-nvățat că tot ceea ce spune polițistul american, aflat în exercițiul funcțiunii, e perfect inteligent. „Tot ce declari (faci) poate fi folosit împotriva ta”. Adică, dacă spui o prostie sau faci un ceva, orice, în dorul lelii, nu că poate, ci sigur, va fi folosit împotriva ta.

Când lupta e pe viață și pe moarte, figura aia de curtea școlii, gen „Ține-mă că-l mănânc!”, e și desuetă, și de prost gust, și de fazan cu legume. Nu mai ține faza cu „Am depus moțiune, indiferent de rezultat, doar ca să rămân fixat în mintea alegătorului, drept opozant ferm al politicilor majoritare. Când o fi, la o adică, să pot spune: știți că eu n-am fost de acord cu aia sau cu ailaltă”. Ca și când ar mai interesa pe cineva că n-ai fost în stare să blochezi o ordonanță de urgență care, odată adoptată, își face efectul din secunda doi, forever. Pe urmă, toți te vor maltrata cu vorbe bune: „Bravo ție, Ludovic, dar ‘geaba voință, dacă nema putirință!”.

Întrucât asta o să rămână, de azi, în capul tuturor: „Oameni buni, frați români, dragă Opoziție, sunteți terminați. N-aveți oameni, n-aveți vlagă, n-aveți chef. Și dacă de mâine, mai pierdeți încă vreo două zile, chiar că n-o să mai aveți vreo șansă”.

Kelemen Hunor nu a învățat limba română. „Noi suntem absenți” e o sintagmă care nu fixează doar ideea punctuală „Astăzi suntem chiulangii”, ci sugerează un tablou mult mai generos: „Noi nu existăm”, pur și simplu. Iar asta s-a observat astăzi.

UDMR există în România doar pentru propriul interes. Pe maghiarii lui Hunor (că or mai fi și alții, de alt fel, în țara asta) nu-i interesează ce fac cei pe care îi susțin, din interes, la guvernare. Pot face orice, pot duce țara în orice direcție, (cu atât mai bine pentru ei, să fie dusă în gard, vorba lui Ioan Rus) dacă le iese un ce profit: un procent mai mare pentru limbă, un steag în plus la „școala de fete”, o enclavizare, pas cu pas.

E posibil să abandonăm democrația, statul de drept, să ne întoarcem la dictatură?! „Pentru un dictatură, ca să o susținem pe Dragnea și să-l sprijinim pe Dăncilă, vă costă autonomie lărgită. Ca pe vremea lui Dej: „Mureș autonomo-maghiară”!

Viorica Dăncilă nu a-nvățat textul pe de rost, dar, sincer vorbind, astăzi l-a citit binișor. Am înțeles câteva lucruri, pe altele le-am intuit. Cu excepția a vreo trei greșeli omenești, n-a fost un dezastru. Vorba lui Rădulescu-AKM: „Au făcut ei, Trump și Macron, gafe mult mai mari decât Dăncilă…” Corect! Deci, fata noastră a intrat în liga mare.

Dragnea și Tăriceanu n-au învățat nimic din sistemul și activitatea parlamentară. N-au învățat că aroganța, privitul de sus și datul cu tifla colegilor parlamentari, prin absența lor de la ședința camerelor reunite, e un gest care nu scapă nimănui, evident, nici electoratului, indiferent că-i interesează sau nu de părerea celorlalți.

De fapt, pe ei îi interesează mai tare sala de plen a Cotrocenilor, decât aceea a Parlamentului. Dar ce te faci, că acolo trebuie unul fără pereche.

Românii n-au învățat nimic din matematica istoriei. Niciodată, patru-cinci mii de oameni n-au fost de ajuns ca să restabilească matricea democrației.

Parcă văd că, după „banchetul” ăsta centenar, o să ne trezim, cu toții, repetenți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Nu te mai primește în avion. Pasagerii sunt obligați să respecte noua regulă
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult