Al doilea președinte PSD, după Iliescu

Al doilea președinte PSD, după Iliescu
Publicat: 11/07/2018, 19:38

„A fost un schimb de mesaje în care i-am transmis că se bucură în continuare de încrederea și de sprijinul nostru. I-am spus, de asemenea, că USR are ușile deschise pentru domnia sa, în măsura în care va considera necesar să intre în politică și i-am spus asta pentru că Laura Codruța Kovesi este un simbol al luptei anticorupție” a povestit Barna.

Reacția liderului userist mi-a dovedit, o dată în plus, că onor salvatorii neamului nu vor/nu pot salva pe nimeni – cu atât mai puțin țara – întrucât n-au cu cine.

Cu alte cuvinte, Barna reiterează astăzi comportamentul lui Nicușor Dan din finalul lui 2016, prima parte a lui 2017, care încerca o lovitură de imagine, prin cooptarea lui Dacian Cioloș în echipa sa.

De când s-a făcut partid, USB/USR nu a dorit să salveze ceva/pe cineva anume (eventual, Bucureștiul, prin negocieri cu PNL, poate țara, printr-o strategie comună a opoziției) afară de orgoliile celor ce compun formațiunea politică în discuție, fapt care a și dus la pulverizarea coeziunii, în diversitate, a Uniunii.

Dar mai ales a opoziției, să-i spunem, de dreapta.

Nu vreau să supăr/jignesc pe nimeni, dar, folosind, totuși, un eufemism, remarc că e la mintea cocoșului certitudinea că niciuna dintre aceste formațiuni de matineu (devenit ca atare chiar și PNL, aflat în epoca Gorghiu-Turcan-Orban) nu poate da, de una singură, președintele – astăzi, după revocarea lui Kovesi, apărând probleme de această natură chiar și în cazul lui Iohannis.

Rememorând, PNL îl susține, declarat, pe actualul președinte, pentru încă un mandat la Cotroceni; România Împreună, probabil, pe Cioloș; PMP se mai gândește; iar USR, ca manifestare disperată a încercării de autosalvare, îi face avansuri politice lui Kovesi, crezând că atare „locomotivă” – politică, desigur – îi va ridica zestrea de procente de la 7-8, câte are în prezent, undeva la peste 14-15.

Și toate astea, fără să-i treacă vreun moment, prin cap, liderului userist, că: unu – numai de politică nu-i mai arde, astăzi, Codruței: doi – fosta șefă DNA tocmai și-a organizat calendarul, declarând că vrea să se întoarcă la DIICOT Sibiu, ca simplu procuror, unde a și retrimis-o CSM, azi, de unde a și adus-o Augustin Lazăr, la Parchetul General; trei – PSD va continua să o desființeze, pur și simplu; patru – decât o nouă și inutilă răbufnire de orgoliu, pierdută prin supapa USR – precum acelea care au adus-o pe Firea la București și partidul lui Dragnea, în întreaga țară – ar fi mult mai bine ca, împreună cu toate formațiunile de opoziție, să-și pună mințile la un loc, să „ventileze idei”, vorba unui fost ministru al Apărării și să-și fixeze un candidat unic la președinție, pentru 2019, eventual, o formă de coalizare, în vederea parlamentarelor din 2020.

Iar asta cât se poate de repede și de coerent, în măsura în care USR și partidul lui Cioloș vor să mai salveze și altceva, decât propriul șezut.

Mă tem, însă, că la modul la care intenționează URS (poate și Cioloș) să facă politici coerente – fiind prima formațiune care l-a atacat, fără menajamente, pe Iohannis; reproșându-i că a fost „prea elegant” respectând Constituția, atunci când a revocat-o pe Kovesi – e posibil să înregistrăm, în 2019, la Cotroceni, cel de-al doilea președinte PSD, după Ion Iliescu…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York