George, poartă tu banderola!

George, poartă tu banderola!
Publicat: 31/07/2017, 15:44

Care sunt consecințele deciziei lui Becali?

1. Un scaun neînsemnat de pe Național Arena a fost ocupat duminică seara de Alibec. De sub un cozoroc de jucător de baseball, numărul 7 a privit impasibil atacul bont al roș-albaștrilor din prima repriză. Nu și-a luat singur concediu, ci a fost trimis acolo. Dacă ar fi refuzat să intre pe teren ca urmare a hotărârii lui George Becali, exigentul patron ar fi avut grijă ca pe scările stadionului să facă precizările de rigoare în privința eventualei revolte a constănțeanului. Nu a dus discuția spre așa ceva. Varianta cu „Alibec accidentat” avansată de conducerea FCSB? Nici Doru Octavian Dumitru, în cea mai proastă seară a lui de la Sala Palatului, n-ar fi dat dovadă de un umor mai trist. Unica explicație a prezenței lui Alibec în tribună? Becali i-a arătat pisica.

2. Puterea de decizie a lui Nicolae Dică scade simțitor. Și, implicit, credibilitatea și autoritatea lui în fața băieților în roșu și albastru. Fostul număr 10 a devenit și mai expus. În fața propriilor jucători, dar și în fața fanilor FCSB-ului. Că tu l-ai învestit printr-o înțelegere tacită cu antrenorii pe Alibec căpitan e una. Dar ca să te bați cu pumnii în piept, înaintea unui meci cu Plzen pentru intrarea în play-off-ul Ligii Campionilor, arăți că vrei să le dai la gioale tuturor. Diversiunile lui George Becali în privința libertății pe care o au X, Y sau Z la clubul său sunt doar basme. La FCSB e dictatură. Iar dictatura e o boală gravă, degeneratoare, fără leac.

3. Ce va face Alibec? Atacantul campion cu Astra nu se poate schimba. Omul nu joacă teatru, ar fi cel mai prost actor. El a devenit căpitan la FCSB prin calitățile sale. Calități care-l transformă într-un fotbalist care aduce aminte prin execuții și finalizări de foști mari atacanți ai Stelei și ai României. Nu a primit bucata de stofă pentru veleitățile sale de lider, de negociator sau de gentlemen în teren. Legitimația de fotbalist cu f mare l-a transformat în căpitan. Atunci când îl treci pe șinele unui montagne-russe nu te aștepta să scoți ceva mai bun, poți doar să-i reduci încrederea în el. Și FCSB n-are nevoie de așa ceva.

Mâine e luni. Și FCSB ar putea să iasă la antrenament cu alt căpitan. Pintilii a vrut să centreze pe final de primă repriză și a rașchetat mingea ca un începător. Și i-a mai și reproșat pe un ton lătrat ceva lui Kovacs Istvan. Poimâine e marți. Miercuri e meciul cu Plzen. În ritmul ăsta, FCSB n-are jucători câți căpitani ar numi George Becali. Și, oricum, nimeni nu e căpitan demn de Becali. Banderola o poartă doar el.

P.S. Pintilii a luat galben în meciul cu CS U pentru proteste. În trecut, în Ghencea, alți căpitani, dincolo de trăsăturile care-i transformau în idoli cărora fanii le-ar fi sărutat și picioarele, au scuipat, au accidentat sau și-au lăsat sângele pe geamuri și amprenta pumnilor prin uși. Banderola le-a rămas tot pe braț.

Andru Nenciu este Redactor-șef al ProSport

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE MOBILE. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vitamina care ar putea încetini îmbătrânirea