Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
1989 vizualizări 25 iun 2017

... căci nimic nu este acoperit care să nu iasă la iveală şi nimic ascuns care să nu ajungă cunoscut. Ceea ce vă spun Eu în întuneric spuneţi voi la lumină şi ceea ce auziţi la ureche propovăduiţi de pe acoperişurile caselor! Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul . dar sufletul nu pot să-l ucidă” (Matei 10, 26-29). 

“Nu vă temeţi!” – cuvântul Mântuitorului către cei doisprezece apostoli, când i-a trimis să propovăduiască (”Iată, Eu vă trimit ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii”). “Nu vă temeţi!” le-a spus şi Papa astăzi credincioşilor adunaţi să asculte Sfânta Evanghelie.

“Şi în zilele noastre există persecuţie împotriva creştinilor. Ne rugăm pentru fraţii şi surorile noastre care sunt persecutaţi, lăudându-L pe Dumnezeu fiindcă, în ciuda acestor încercări, ei continuă să-şi mărturisească credinţa, curajos şi fidel. Pilda lor ne îmbărbătează să nu ezităm să ţinem partea lui Christos,  mărturisindu-L cotidian, cu neînfricare, chiar şi în împrejurări aparent tihnite. De fapt, o formă de încercare poate să fie şi atunci când nu întâmpinăm ostilitate sau suferinţe. Nu doar că şi în vremurile noastre Dumnezeu ne trimite ca pe nişte oi în mijlocul lupilor, dar ne trimite şi ca santinele între oamenii care nu vor să fie treziţi din toropeala mondenă, care ignoră cuvintele Adevărului Evangheliei, construindu-şi propriile adevăruri efemere (...). Domnul ne spune şi astăzi, cum le spunea discipolilor din vremea Sa: Nu vă temeţi!. Să nu uităm îndemnul acesta. Când vom suferi, când vom fi persecutaţi, să ascultăm glasul lui Isus în inimă: Nu vă temeţi! Nu te teme, mergi înainte! Eu sunt cu tine! Nu vă temeţi de cei care vă batjocoresc şi vă chinuie, nu vă temeţi de cei care vă ignoră sau de cei care vă cinstesc în faţă, dar în spate iau în deşert cuvântul  Evangheliei. Sunt atâţia care în faţă ne zâmbesc, dar în spate iau în deşert cuvântul Evangheliei. Îi ştim cu toţii. Isus nu ne abandonează, fiindcă Îi suntem preţioşi. De asta nu ne lasă singuri şi ne însoţeşte: fiecare dintre noi e preţios pentru  El”.

Citește și: