Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
929 vizualizări 30 mar 2017

După declanşarea unui tir susţinut al lui Adrian Năstase asupra lui Dragnea, în contextul căruia îl acuză pe acesta din urmă că „PSD şi guvernul i-au dat mână liberă lui Tudorel Toader, lăsându-l, de fapt, să facă faţă, singur, „presiunilor externe”, canalizate împotriva ministrului Justiţiei, acesta conchide: „Cu alte cuvinte, au ales pilotul dar nu i-au dat un plan de zbor. Iar acum unii lideri par supăraţi că pilotul nu s-a transformat în kamikaze. Este clar, după părerea mea, că după externalizarea justiţiei din guvern (acceptarea unui ministru tehnocrat care să „repare” singur legislaţia în domeniul justiţiei şi să-şi  aleagă singur secretarii de stat), se conturează din nou un domeniu rezervat în materia justiţiei pentru preşedinte, cu alte cuvinte un nou pact de coabitare", a postat Adrian Năstase pe blogul său.

Stârnit de intervenţia acestuia, Dragnea a replicat pe măsură: "Domnul Adrian Năstase greşeşte profund, şi începe să-l copieze pe domnul Ponta. Nu vom coabita niciodată. Vrem să avem o relaţie sănătoasă cu preşedintele, dar nu coabităm", a transmis actualul lider al PSD.

Declaraţie care l-a mobilizat, de această dată, pe „camaradul şi prietenul” Ponta, care s-a produs pe Facebook, aruncându-se în foc pentru părintele său spiritual.

„Afirmaţia lui Liviu Dragnea este o aroganţă şi o jignire inutilă/nu pentru Adrian Năstase ci pentru noi toţi cei care am crescut şi am muncit doar în PSD!

Adrian Năstase nu m-a copiat niciodată pe mine/eu însă am încercat să îl copiez în a fi un foarte bun Prim Ministru al României (şi văd că şi prietenii şi adversarii recunosc azi că Guvernele PSD din 2000-04 şi 2012-15 au fost cele mai performante până acum)! Am mai încercat să îl copiez şi să fac din PSD un partid respectat pe plan intern şi internaţional şi un partid care îşi respectă şi alegătorii şi membrii!

Liviu Dragnea (din păcate) nu a încercat nimic din aceste lucruri - el doar îl copiază pe modelul sau politic Traian Băsescu în a transforma PSD în PD-ul anilor 2000 - şi guvernarea României în conducerea Consiliului Judeţean Teleorman”.

De altfel în atitudinea faţă de Ministrul Tudorel Toader (când a spus primul că "nu se impune schimbarea şefei DNA" şi că susţine orice decizie a Ministrului pentru ca azi să spună exact invers) - am recunoscut modul în care Liviu Dragnea a copiat perfect "stilul Băsescu"!

Nu doresc niciuna dintre funcţiile lui Liviu Dragnea (a fost sincer că el nu vrea şef la Camera Deputaţilor, "ca să dea cu ciocănelul" - cum este sincer şi acum când spune că nu vrea să fie Prim Ministru în locul lui Grindeanu) - îmi doresc doar să copieze performanţa guvernamentală a lui Adrian Năstase şi nu a lui Traian Băsescu - modelul/ar fi bine pentru PSD şi pentru România”.

Încheind, cu chiu cu vai, lectura textului postat de Ponta pe pagina sa de Facebook, tragem concluzia, o dată în plus, că Micul Titulescu i-a pus, cu adevărat, gând rău „prietenului” Dragnea, mai nou, cu sprijinul tot mai ferm al lui Adrian Năstase.

Eu îl înţeleg pe actualul lider că este răbdător şi conciliant vizavi de manifestările fostul său camarad, dar, după cum se poate observa, astăzi i se alătură Năstase, mâine, Iliescu, poimâine, grupul de la Cluj, răspoimâine, întreg guvernul Ponta, pentru ca, la sfârşit, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă - că s-au mai văzut cazuri -, să apară şi Sorin Grindeanu.

Păi când ajunge Ponta să te compare cu Băsescu, ce să mai aştepţi? Să ţi-o aducă pe Udrea în partid şi să o pună şefă de cabinet la preşedinţia Camerei? 

--

Citește și: