Fetele rele mai ajung în rai?

Fetele rele mai ajung în rai?
Publicat: 04/02/2018, 22:58

Ăștia, oameni cu frica lui Dumnezeu, și-au spus, probabil, înlăuntrul lor că, dacă tot e oficială figura cu „să faci ce zice popa, nu ce face el”, ar fi mai înțelept să nu se pună rău cu sfinții părinți, pentru că pe ei îi judecă doar Sfântul Duh.

Chiar așa?

Trăim de la începutul anului, mai mult ca oricând, într-un scandal fără sfârșit, generat de acțiunile șocante ale unor pedofili abjecți, cu urmări majore în plan social și politic, generatoare de șoc, fobii și schimbări de guverne, iar onor vreo trei-patru profesori și doi reprezentanți ai elevilor, rătăciți prin diverse consilii, propun „mustrare scrisă și scăderea notei la purtare” pentru elevele care și-au permis să arate lumii ce li se-ntâmplă la ora de Religie.

Mai mult, ca și când ar fi fost plecați din România, în perioada scandalului cu pedofili, oficiali ai Ministerului Educației emit și ei un comunicat prin care amplifică presiunea pe eleve.

Trauma episodului indecent poate să existe la aceste eleve, însă aceasta nu explică faptul că ele au filmat și apoi au și făcut publice imaginile filmate. Elevele ar fi putut alege, spre exemplu, calea discuției cu diriginta, cu echipa de conducere a liceului, cu reprezentantul elevilor sau chiar cu alte autorități. Este de menționat că atât reprezentantul elevilor în Consiliul Clasei, cât și reprezentantul elevilor în Consiliul de Administrație, au propus sancționarea elevelor”, face cunoscut textul comunicatului MEN.

Păi, eu chiar sugerez acestor „creștini” să le supună pe fete unui proces de exorcizare, întrucât au avut lipsa de decență să-l privească/deranjeze pe om tocmai când era prea-fericit, lăsându-se astfel atrase în lucrarea Satanei.

Și ce dacă l-au filmat pe individ și i-au postat pe net manufactura? Care le este vina? Faptul că au vrut să se asigure de o percepție nemușamalizată a grotescului? Să evite – din diverse motive – „acoperirea” faptelor unui individ care astăzi se masturbează în școală, iar mâine, o va face în parcuri, pe stradă, în lift?

Rețelele de socializare au devenit, de mult, tribune de la care se anunță evenimente sociale, culturale, prin intermediul cărora se schimbă structuri politice, orânduiri, perspective și paradigme.

„Trauma episodului indecent poate să existe la aceste eleve, însă aceasta nu explică faptul că ele au filmat și apoi au și făcut publice imaginile filmate”, spune comunicatul. Nu explică? Dar dacă n-ar fi apărut pe net sute de astfel de înregistrări, care au arătat, în timp, comportamentul nebunesc al unor semeni de-ai noștri – între care, polițiști, medici, educatori, profesori, dar și elevi și studenți -, de unde am fi știut câtă brutalitate presupune socialul nostru imediat?

Ce regulament al vreunui liceu ar putea interzice prezentarea publică a unor manifestări antisociale, brutale, abuzive, bolnăvicioase, criminale?

Cum să scazi nota la purtare unor eleve șocate de imaginea preotului care se masturbează într-o sală de clasă?

În ce sens a fost purtarea lor inadecvată?

Și dacă „nu l-ar fi văzut” astăzi, iar mâine s-ar fi trezit cu el în lift? Le-ar fi crezut administratorul, profesorul, șefii Bisericii, relatările disperate sau ar fi pus batista pe țambal, așa cum au făcut colegii polițistului-pedofil?

Iar ministrul Educației, care încearcă să mai liniștească lucrurile, nu cu jumătăți de măsură ar fi trebuit să lucreze, ci cu întreaga măsură a echității; a repunerii adevărului în drepturile lui.

„La solicitarea ministrului Educației Naționale, domnul Valentin Popa, Consiliul de Administrație al Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copșa Mică va lua în considerare suspendarea sancțiunilor stabilite pentru elevele implicate în incident, până la finalizarea anchetei efectuate de organele abilitate, care vizează pe fostul profesor de religie al școlii”, precizează comunicatul.

Așa, și dacă, până la finalizarea anchetei vor intra în vigoare unele reglementări pe Legile Justiției, iar imaginele nu vor mai fi elemente probatorii în instanță? Ce se va întâmpla? Elevele vor rămâne cu mustrarea scrisă și cu nota scăzută la purtare, sau ce? Doar atât? Păi eu credeam, sincer, că vor fi, definitiv, exmatriculate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului