Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2319 vizualizări 27 mar 2017

E limpede, aşa cum am mai scris aici, că nu mai există loc de întors şi de manevră în ruptura celor doi lideri PSD, foşti camarazi şi prieteni, Liviu Dragnea şi Victor Ponta, care se „electrocutează”, public, tot mai des.

„Amicii” se află deja în faza „care pe care”, şi mă tem că ciocnirea lor are un potenţial considerabil de a crea o breşă consistentă în „partidul-monolit”.

Iată ce a postat Ponta pe pagina sa de Facebook, după ce, cu nicio zi înainte, Dragnea, neutru, dacă nu indiferent, anunţa „dispariţa” în meleag a fostului premier Ponta - care cam „tace de o vreme” -, iar la „şi altele”, îl remania pe Daniel Constantin din guvernul Grindeanu: ”În această săptămână atât de plină cu aventuri <pescăreşti> mi-am adus aminte de un episod din Septembrie 2012, de la Murighiol, din Deltă. Atunci am avut un weekend extrem de încărcat - stabilirea candidaţilor la Alegerile Parlamentare din Decembrie 2012. În plus am adoptat toţi o <Declaraţie oficială de solidarizare cu Liviu Dragnea> - ştiu că acum sună comic, dar aşa a fost!

Am fost atunci în <barca USL> cinci oameni (ca în faimoasa comedie <Operaţiunea Monstru>): Crin Antonescu, Victor Ponta, Gabriel Oprea, Daniel Constantin şi - cu voia dvs. ultimul pe listă - <camaradul şi prietenul> Liviu Dragnea!

Au trecut de atunci ceva mai mult de 4 ani/continuarea o ştiţi: întâi a sărit în apă Crin, după aceea am fost eu <împins> mai discret, apoi a urmat aruncarea brutală peste bord a lui Gabi şi acum ejectarea cu tot cu băncuţă a lui Daniel! Tristă poveste - important e că în barcă a rămas unul singur, cel mai rezistent dintre noi toţi/cel pentru care ne asumam şi proclamam toţi atunci <solidaritatea> !!!

Ieri am văzut fotografii cu Premierul Grindeanu stând în picioare în barcă alături de <camaradul şi prietenul> Liviu/sper să fie deştept şi să îşi pună urgent o vestă solidă de salvare pe el - istoria se repetă pentru cei care nu învaţă din experienţele trecutului.

Dincolo de aceste <poveşti pescăreşti> cel mai important lucru pentru noi toţi e să nu se scufunde <barca>! Văd valuri mari, găuri multe şi un <Cârmaci> care e mai preocupat de aruncarea celorlalţi peste bord decât de ajungerea în siguranţă la mal!

Eu mă descurc foarte bine să înot - chiar şi contra curentului! Aşa că sunt pregătit să salvez cât pot de mulţi pasageri căzuţi (sau aruncaţi) din barcă!”.

Mai pe scurt, dincolo de gâlceava sa cu limba română, fostul premier ar vrea să ne spună, nouă şi lui Liviu, că-i va pescui din apele tulburi ale „conducerii monarhice” a leadership-ului PSD, pe toţi cei care: au fost aruncaţi peste bord, au sărit, ei înşişi, în valuri, din te miri ce frici, pe toţi cei care populează bărcile de salvare, încă nelăsate la apă, dar pe punctul de a fi, ba, chiar şi pe Grindeanu, la o adică, dacă-l apucă vesta de salvare, în Victoria.

Nu e clar dacă Ponta va direcţiona flotila bărcilor în discuţie către alte zări de farmec pline ale politichiei de mărgăritar sau dacă le va ţine în siajul bărcii-mamă, până ce valurile mari şi apa pătrunsă prin găurile multe îl vor scufunda pe Cârmaci, dar nu şi barca-bărcilor.

Pe parcurs, la prova bărcii de salvare, s-ar cuveni să se „cherchelească” un cântec vechi: „Opreşte Nae vaporu'/ Opreşte, cî mă scufund... (pâr, pâr, pâr...)/Un val ni-atinji chişioru'/Şî-ni traji galoşu' la fund (pâr, pâr, pâr...)”.

--

Citește și: