Firea și Grindeanu se bat pentru Centura „Mondială”

Firea și Grindeanu se bat pentru Centura „Mondială
Publicat: 11/06/2017, 10:50

Aproape surprins de amploarea atacurilor declanșate de binomul PSD, Firea-Dragnea, împotriva nefericitului Grindeanu, mă gândisem să susțin interesele premierului, pe motiv că numai de încă un scandal inutil n-ar mai avea nevoie țara și poporul, într-o conjunctură politică externă delicată, în care, tot ce ni se cere la intern este să dăm dovadă de un calm englezesc, un pragmatism nemțesc și o putere de muncă, made in Japan.

Mă temeam să nu-i fie afectată puterea de coordonare și de decizie a bietului prim-ministru, față cu atâtea amenințări câte i s-au transmis online și prin viu grai, de la faptul că „se are în vedere, inclusiv, demiterea sa, dacă nu iese bine la evaluări”, până la critica plină de sensuri, dar lipsită de sens, a Primarului General, cum că premierul nu e reprezentativ în fruntea statului, nefiind ales de națiune așa cum a fost dumneaei în fruntea orașului.

(Aici, în paranteză, aș avea de făcut o corecție. Eu cred că, de vreme ce Sorin Grindeanu a fost numit premier de Liviu Dragnea, acesta din urmă a avut girul/acceptul/votul, de facto, al întregului partid, ceea ce înseamnă o „aglomerare” națională de peste 500.000 de oameni, pe când Gabriela Firea a primit votul a vreo 250.000 de locuitori ai orașului).

Iar acum să ne întoarcem la motivul divorțului Grindeanu-Firea.

Ei bine, Primarul General, nemulțumit că are pe mână doar un oraș, deși a fost ales de atâtea mii de bucureșteni, s-a gândit să mai „atragă” ceva din portofoliul național al premierului neales, Grindeanu. Printre altele și Centura Capitalei.

Derutată de denumirea obiectivului, Firea chiar a conchis că ditamai drumul ar putea „aparține de primărie”, și i l-a cerut lui Dragnea. Dragnea, sensibil, i l-a promis, numai că, după cum ne-a informat primarul, premierul nu mai ascultă de Daddy, nu mai comunică, și, deci, nu poate transmite ordinele lui Dragnea miniștrilor săi, ca să o pună pe Firea în posesie.

În aceste condiții, mă gândeam că i-ar prinde bine șefului executivului o susținere morală, în lupta cu aleșii.

Și, când colo, ia uite ce zice Sorin Grindeanu, ferm și curajos: „Ar fi greu să mă bat cu doamna Firea în carnete de membru de partid. Nu cred că rolul meu este de a da replici. Am contact zilnic cu foarte mulți aleși locali. (…) Niciunul dintre colegi nu mi-a transmis problemele prin intermediul televizorului. Au înțeles că ușa mea e deschisă pentru toată lumea inclusiv pentru doamna Firea. Cred că e mai bine să discutăm așezat decât la televizor. (…) Am discutat cu domnul Cuc, cu domnul Petcu. Ei au discutat la Primărie. Dacă e nevoie, facem aceste transferuri, dacă sunt în interesul bucureștenilor. Până luni, domnul Cuc îmi va prezenta problema legată de Centură. Unde e mai bine, acolo să fie. Important e să se facă. Pe mine mă interesează să se ajungă la un punct de vedere comun. Nu am orgolii. Eu urmez doar ceea ce mi-a cerut Liviu Dragnea. Nu am niciun orgoliu. O să o sun pe doamna primar. Mă interesează să se rezolve aceste probleme. Centura nu e doar pentru bucureșteni„.

Așa este, Sorin Grindeanu a remarcat foarte corect: Centura nu este, exclusiv, a Bucureștenilor. Ba, ca să fim sinceri, drumul e mai mult în bătătura Ilfovului, fiind, în opinia mea, unul de importanță națională.

Cu cine, oare, în afară de Liviu Dragnea, s-a sfătuit Gabriela Firea, când a hotărât să bage, exclusiv, banii bucureștenilor în Șoseaua de Centură?

Putem trage concluzia că a satisfăcut toate nevoile locuitorilor Capitalei, și i-au rămas bani pentru proiecte naționale? A consolidat toate clădirile cu bulină roșie? (Nu știu de câte s-a ocupat în ultima perioadă). A terminat toate parcările necesare? (Nu știu dacă a făcut vreuna, serioasă, în anul care s-a scurs de la instalarea pe funcție). Au fost puse la punct spitalele, școlile, grădinițele și creșele, ca să arate a unități aparținând unei capitale europene? Au fost asfaltate străzile desfundate ale Bucureștiului? S-a schimbat „flota” RATB? A fost rezolvată problema poluării, a gunoiului/gropilor de gunoi, a câinilor vagabonzi, a invaziei de șobolani, a țânțarilor, a curățeniei – ca să mă opresc, totuși, la un moment dat

E posibil să fi fost puse la punct toate aceste probleme cu care se confruntă, inclusiv, cei 250.000 de votanți ai săi, dar și ceilalți două milioane de bucureșteni pe care nu i-a impresionat?

Aceștia din urmă trebuie oare pedepsiți, și trimiși să se simtă bine numai pe centură?! Mă îndoiesc că ar fi foarte încântați.

Iar dacă tot vrea să-i ia centura lui Grindeanu, atunci să le-o dea primarilor din Ilfov, că o bună parte „șerpuiește” pe pământurile lor .

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Creierul uman, mai mare la generațiile tinere. Riscurile de demență scad considerabil
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului