Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
3994 vizualizări 30 iun 2017

Nu trebuia să se deplaseze personal, azi-noapte, la râpa din Argeş, unde s-a prăbuşit un autocamion al Batalionului 30 Vânători de Munte, cu 13 militari la bord (3 morţi, restul răniţi). Ar fi fost mai eficient, pentru ceea ce ar putea urma, să deschidă Carta Albă a Apărării, ca ministrul să priceapă cauzele tragediei: starea de colaps a înzestrării Armatei Române! alocările criminal de mici pentru cheltuielile  de întreţinere!

Să deschidă Carta Albă a Apărării şi va afla, fără să-i şoptească un fost ministru pesedist, astăzi secretar de stat, Mircea Duşa (pe care era să nu-l recunosc, de când si-a vopsit frumos părul din dotare), va afla că - aşa cum arată lucrurile astăzi - aproape toţi banii se scurg în cheltuielile cu personalul ale armatei noastre de generali.

Înainte de a constata că n-avem nici un elicopter de salvare pe timp de noapte, cu troliuri şi reflectoare, cum a văzut în filmele americane, premierul Tudose ar fi trebuit să constate că, în bezna de la locul accidentului, singurele lumini au fost  camarazii victimelor şi salvamontiştii (pe care administraţiile locale au început să-i desfiinţeze, începând, din aprilie, cu Salvamont Bran, care acoperea şi zona Moeciu-Fundata).

Chiar dacă n-ar fi avut probleme la sistemul de frânare, îmi pot închipui cum a fost întreţinut, din sărăcie, camionul vechi de 30 de ani. Şi mi-l pot închipui pe mecanicul care va fi găsit vinovat. Şi ştiu că niciodată, în ministerul expert în necroloage, adevăraţii responsabili, miniştrii politici înşurubaţi în fotoliul de la Apărare, care împachetează de decenii dezastrul în rumeguşul discusurilor lor, nu vor fi pedepsiţi pentru crimă cu premeditare.    

 

 

--

Citește și: