Lupta lui Tudose cu Robor-ul

Lupta lui Tudose cu Robor-ul
Publicat: 30/09/2017, 13:58

Eu nu cred că toate declarațiile astea ale lui, care par că se hrănesc din filonul universal al umorului involuntar, vor să fie explicații serioase, pentru un electorat serios. Mie îmi par, mai degrabă, secvențe dintr-un original și spumos stand-up comedy.

Tema favorită, abordată în primul act al mandatului său, a fost emiterea unor judecăți de valoare asupra locului și rostului supraaccizei la carburant, în existența și preocupările cetățeanului consumator.

Iată câteva, emise înainte de introducerea accizei, într-o succesiune care le face să pară neverosimile:

„Supraacciza la carburanți va fi o decizie implementată în toamna aceasta, dar încă se negociază cu producătorii. Atunci când ea a fost scoasă, odată cu celebra taxă de stâlp, la pompă nu s-a văzut nicio îmbunătățire, iar atunci a fost scoasă pentru a ușura povara fiscală pe cetățeni. Dacă tot nu s-a ușurat, să o punem la loc, măcar din banii ăia poate mai facem un spital, că nu am scos-o ca să se îmbogățească distribuitorii”.

Introducerea supraaccizei nu-i va influența negativ pe români, pot sa-i asigur. (…) Să vedem, dacă punem acciza la loc vor crește prețurile? Eu cred că nu vor crește. Totuși perioada aia de romantism când făceau ce voiau pe aici s-a cam închis„.

Scumpirea deja înregistrată la benzinării e problema lor! (…) Dacă ei continuă, vedem și noi cum putem să reglăm situația. Prețul nu poate doar să scadă. În mod cert nu e influența accizei, fiindcă nu a intrat încă în vigoare… „.

Și câteva, emise după:

La carburanți, cred că și dumneavoastră ați aflat că au fost niște uragane și au influențat prețul barilului pe plan mondial, ba chiar în România un pic mai puțin decât pe restul planetei. (…) Chiar ieri am făcut un calcul cu colegii de la Finanțe – aproape inexistent pe un anumit interval temporar, eram sub o creștere firească raportat la bursa petrolului. Deja a fost adăugată la preț acea acciză, iar prețul a crescut cu 0,9, deci nu se regăsesc cei 16 bani, iar impactul pe preț din cauza fenomenelor meteorologice a avut un impact mai mare„.

De mâine, va fi „implementată” în preț și partea a doua a accizei, restul de 0,16 lei. Una peste alta, litrul de benzină, de 95, de exemplu, a crescut în medie, cu 0,50 lei, de săptămâna viitoare fiind posibilă o creștere de până la 0,70 lei, odată cu contabilizarea tuturor pagubelor produse de ultimele cutremure înregistrate „pe restul planetei”.

Sigur, problemele, neliniștea, panica, nu-și au rostul, vorba ministrului Daea. Noi dormim liniștiți, premierul Tudose lucrează pentru noi. Benzinăriile și benzinarii au fost puși cu botul pe labe, „efectiv”!!

Astfel, odată rezolvată problema accizei, de ieri, premierul Tudose a promis să se implice în punerea la punct a altor derapaje inexplicabile ale economiei naționale, produs de stimuli artificiali, cum ar fi indicelui ROBOR.

Cred că colegii noștri de la Banca Națională au fost puțin plecați de acasă fiindcă ăsta era rolul BNR: să nu crească (ROBOR – n.n.) și să nu lase niște actori să se joace pe această temă„.

Să fi fost provocată creșterea indicelui ROBOR și de preluarea la buget a profitului companiilor de stat, s-au întrebat cârcotașii. Iar Tudose le-a răspuns ferm: „Cred că glumiți! Ne-am luat banii, cum adică? Erau banii noștri, Dumnezeule, banii statului! N-am furat banii altcuiva”. Bine spus!

Apoi a anunțat că-l va aborda, frontal, săptămâna viitoare și pe guvernatorul Isărescu: „S-ar putea să am o discuție pentru că vreau să-l întreb pe domnul guvernator, dacă domnul Vasilescu reprezintă Banca Națională când iese cu asemenea declarații. Dacă vorbește în nume propriu, e problema dumnealui, dar să-și pună un tricou pe care scrie «privat». Dacă iese cu tricou BNR, să știm dacă mai este o structură a României sau o structură de zei care se ocupă de propria lor existență. Foarte bună, de altfel…”.

Vă imaginați, cred, cu ce viteză o să scadă acest inamic multinațional al guvernului intrat deja în gura lui Tudose, odată desființat seniorul Vasilescu.

Cu atât mai mult, cu cât ar fi exclus să tacă, plimbându-se ca muta-n horă, de vreme ce Dragnea s-a enervat îngrozitor, și a cerut „abolirea” încă unei taxe samavolnice, puse în cârca românilor: taxa pe horă.

De mâine, în România, hora este liberă, slavă Domnului!

ULTIMA ORĂ: Aflăm, direct de la sursă, că premierul Tudose nu se ocupă doar de bani, ci și de zboruri.

Premierul a atenționat conducerea MT că, dacă vor fi probleme cu circulația odată cu venirea iernii, toți vor zbura: „Eu vă spun foarte sincer, în primele 12 ore de la ultimul fulg de zăpadă după viscol, dacă nu se circulă la negru, plecați acasă toți, inclusiv cel de la aviație„.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
Ce pastile a ingerat Adrian Mititelu Jr.! A fost în comă 10 ore, iar medicii...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
AUSTRIA poate îngropa România. Ne decid soarta. S-a anunțat azi, 24 aprilie
Angajații care vor primi primă de Paşte sau alte cadouri
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Câți bani a strâns Selly până acum: "Până la 18 ani am cheltuit foarte mulți...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Oamenii de știință au folosit Inteligența Artificială pentru a edita ADN-ul uman