Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2178 vizualizări 6 iun 2017

Se ia o doamnă („unfer”), indiferent care, aflată într-o anume relaţie, de te miri ce factură, cu un domn-şef – fie soţie, fie o rudă relativ apropiată, fie o şefă de cabinet, fie o cunoştinţă devenită, în timp, apropiata afacerii, fie o membră a colectivului – de business, de partid, de echipă -, cu un target de atins, sub nemijlocita şi necesara oblăduire a şefului, sub toate formele şi aspectele sale, i se dă liber la acţiuni în meleag, sub o formă sau alta, şi până nu aprinde fitilul, care va conduce la detonarea situaţiei, nu se lasă.

Uite, de exemplu, doamna Gabriela Firea! O membră a colectivului pesedist, despre care casele de sondare a opiniei publice, cu rădăcini adânci în viaţa de partid, o dau ca şi câştigătoare a Cotrocenilor, chiar de mâine de la prima oră, imediat după cafeaua de dimineaţă.

Astfel încât, viitoarea candidată la preşedinţia republicii – doar câtă vreme actualul lider PSD, Liviu Dragnea, consimte, de această dată, să conducă ţara prin interpuşi, după ce a „condus”, guvernul printr-un interpus – şi-a început efervescent canonada reprezentaţiilor politice, conştientă fiind de eşecul înregistrat la Primărie.  

Aşa că, s-a uns avocatul lui Liviu Dragnea, împotriva cui credeţi, a premierului Grindeanu, de care li s-a făcut frică liderilor majorităţii parlamentare, bărbaţilor politici cărora li s-a ridicat părul pe sub cămaşă din pricina câtorva realizări ale acestuia din urmă, recunoscute, inclusiv, de experţi europeni. Când asta?! Tocmai când Dragnea şi compania încearcă o îndepărtare/remaniere a miniştrilor incomozi de la butoane, de ce nu, inclusiv, a premierului.

Şi pentru că ofensiva împotriva tuturor acestor puncte de imagine trebuia să poate un nume, li s-a spus „Atacul şocant al primarului Gabriela Firea la adresa premierului Grindeanu”.

Iată cum sună acesta, în copleşitoarea lui inutilitate „yesman-ită”: „Privesc şi eu cu atenţie şi puţină îngrijorare faptul că domnul preşedinte a explicat că premierul nu se mai consultă la fel de des cu el ca la început, că nu se mai întâlnesc la fel de des ca la început. Motivele pentru care sunt în această situaţie nu le cunosc, dar mă îngrijorează faptul că premierul nu mai are timp să se întâlnească cu preşedintele partidului", a comentat  Firea, la A3.

Înţelegeţi cum vine vorba ei!? Adică, nu mai poate dormi, dânsa, de grija lui Dragnea, ignorat, vezi Doamne, de arogantul, indisciplinatul şi lipsitul de recunoştinţă, Grindeanu.

Cum s-ar spune, neajutoratul Dragnea, musai să fie apărat de revoluţionara Miţa Baston din Republica de la Ploieşti, că, altfel, se duce, şeful, politicii de suflet.

Iar Grindeanu, cum îi e felul, i-a răspuns cât se poate de fricos şi de blajin: "A fi prim-ministru reprezintă o răspundere imensă, pe care o iau în serios în fiecare secundă, de când PSD mi-a făcut onoarea de a-mi acorda această încredere. Guvernul României a înţeles nevoile şi aşteptările oamenilor, iar acum putem spune că avem creştere economică - cea mai mare din Europa -, ne respectăm promisiunile din campanie, avem mai multe locuri de muncă, se înfiinţează din ce în ce mai multe firme, încrederea investitorilor e în creştere. Banca Mondială a îmbunătăţit prognoza legată de creşterea economică de anul acesta. Aşa cum am spus întotdeauna, mai avem foarte multe de făcut - acesta este drumul pe care am pornit şi pe care suntem decişi să mergem în continuare. Pentru asta avem nevoie de stabilitate, de obiective şi priorităţi pe care le împărtăşim cu toţii. Adversarii PSD se află în afara partidului”.

Dar ce, credeţi că răspunsul premierului a mişcat pe cineva?! Pe nimeni. Ba, mai mult, Liviu Dragnea a dat cărţile pe faţă, recunoscând prin intervenţia lui nefericită, că da, chiar el a angajat-o pe Firea, avocat: "Oamenii nu sunt roboţi. Doamna Firea are tot dreptul să îşi exprime punctul de vedere. Doamna Firea vorbeşte în numele bucureştenilor (În numele meu, născut şi crescut pe malul Dâmboviţei, între Roşu şi Piaţa Unirii, niciodată!! - n.a.). L-am rugat pe premier să se abţină de la declaraţii politice, pentru că e mai important să se aplece asupra programului de guvernare", a explicat Dragnea.

Şi anume cum să se aplece, dacă îmi este permis să întreb?!  

Adică, Gabriela Firea, care la Capitală face, mai ales, nefăcute, are voie să-l atace pe Grindeanu, iar acesta din urmă are interzis să reacţioneze?!

OK! Urmează „Răvăşitul PSD”, eveniment organizat de Gabriela Firea, de ziua Bucureştilor. Întrucât tandemul Dragnea-primăriţă pare să nu fie interesat de soarta românilor, ci doar de a lor, personal, pentru ocuparea obiectivelor Victoria-Cotroceni, indiferent în ce formulă.

Citește și: