Cornel ILIE
Cornel ILIE
17184 vizualizări 31 mar 2016

Nu-i cunosc pe niciunul bine, dar pare că Olguţa şi Ghiţă vor să pară oameni buni, dar sunt exact pe dos. Se vede în ochii lor lipsa bucuriei, absenţa îngăduinţei fireşti. Lacomi, perfizi, înnebuniţi după putere, trădează imaginea unor oameni răi.

Cheloo este exact pe dos, vrea să pară un dur şi este un om bun. Sau aşa cred eu. Nu mi-au plăcut niciodată prea mult Paraziţii, dar sunt convins că şi Cheloo şi Ombladon sunt mai toleranţi şi mai valoroşi, ca oameni, decât o arată în cântecele lor.

Mi-e greu să cred, însă, că Olguţa şi Ghiţă au alte substraturi, alte subtilităţi de valori pe care nu le intuim noi.

Cei doi politicieni vor să pozeze în victime, în schimb cel de-al treilea nu face asta, deşi, oarecum, el chiar este o victimă. În două rânduri - este propria sa victimă şi a aroganţei sale şi victima unor legi absente, pentru un fenomen atât de prezent.

Mulţi români fumează iarbă. Mulţi oameni în lumea asta fumează iarbă. În anumite societăţi este demonstrat că marijuana nu este nocivă, ci dimpotrivă, este folosită ca tratament medical. Da, mulţi români fumează iarbă şi se ascund ca liceanul de părinţi.

Ce este mai nociv pentru români, pentru viitorul lor, pentru copiii lor, faptul câ există oameni care fumează iarbă în casele lor, pe proprietatea lor, fără să deranjeze pe nimeni sau faptul că mai toate pădurile dispar, se vând, se taie, se trece cu vederea că se duc, că rămânem fără oxigen, fără comori reale?

Ştiu oameni care fumează iarbă şi sunt foarte competenţi în munca lor, sunt oameni inteligenţi, echilibraţi, care nu abuzează. Aceşti oameni, plus aproape toţi până la ultimul român, se simt trădaţi de oamenii care fac legi, care le votează, care le propun, care le aplică.

Ce drog este mai nociv şi mai prezent decât hoţia, laşitatea, minciuna, ipocrizia şi lăcomia politicianului român?

Se vor consuma droguri în neştire în toată lumea asta şi, ce să vezi, chiar şi în România. Sau, mai ales aici. Cu cât interzici ceva mai mult, cu atât acel fenomen se va răspândi mai puternic şi va scăpa de sub control.

Recunoaşterea prin legislaţie a unui fenomen este un pas pentru protejarea celor care consumă şi fac parte din acel fenomen şi o importantă sursă de venit la buget.

Lumea s-a schimbat, trăim încă în trecut, ca mentalitate.

O lege nu poate opri nişte generaţii de oameni.

Exact acelaşi lucru şi cu legalizarea prostituţiei. Păi cine e mai curvă decât un politician? Nu ar fi mai înţelept să legalizezi un fenomen ce se desfăşoară sub ochii tuturor, cu aprobarea tuturor autorităţilor, dar care nu se votează pentru a nu deranja mentalitatea şi ochiul atent-fin al Bisericii Ortodoxe Române?

Nu, nu s-ar destrăma mai multe familii decât se întâmplă acum, oricum.

Dar ar scădea procentul cazurilor de boli cu transmisie sexuală, ar exista o evidenţă clară a celor care prestează servicii sexuale, plus, din nou, o uriaşă sursă de venit la bugetul statului.

Cum ar fi ca din banii aştia veniţi din legalizarea consumului de iarbă şi a prostituţiei să se construiască Catedrala Mântuirii Neamului sau Moscheea de import?

Dumnezeu n-are pereţi.

Pentru un popor cu aura de cel mai ospitalier şi înţelegător, românii nu sunt prea toleranţi.

Genul nostru de libertate preferată este aceea care ne permite să le spunem altora ce nu sunt liberi să facă şi să îi şi judecăm pentru asta.

Daca vrei sa-i urmaresti activitatea lui Cornel Ilie, poti da ‘follow’ la pagina https://www.facebook.com/cornel.ilie.54

--

Citește și: