Nimic nu e prea mult pentru Liviu Dragnea. Teza 20:40

Nimic nu e prea mult pentru Liviu Dragnea. Teza 20:40
Publicat: 22/04/2018, 22:13

Nu putea fi chiar serioasă o astfel de declarație, venită cu mai puțin de un an și jumătate înaintea prezidențialelor, din partea liderului celui mai mare partid din România.

La fel de neserioasă cum e și explicația, rizibilă, desigur, a „neinteresului” din poveste: „Noi nu suntem preocupați în momentul ăsta nici să ne stabilim noi cine e candidatul nostru. Cu atât mai puțin ne interesează dacă va candida Klaus Iohannis, dacă va candida Călin Popescu Tăriceanu sau Cioloș sau alții. Este treaba lor. Unii se pregătesc pentru prezidențiale, spun tot felul de lucruri. (…) Noi în timpul ăsta schimbăm România, piesă cu piesă, pentru a reuși să punem rânduială în această țară unde este o mare neorânduială de foarte mulți ani, și o simțim cu toții, unii mai mult, alții mai puțin”, a explicat Dragnea.

Dincolo, însă, de argumentația subțire a liderului PSD, vizavi de „je m’en fiche-ismul” său prezidențial, mi-a atras atenția „construcția”: „Noi în timpul ăsta schimbăm România, piesă cu piesă, pentru a reuși să punem rânduială în această țară”, și, aproape nemotivat, m-a trecut un fior. Adică, ce vor face – mi-am zis? Vor reface România, ca pe puzzle, în care, la final, nu va mai fi nevoie de alegeri prezidențiale? Sau lucrurile vor fi atât de „simple”, după remodelarea țării, încât, indiferent cine va candida, este sigur că Dragnea se va alege?

Și nu trec două zile, și iată și răspunsul: Secretariatul General al Guvernului a inițiat un proiect de lege care prevede înființarea unei comisii condusă de liderul PSD, Liviu Dragnea, ce urmează să elaboreze în decurs de un an (adică 2018-2019) Strategia „România 2040″.

După ce va fi adoptată de Parlament, „strategia” urmează să fie introdusă, obligatoriu, în programele de guvernare ale tuturor guvernelor instalate la Palatul Victoria, din 2019 până în 2040 inclusiv, indiferent de culoarea politică a acestora.

Cum s-ar spune, vom avea de-a face cu un program „twenty-anual” de dezvoltare.

Iar aici nu e vorba doar de elaborarea Strategiei „România 2040″, ci (și), mai ales, de „asigurarea cadrului instituțional de realizare și de asigurare a consensului național„, aceasta fiind precizare extrem de importantă.

Apoi, se enumeră următoarele: pentru elaborarea strategiei, se înființează Comisia „România 2040″, condusă de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea; comisia va avea mandat de un an, în perioada 1 iunie 2018 – 1 iunie 2019; din comisie urmează să facă parte: reprezentanți ai Guvernului, Președinției, partidelor parlamentare, ai comisiilor de specialitate din Senat și Camera Deputaților, ai Academiei Române, ai Consiliului de Programare Economică și ai Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză; Dragnea este abilitat să desemneze drept membri ai comisiei „personalități ale științei, din mediul academic și universitar”.

În vederea asigurării consensului național și a validării direcțiilor de dezvoltare, Comisia „România 2040” va organiza dezbateri publice, sub forma unor forumuri naționale, cu participare deschisă, în care se vor prezenta rezultatele de etapă„, se mai arată în proiect.

Cum s-ar spune, mai scurt și mai puțin simandicos, Liviu Dragnea va conduce, de facto, România, din postura de șef absolut al statului, și mai mult decât atât, (cu braț de oțel), pentru realizarea consensului național și validarea direcțiilor, în cadrul unor plenare lărgite, la botul calului/firul ierbii, așa-numitele „forumuri naționale”.

În lumina acestor prevederi, cel puțin șocante, la încheierea fiecărei astfel de întâlniri, se vor pune întrebări cu substrat moral (la secțiunea „dispoziții finale”), ultima dintre ele fiind, mereu, aceeași: „Mai vreți să fiu conducătorul vostru?!”, cu răspuns obligatoriu, prevăzut în Strategia „România 2040″, și anume: „Daaa!!”.

Astfel, răspunsul la întrebare „De ce nu ne interesează, pe noi, cine va candida pentru Cotroceni?!” a fost dat: „Pentru că, deja, Liviu Dragnea s-a instalat la butoane!”.

P.S.: Atenție, s-a trezit PNL!

Liberalii au cerut, astăzi, guvernului Dăncilă (ca și când ar mai fi vorba despre vreun guvern) să renunțe la proiectul în discuție, întrucât acesta trădează „un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste”.

„Acest proiect de lege trădează un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste ale unor oameni care n-au reușit nici până acum să asimileze în mod real valorile democrației. Practic, cetățenii nu vor mai avea niciun cuvânt de spus, în alegeri, în privința direcției pe care o urmează România, întrucât tot ceea ce va stabili „Comitetul lui Dragnea” devine obligatoriu pentru orice guvernare va veni ulterior„, se precizează într-un comunicat, remis Mediafax.

Eu mă întreb ce-o fi crezut letargicul board liberal, de a moțăit până azi – oare, că PSD se va lăsa îndepărtat de la putere prin alegeri libere și corecte, în anul de grație „dublu-twenty”?!

Mam(m)a mia, câtă naivitate, când știm bine că, de atâta amar de secole, de la turci ne vine inspirația, când ne vine…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Vești de la Palatul Buckingham. Decizia luată de Regele Charles
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”