Firea-i avocata lui Daddy

Firea-i avocata lui Daddy
Publicat: 06/06/2017, 23:29

Se ia o doamnă („unfer”), indiferent care, aflată într-o anume relație, de te miri ce factură, cu un domn-șef – fie soție, fie o rudă relativ apropiată, fie o șefă de cabinet, fie o cunoștință devenită, în timp, apropiata afacerii, fie o membră a colectivului – de business, de partid, de echipă -, cu un target de atins, sub nemijlocita și necesara oblăduire a șefului, sub toate formele și aspectele sale, i se dă liber la acțiuni în meleag, sub o formă sau alta, și până nu aprinde fitilul, care va conduce la detonarea situației, nu se lasă.

Uite, de exemplu, doamna Gabriela Firea! O membră a colectivului pesedist, despre care casele de sondare a opiniei publice, cu rădăcini adânci în viața de partid, o dau ca și câștigătoare a Cotrocenilor, chiar de mâine de la prima oră, imediat după cafeaua de dimineață.

Astfel încât, viitoarea candidată la președinția republicii – doar câtă vreme actualul lider PSD, Liviu Dragnea, consimte, de această dată, să conducă țara prin interpuși, după ce a „condus”, guvernul printr-un interpus – și-a început efervescent canonada reprezentațiilor politice, conștientă fiind de eșecul înregistrat la Primărie.

Așa că, s-a uns avocatul lui Liviu Dragnea, împotriva cui credeți, a premierului Grindeanu, de care li s-a făcut frică liderilor majorității parlamentare, bărbaților politici cărora li s-a ridicat părul pe sub cămașă din pricina câtorva realizări ale acestuia din urmă, recunoscute, inclusiv, de experți europeni. Când asta?! Tocmai când Dragnea și compania încearcă o îndepărtare/remaniere a miniștrilor incomozi de la butoane, de ce nu, inclusiv, a premierului.

Și pentru că ofensiva împotriva tuturor acestor puncte de imagine trebuia să poate un nume, li s-a spus „Atacul șocant al primarului Gabriela Firea la adresa premierului Grindeanu”.

Iată cum sună acesta, în copleșitoarea lui inutilitate „yesman-ită”: „Privesc și eu cu atenție și puțină îngrijorare faptul că domnul președinte a explicat că premierul nu se mai consultă la fel de des cu el ca la început, că nu se mai întâlnesc la fel de des ca la început. Motivele pentru care sunt în această situație nu le cunosc, dar mă îngrijorează faptul că premierul nu mai are timp să se întâlnească cu președintele partidului„, a comentat Firea, laA3.

Înțelegeți cum vine vorba ei!? Adică, nu mai poate dormi, dânsa, de grija lui Dragnea, ignorat, vezi Doamne, de arogantul, indisciplinatul și lipsitul de recunoștință, Grindeanu.

Cum s-ar spune, neajutoratul Dragnea, musai să fie apărat de revoluționara Mița Baston din Republica de la Ploiești, că, altfel, se duce, șeful, politicii de suflet.

Iar Grindeanu, cum îi e felul, i-a răspuns cât se poate de fricos și de blajin: „A fi prim-ministru reprezintă o răspundere imensă, pe care o iau în serios în fiecare secundă, de când PSD mi-a făcut onoarea de a-mi acorda această încredere. Guvernul României a înțeles nevoile și așteptările oamenilor, iar acum putem spune că avem creștere economică – cea mai mare din Europa -, ne respectăm promisiunile din campanie, avem mai multe locuri de muncă, se înființează din ce în ce mai multe firme, încrederea investitorilor e în creștere. Banca Mondială a îmbunătățit prognoza legată de creșterea economică de anul acesta. Așa cum am spus întotdeauna, mai avem foarte multe de făcut – acesta este drumul pe care am pornit și pe care suntem deciși să mergem în continuare. Pentru asta avem nevoie de stabilitate, de obiective și priorități pe care le împărtășim cu toții. Adversarii PSD se află în afara partidului„.

Dar ce, credeți că răspunsul premierului a mișcat pe cineva?! Pe nimeni. Ba, mai mult, Liviu Dragnea a dat cărțile pe față, recunoscând prin intervenția lui nefericită, că da, chiar el a angajat-o pe Firea, avocat: „Oamenii nu sunt roboți. Doamna Firea are tot dreptul să își exprime punctul de vedere. Doamna Firea vorbește în numele bucureștenilor (În numele meu, născut și crescut pe malul Dâmboviței, între Roșu și Piața Unirii, niciodată!! – n.a.). L-am rugat pe premier să se abțină de la declarații politice, pentru că e mai important să se aplece asupra programului de guvernare„, a explicat Dragnea.

Și anume cum să se aplece, dacă îmi este permis să întreb?!

Adică, Gabriela Firea, care la Capitală face, mai ales, nefăcute, are voie să-l atace pe Grindeanu, iar acesta din urmă are interzis să reacționeze?!

OK! Urmează „Răvășitul PSD”, eveniment organizat de Gabriela Firea, de ziua Bucureștilor. Întrucât tandemul Dragnea-primăriță pare să nu fie interesat de soarta românilor, ci doar de a lor, personal, pentru ocuparea obiectivelor Victoria-Cotroceni, indiferent în ce formulă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului