Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1873 vizualizări 21 mai 2017

"Le mulţumesc celor care în urmă cu câteva zile au părăsit ceea ce a mai rămas din ALDE astăzi. Am văzut că sunt şi alţi colegi din ţară care m-au sunat şi care vor să mi se alăture. Eu am mai spus şi în urmă cu câteva săptămâni: e o presiune destul de mare a colegilor care au fost alături de mine în cei şapte ani cât am condus partidul şi care astăzi nu se mai regăsesc şi vor să formăm un alt partid, o altă formaţiune politică. E deja o obligaţie pentru mine şi îi asigur că nu îi voi dezamăgi în zilele următoare", a explicat Constantin, unei agenţii de ştiri, zgomotul de ciocan, tot mai persistent în arealul politic.

E de la sine înţeles că un PC mort şi reinstalat, împăiat, în vitrina politică – oricum s-ar redenumi el -, nu i-ar mai interesa, astăzi, nici măcar pe graurii care au invadat livezile de cireşi daţi în pârg.

Cu totul altceva ar fi, însă, dacă vocalul inamic al lui Dragnea, fostul premier Victor Ponta, ar apărea, ca divele, la rampă, îmbrăcat în paiete şi sclipici, imediat după gong – cică fostul lider PC ar fi gata cu noul partid în vreo două-trei săptămâni -, pe scena reconstruită din materialul foştilor conservatori.

Apariţie foarte posibilă într-un orizont oarecare de timp, câtă vreme Ponta ar fi declarat că nu mai simpatizează cu partide „trădătoare”, gen formaţiunea lui Diaconu, devenit „prietenul lui Dragnea”, ci că bate şi el câteva cuie la lucrarea lui Constantin, aşa cum a făcut-o în 2014, când l-a ajutat pe Tăriceanu să-şi facă PLR.

Altfel, e limpede că „Victoraş de pe făraş” continuă să joace la două capete, declanşând atacuri tot mai contondente la adresa actualului lider PSD, susţinându-l, în paralel, pe Sorin Grindeanu în războiul surd pe care îl duce cu Dragnea, cu intenţia cristalină de a adânci breşa deja apărută în relaţia celor doi, veghind asupra social-democraţilor care au făcut (şi continuă să facă parte) din echipa sa de rezistenţă.

Fie îi reuşeşte manevra şi compromite, în timp, imaginea, implicit poziţia la vârful formaţiunii, a inamicului Dragnea, fie acesta din urmă va exploda la un moment dat, şi-l va exila din Kiseleff pe neliniştit, trimiţându-l direct la cârma partidului lui Constantin.

Într-o atare situaţie, există posibilitatea ca în echipa care se coace, să apară oameni noi, parlamentari, baroni teritoriali şi şefi de filiale, vechi „colaboratori” ai fostului lider social-democrat, atât din PSD cât şi din ALDE, de ce nu, din PMP.

"E un proiect politic la care lucrăm şi îl vom prezenta în scurt timp. Deocamdată vreau să le mulţumesc tuturor care şi-au manifestat deja adeziunea faţă de un proiect care încă nu este prezentat public. (...) Sunt variante la care lucrăm, deocamdată suntem în analiză şi lucru", a promis Daniel Constantin.

Abia după aia vedem dacă are sau n-are rost…

--

Citește și: