Operațiunea Monstru(l) – doi: Micul Titulescu, reloaded

Operațiunea Monstru(l) - doi: Micul Titulescu, reloaded
Publicat: 30/03/2017, 21:58

După declanșarea unui tir susținut al lui Adrian Năstase asupra lui Dragnea, în contextul căruia îl acuză pe acesta din urmă că „PSD și guvernul i-au dat mână liberă lui Tudorel Toader, lăsându-l, de fapt, să facă față, singur, „presiunilor externe”, canalizate împotriva ministrului Justiției, acesta conchide: „Cu alte cuvinte, au ales pilotul dar nu i-au dat un plan de zbor. Iar acum unii lideri par supărați că pilotul nu s-a transformat în kamikaze. Este clar, după părerea mea, că după externalizarea justiției din guvern (acceptarea unui ministru tehnocrat care să „repare” singur legislația în domeniul justiției și să-și aleagă singur secretarii de stat), se conturează din nou un domeniu rezervat în materia justiției pentru președinte, cu alte cuvinte un nou pact de coabitare”, a postat Adrian Năstase pe blogul său.

Stârnit de intervenția acestuia, Dragnea a replicat pe măsură: „Domnul Adrian Năstase greșește profund, și începe să-l copieze pe domnul Ponta. Nu vom coabita niciodată. Vrem să avem o relație sănătoasă cu președintele, dar nu coabităm”, a transmis actualul lider al PSD.

Declarație care l-a mobilizat, de această dată, pe „camaradul și prietenul” Ponta, care s-a produs pe Facebook, aruncându-se în foc pentru părintele său spiritual.

„Afirmația lui Liviu Dragnea este o aroganță și o jignire inutilă/nu pentru Adrian Năstase ci pentru noi toți cei care am crescut și am muncit doar în PSD!

Adrian Năstase nu m-a copiat niciodată pe mine/eu însă am încercat să îl copiez în a fi un foarte bun Prim Ministru al României (și văd că și prietenii și adversarii recunosc azi că Guvernele PSD din 2000-04 și 2012-15 au fost cele mai performante până acum)! Am mai încercat să îl copiez și să fac din PSD un partid respectat pe plan intern și internațional și un partid care își respectă și alegătorii și membrii!

Liviu Dragnea (din păcate) nu a încercat nimic din aceste lucruri – el doar îl copiază pe modelul sau politic Traian Băsescu în a transforma PSD în PD-ul anilor 2000 – și guvernarea României în conducerea Consiliului Județean Teleorman”.

De altfel în atitudinea față de Ministrul Tudorel Toader (când a spus primul că „nu se impune schimbarea șefei DNA” și că susține orice decizie a Ministrului pentru ca azi să spună exact invers) – am recunoscut modul în care Liviu Dragnea a copiat perfect „stilul Băsescu”!

Nu doresc niciuna dintre funcțiile lui Liviu Dragnea (a fost sincer că el nu vrea șef la Camera Deputaților, „ca să dea cu ciocănelul” – cum este sincer și acum când spune că nu vrea să fie Prim Ministru în locul lui Grindeanu) – îmi doresc doar să copieze performanța guvernamentală a lui Adrian Năstase și nu a lui Traian Băsescu – modelul/ar fi bine pentru PSD și pentru România”.

Încheind, cu chiu cu vai, lectura textului postat de Ponta pe pagina sa de Facebook, tragem concluzia, o dată în plus, că Micul Titulescu i-a pus, cu adevărat, gând rău „prietenului” Dragnea, mai nou, cu sprijinul tot mai ferm al lui Adrian Năstase.

Eu îl înțeleg pe actualul lider că este răbdător și conciliant vizavi de manifestările fostul său camarad, dar, după cum se poate observa, astăzi i se alătură Năstase, mâine, Iliescu, poimâine, grupul de la Cluj, răspoimâine, întreg guvernul Ponta, pentru ca, la sfârșit, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă – că s-au mai văzut cazuri -, să apară și Sorin Grindeanu.

Păi când ajunge Ponta să te compare cu Băsescu, ce să mai aștepți? Să ți-o aducă pe Udrea în partid și să o pună șefă de cabinet la președinția Camerei?

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun