Ghici ce: „cancan sau dezinformare”?

Ghici ce: „cancan sau dezinformare?
Publicat: 18/09/2017, 20:39

Zice, azi, la ieșirea de la DNA, potrivit Mediafax: „În politică ne batem, dar nu ne batem cu dosare. Deci nu am niciun fel de dorințe, nici nu mă ocup cu denunțuri, cu delațiunea. Am fost chemat ca martor, am spus ceea ce știu, dar eu nu confund bătălia politică… eu nu confund și nu duc bătălia politică cu arme judiciare că s-a dus contra mea bătălia politică cu arme judiciare și nu mi-a plăcut. Ce mie nu-mi place, altuia nu-i face!”. Și adaugă, răspunzând, evaziv, la întrebarea: „Există motive de îngrijorare pentru Liviu Dragnea după această declarație?” – „Habar n-am”, spune, ca și când ar fi trecut pe la Anticorupție, ca să bea o cafea și să mănânce rahat turcesc cu o jumătate de sistem.

După care, se traduce, el însuși, pe Facebook: „Am fost invitat ca martor și am spus normal adevărul despre lucruri la care am participat din funcția de Prim Ministru – restul e cancan sau dezinformare”.

Nu spun că toate astea sunt surprinzătoare, mai ales în cazul lui Victor Ponta, la care duplicitatea (ca să nu spun dedublarea – vezi faza cu votul deputatului Ponta, împotriva votului premierului Ponta) este la ordinea zilei.

N-a trecut săptămâna, de când fostul amic al lui Dragnea spunea: „O să vă dau un alt exemplu care m-a deranjat foarte tare și concret, cu acte. Domnul Dragnea mi-a cerut, a făcut de altfel hârtia pentru guvern, pentru trecerea acelui lac (Lacul Belina) la Consiliul Județean Teleorman. (…) Eu am aflat acum din presă și înțeleg că așa este, adevărat, cred că nu-i o minciună, că acel lac a ajuns la Tel Drum. Sigur că m-am enervat. Că nu mi-a zis că ajunge la Tel Drum, mi-a zis că ajunge la poporul teleormănean. (…) Asta e o chestiune care m-a deranjat. Pentru că e și semnătura mea acolo. Normal, după ce semnează toți ceilalți miniștri, semnează și primul ministru. Dar, da, domnul Dragnea a propus ca acel lac să treacă la… dar nu mi-a zis că-l trece după aia la Tel Drum”.

În ceea ce-l privește, Ponta consideră că declarația în discuție nu e nimic mai mult decât o rafală conexă a unei „bătăi politice” – mai bine, oricum, decât bătaia cu pumnii -, și nicidecum una cu dosare, cu denunțuri și cu delațiuni…

Spun, încă o dată: dacă invitația fostului premier, Victor Ponta, la DNA, în calitate de martor, are legătură cu „afacerea” TelDrum, personal încep să mă îngrijorez.

Păi, ce-ar fi vrut să-nsemne cele spuse mai sus?! O glumă răsuflată, din vechea sa colecție? Poate o reglare de conturi, ca în filmele americane, când bandele se spulberă în pe stradă, până la ultimul, în absența „artistică” a poliției? O arătare a pisicii, la o șuetă organizată în sufrageria lui Oprea?

Păi, nu era clar că, după asemenea acuze, orice Parchet, care stă cu urechea pe recepție, îl va chema să dea socoteală, în primul rând despre vechile sale fapte și tăceri, dar și, evident, despre întreg subiectul povestirii?

Habar n-am ce vrea să-nsemne: „Am fost invitat ca martor și am spus normal adevărul despre lucruri la care am participat din funcția de Prim Ministru – restul e cancan sau dezinformare”.

Adică ce înseamnă „cancan sau dezinformare”? Poate ceea ce ne-a spus el, data trecută? Păi dacă se supără și Dragnea, ca Bădălău, și-i face de „denunț calomnios”? O să-i fie bine?!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului