Cornel ILIE
Cornel ILIE
34541 vizualizări 6 ian 2016

Am intrat în an de alegeri - în mai, locale şi, în noiembrie, cele parlamentare. Strategiile partidelor se scriu în timpul ăsta în birouri, cârciumi si mansarde, cu aer de planuri de salvare.

Cam cum vor încerca să ne păcălească tura asta? Pe care dintre problemele, pe care tot ei le-au creat, vor spune că le vor rezolva? Ce compromisuri se jură că nu vor face până când le vor face cu prima ocazie ivită?

Astea sunt câteva dintre intrebările pe care ni le punem, legat de ei. Dar cele legate de noi, cei care avem buletin valabil si timp sau chef să mergem la vot?

Noi ce compromisuri spunem că nu mai facem, atunci când votăm? O să scăpăm, vreodată, de soluţia meschină a alegerii răului cel mai mic?

Trebuie să fie un exerciţiu de curaj şi din partea celor care vor accepta să fie pe liste, pentru ca locul de primar sau cel din consiliu te califică direct pentru un loc în închisoare, via DNA.

Se poate face cel mai mare partid, doar cu cei care au trecut pe-acolo. Şi ce bătaie ar fi acolo, ce de nume mari ar candida pentru postul de preşedinte al partidului...

O să fie mulţi pentru care aceste alegeri chiar vor aduce mult bine sub formă de bani - tipografiile care vor printa afişele electorale şi toate matrialele care vor murdări satele şi oraşele, fotografii care vor face pozele de campanie, producătorii de pungi, de pixuri, brichete, şepci, tricouri, steguleţe şi, mai ales, cei care stau ‘de şase’ pe net să comenteze, să înjure, să se simtă importanţi cu 'munca' lor dintr-un subsol de cladire.

Până una-alta, zăpada şi frigul ne iau, iar, peste picior. Trenuri ingheţate şi întârziate, drumuri albe si blocate, case şi calorifere reci. Este totuşi o iarna blândă şi a reuşit, fără voia ei să facă oamenii furioşi, pentru că la uşă le bate frigul si preotul cu boboteaza, nu căldura. Noroc ca sunt milioane de Ioni si Ioane in ţară şi se mai incălzesc mâine la petrecere.

Între cele două ture de alegeri şi probabile dezamăgiri, măcar vin două evenimente la care ne bucurăm orice-ar fi - Campionatul European de Fotbal si Olimpiada de Vară.

Cum-necum, sportul şi cultura încă ţin România in viaţă în rândul lumii.

Franţa şi Brazilia sunt gazdele. La un moment dat aveam şi noi Micul Paris. Acum, ne-am dus mai mult spre ceilalţi, spre Rio, că România a devenit Marele Carnaval. An de an, lună de lună, zi de zi, tur de tur.

Daca vrei sa-i urmaresti activitatea lui Cornel Ilie, poti da ‘follow’ la pagina https://www.facebook.com/cornel.ilie.54

--

Citește și: