Magnatul imobiliarelor, Teofil al III-lea – cel mai bun interlocutor al prea fericitului Trump

Magnatul imobiliarelor, Teofil al III-lea - cel mai bun interlocutor al prea fericitului Trump
Publicat: 28/10/2017, 20:10

Teofil al III-lea s-a întâlnit la începutul săptămânii trecute cu Papa, ca parte a unui turneu de persuasiune pe care îl face prin lume, dialogând cu înalți ierarhi și lideri politici. „În ultima vreme i-am vizitat pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, pe regele Abdullah al II-lea, pe prim ministrul palestinian Rami Hamdallah și pe președintele israelian Reuven Rivlin. Curând mă voi întâlni cu primatul Anglican Justin Welby (…). Avem (Patriarhul folosește pluralul majestății, n.m.) în program să întâlnim autoritățile grecești și pe cele britanice, în afară de reprezentanții Uniunii Europene, la Bruxelles (…).și eventual să mai continuăm, întâlnind autoritățile din Rusia și din SUA”.

Ce i-a transmis Teofil al III-lea Papei Francisc și dorește să transmită liderilor lumii: „în Țara Sfântă, drepturile istorice ale comunităților creștine sunt amenințate, fiindcă este atacat Statu Quo-ul, codul de reguli care de secole reglementează viața comunităților creștine și tutelează modalitatea lor de acces la Locurile Sfinte, precum și gestionarea proprietăților lor. Există grupări care doresc să schimbe această stare de lucruri, deschizând breșe în Statu Quo, iar aceasta creează o situație riscantă”. Întrebat la ce se referă concret, a răspuns ceva mai limpede: „Grupuri de coloniști folosesc metode obscure și încâlcite pentru a lua în stăpânire bunuri ale Bisericilor. În luna august, Curtea israeliană a respins inițiativele legale cu care Patriarhia Greco-Ortodoxă de Ierusalim a încercat să demonstreze însușirea ilegală a unei proprietăți a ei din Orașul Vechi de către unul dintre aceste grupuri de dreapta. Patriarhia a făcut recurs acum la Curtea Supremă. Credem că vor pleca urechea la argumentele noastre legale. Dar pericolele nu privesc o singură Biserică, le lovesc pe toate. O demonstrează un proiect de lege, semnat de patruzeci de deputați în Israel, care dacă ar fi aprobat ar pune în pericol drepturile Bisericilor asupra multora dintre proprietățile lor”. E vorba despre inițiativa legislativă a doamnei parlamentar Rachel Azaria din partidul Kulanu, care prevede ca terenurile Bisericii vândute dezvoltatorilor particulari să fie imediat expropriate de către stat”. Aceasta e una dintre temerile lui Teofil al III-lea.

După ce în vară au aflat despre ultimele vănzări puse la cale de Patriarh, comunitățile creștin-ortodoxe din Palestina și Iordania au cerut să fie alungat din slujire, cum fusese alungat și Irineu Întâiul – aceasta e marea temere a lui Teofil al III-lea.

Patriarhatul Grec de Ierusalim se află sub autoritatea legii iordaniene (Întâistătătorul are pașaport iordanian), care nu îngăduie ca bunurile imobile ale Bisericii să fie vândute sau închiriate după bunul plac al cinstitelor fețe.

Odată, Teofil al III-lea o avusese de partea Preafericirii Sale pe Condoleezza Rice, cât aceasta a fost Secretar de Stat, și pe fostul directorul al CIA cu a cărui prietenie se lăuda.

Astăzi, ca să-și păstreze puterea, Teofil al III-lea e gata să ajungă până la președintele Trump. Cu magnatul imobiliarelor, Patriarhul Sfintei Cetăți a Ierusalimului și a întregii Palestine, al Siriei, dincolo de râul Iordan, al Canei Galileii și al Sfântului Sion (titlu care poate fi exprimat și în hectare sau dunami, unitatea locală de măsură) va discuta de la egal la egal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York