De ce se va rățoi Donald mai tare ca niciodată la Frau Angela și la Doamna Europa?

De ce se va rățoi Donald mai tare ca niciodată la Frau Angela și la Doamna Europa?
Publicat: 10/07/2018, 22:12

„Popasurile” lui Donald: Brussels, pentru summit, Londra, Glasgow și Helsinki! Cu mențiunea specială că în Londra îl vor „întâmpina” vreo 10.000 de protestatari! Și un „Bebe Trump” gonflabil, supra-dimensionat și încruntat care va survola Piața Parlamentului, în timp ce Trump cel în carne și oase va încerca să-și savureze ceaiul în compania premierului Theresa May!

Conform (ne)bunului său obicei, președintele american a aruncat deja buzduganul pe twitter, unde i-a avertizat deja pe omologii săi din cancelariile vestice asupra faptului că vizita sa europeană nu este absolut deloc una de curtoazie! Ci una de „strictly business”. „Military business”, mai exact, referindu-se la summitul NATO! Astfel, un „tweet” recent al lui Trump a băgat-o probabil deja în ședință pe Angela Merkel cu întreg Bundestag-ul, după ce liderul de la Casa Albă a scris că nu i se pare normal ca SUA să cotizeze cu 4% la NATO, iar Germania doar cu 1%! Și asta în condițiile în care aceasta din urmă beneficiază mai mult de serviciile de apărare ale organizației decât țara sa. Inutil de spus că președintele-businessman a dat „cu mantă” și-n toate celelalte state, restanțiere cu „taxa de protecție” către „Uncle Sam”! Iar, după cum bine știm, din acest grup select nu face parte și România, care joacă un foarte important rol geo-strategic și de apărare în cadrul NATO. Mai ales de când Deveselu a devenit nu doar un brand de țară, ci și un sub-brand european și un mini-brand american!

Or, tot acest triple brand-power nu-l încântă deloc pe intransigentul Putin, rivalul absolut și – aparent paradoxal – prietenul relativ bun al lui Trump! „Statele Unite ale Americii dau mult mai mult pentru NATO decât orice alt stat. Acest lucru nu este nici fair, nici acceptabil! Cu toate că și-au mărit contribuțiile de când am venit eu la președinție, aceste țări trebuie să facă mult mai mult în acest sens!, a scris Trump pe contul său de twitter și în secunda următoare un val de „șoc și groază” a cuprins întreagă Europă! Mai mult, panica s-a amplificat după declarația fostului secretar al Apărării, Leon Panetta, care a spus, citat de independent, că „mulți dintre liderii europeni sunt speriați de moarte că Trump ar putea retrage trupele din Europa”! Potrivit lui Panetta, aceasta spaimă europeană nu ar fi nejustificată, întrucât s-ar baza deopotrivă pe stilul „imprevizibil” al președintelui și pe paradigma care l-a călăuzit în campanie, exprimată prin principiul și sloganul „America First”!

Și cum excentricul locatar miliardar de la Casa Albă este notoriu pentru ego-ul la fel de mare cât al său Trump Tower din New York și cu un profil psihologic devastator de imprevizibil, asemeni unui uragan care se abate asupra Manhattan-ului când ți-e lumea mai dragă, summit-ul NATO de la Bruxelles din această săptămână se anunță a fi de-a dreptul hitchcockian! Mai ales că se pare că Old Donald a luat-o din nou la ochi pe „Angie”, astfel că reîntâlnirea dintre cei doi nu va fi defel asemeni unui rendez-vous nostalgic și feelingos ca-n faimosul și atemporalul lied „Lili Marlene”… Și, ca și când situația tensionată cu întârzierile de plată la „întreținere” pentru „Blocul” NATO în buzunarul președintelui de scară globală n-ar fi fost de ajuns, Mister Donald o s-o mai ia la bani mărunți pe Frau Angela și pe alt subiect. Este vorba de relativ recent reizbucnitul conflict comercial între SUA și EUROPA și nici aici Trump nu este dispus să facă vreo concesie! Potrivit presigioasei publicații germane Die Welt, președintele american a criticat aspru excedentul de export al UE precum și „marile bariere comerciale” pentru mărfurile din SUA, context în care a adăugat laconic pe jucăria sa favorită, twitter, un singur cuvânt: „NO”!

Deloc lipsit de interes este faptul că – pentru prima oară după multă vreme – președintele american va fi însoțit de a sa superbă First Lady, care l-a lăsat singur cuc, atât la vârful G-7 din Canada din iunie, cât și la istorica întâlnire de imagine cu alter-ego-ul său întru politică total out-of-the-box, Kim Jong-un! Melania Trump, care s-a refăcut după o operație la rinichi, a hotărât să-și urmeze celebrul soț cel puțin la Londra! Unde va avea o întâlnire cu Philip May, nimeni altul decât soțul premierului Theresa May, pentru a-și promova o campanie umanitară dedicată copiiilor! „Special pentru întâlnirea cu Prima Doamnă, soțul meu și-a cumpărat un costum nou!”, a declarat vădit încântat premierul britanic zilele trecute.

Costume noi – de baie, cel mai probabil – își va fi cumpărat poate în SUA și Stormy Daniels! Din banii care i-au cumpărat tăcerea în scandalul sexual de acum mulți ani, în care fosta starletă-porno a fost – chipurile – implicată cu însuși soțul Melaniei! Firește că Donald a negat, a negat și a negat! Dar când mămăliga erotică a explodat din nou în presă după ani și ani, fosta vânzătoare de plăceri de lux a hotărât să încalce această adevărată „omerta” și a povestit toate picanteriile de alcov cu atunci mai junele Donald! Dar între timp a intrat pe fir „mâna dreaptă” a președintelui, nimeni altul decât fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliani! Rezultatul: de câteva săptămâni, Stormy Daniels e din nou mută ca un pește! În schimb, justiția americană are șanse să nu mai fie chiar atât de oarbă ca până acum, ci să tragă puțin cu ochiul, așa selectiv, după caz! Iar în cazul președintelui Trump, toate sunt bune și la locul lor! Deloc întâmplător, înainte să se lanseze înspre destinația Bruxelles, Mister „POTUS” a avut grijă să-și pună un om de încredere la Curtea Supremă de Justiție, și anume pe Brett Kavanaugh! Astfel, cel mai puternic și controversat om de pe planetă Donald J. Trump își poate lua gândul, măcar pentru o perioadă, de la problemele lui de acasă cu legea și se poate concentra, liniștit, asupra „fight-club”-ului său cu Angela Merkel și cu Europa…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Vestea așteptată de toți pensionarii. Data la care vor fi virați banii pe luna mai
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum a început revoluția rusă pe străzile Iașiului