Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
22969 vizualizări 4 apr 2017

„Am de făcut în viaţă lucruri şi mai importante şi mai plăcute decât să mă cert cu Dragnea. De fiecare dată i-am răspuns, dacă nu mai zice nimic de mine, nu-i mai răspund, dar de câte ori o să spună o minciună despre mine, eu o să spun un adevăr despre el şi credeţi-mă că ştiu atâtea adevăruri că nu terminăm în cinci ani. Deci când a zis prostia aia că sunt plătit de Soros, de SRI, de nu ştiu cine, de Băsescu, eu i-am zis un adevăr, unul mic, îl ştim noi", a atacat Ponta.

Adică, şantaj, cum i s-ar spune micului adevăr, ştiut la intim - ori taci, ori ai parte de un cincinal de adevăruri mici, realizat în patru ani şi jumătate.

Dar care să fie oare primul adevăr mic?! Probabil, textul postat de fostul premier, pe Facebook, duminică seara? Anume că „la SRI sigur au mai rămas din sticlele de vin <Opus One> pe care le ducea prietenul Liviu pentru prietenul lui, Florin!”.

Mini-adevărul a fost lansat drept răspuns la afirmaţiile făcute de Dragnea în media, liderul PSD susţinând că atacurile la adresa sa, desfăşurate de câţiva politicieni - „Ponta, Băsescu şi Daniel Constantin” -, precum şi de o parte a presei, ar fi coordonate, „unii afirmând că ar fi coordonate de SRI, iar alţii, de Soros”.

Aşa?! Deci fostul premier, Victor Ponta, îl şantajează pe „prietenul” Liviu că dă drumul la adevărurile mici, de mână, defensive, legate de prieteniile lor, „suspecte”, cu Coldea şi cu SRI.

Întrucât, de vreme ce spune despre aceste adevăruri scurte, „le ştim noi”, Ponta recunoaşte că şi el „suferă” de aceleaşi legături simandicoase. Iar asta ne duce cu gândul, fireşte, şi la sistem. Între altele...

Cinci ani de adevăruri mici înseamnă, cu adevărat, un pericol mare pentru Liviu Dragnea, dacă ele vor fi anume „sifonate” la extern.

Şi atunci, apar câteva întrebări, pe măsura adevărurilor promise.

Cât de grave sunt adevărurile mici?

Le-a ştiut Ponta, încă de la vremea „facerii” lor sau le-a aflat abia ieri, la serbarea majoratului?

Dacă adevărurile sunt grave, iar premierul de la acea dată le-a ştiut, cine l-a făcut să tacă? Teama? Interesul? Gradul?

Este el complicele „adevărurilor mici”, sau doar ochiul şi timpanul opus lor?

Traian Băsescu, la vremea lui,  a rostit, despre Ponta, câteva adevăruri mici, sau numai o minciună mare?

Şi adevărurile mici ar putea avea picioare scurte?

Citește și: