De ce râde Dragnea acum la glumele lui Tudose

De ce râde Dragnea acum la glumele lui Tudose
Publicat: 04/08/2017, 22:24

Plafonarea a fost adoptată, prin OUG, de guvernul Tudose, astăzi, la fix un an de la convocarea „de urgență”, în Parlament, a premierului tehnocrat, Dacian Cioloș, de către liderul PSD, Liviu Dragnea, prin intermediul unei scrisori deschise, spre a da câteva explicații necesare.

Potrivit gândul.info, de la acea dată, Liviu Dragnea a motivat demersul de a-l chema pe Dacian Cioloș în Parlament prin aceea că „în spațiul public” au apărut mai multe „semnale alarmante privind intenția Guvernului de a lua o serie de măsuri îngrijorătoare, cum ar fi plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului, majorarea taxelor pentru cei cu activități independente prin schimbarea radicală a Codului Fiscal”. El i-a transmis premierului că se opune „categoric” acestor măsuri, pe care le consideră „dăunătoare”.

La acest episod a făcut referire și fostul premier, într-o postare apărută, ieri, pe profilul său de Facebook.

„Din ciclul ‘dacă doriți să revedeți’: unii lideri politici au o capacitate de anticipare surprinzătoare! Iată ce scria domnul Dragnea într-o scrisoare deschisă în 8 Septembrie 2016. Folosind aceeași măsură a PSD este, evident, momentul ca actualul Premier să fie chemat în Parlament, să explice ce are de gând cu pensiile, cu indemnizațiile pentru creșterea copilului, cu taxele, cu bugetul țării în general”, a scris Dacian Cioloș.

Ei, asta da amnezie de partea lui Dragnea!

Și nu că nu s-ar mai fi văzut o atare „tabula rasa”, pe sistem politic, dar vorba lui Cioloș: dacă tot ai făcut-o cu unul, arătându-ți îngrijorarea, atunci fă-o cu toți premierii! Întrucât, după cum am remarcat, pe Dragnea nu-l doare de culoarea politică a șefului executivului, ci doar de aplicarea programului de guvernare.

Sigur, astăzi e vară și târziu ca să mai chemi pe cineva în Parlament, spre a da socoteală, iar jocurile par deja făcute.

Și eu, ca să fiu sincer, am abordat subiectul cu referire la „plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului” – de care, astăzi, pesediștii sunt mândri și foarte atașați, după ce ieri erau critici și în categoric dezacord -, ca să merg până la „gluma premierului, cu Halep” și la nevricalele unui pesedist, împănat cu o crasă lipsă de eleganță, vizavi de doamne.

Nu, nu e vorba, în primul rând, despre premierul Tudose, om care, zice-se, are simțul umorului, dar probabil că nu și pe cel al măsurii, ci de Codrin Ștefănescu, un cetățean despre care aș fi jurat că se simte confortabil în preajma sexului frumos.

În ceea ce-l privește pe Mihai Tudose, eu cred că omul a încercat o „motivație în registru comic” a necesității „plafonării indemnizațiilor pentru creșterea copilului”, când s-a referit la Simona Halep. Una stupidă, de vreme ce introduci într-o discuție profesională, hodoronc-tronc, numele unei campioane, unui simbol/idol (pentru foarte mulți tineri și nu numai), al unui contribuabil de excepție la bugetul statului (indiferent de părerea ta despre el).

Nu de alta, dar dacă tot nu-ți pasă ce stări produci în mintea celui la care faci referire, tu, premier al României, oficial, care va să zică, ar trebui să înțelegi că presa abia așteaptă să spui o prostie despre o personalitate internațională, spre a-ți prelua prostia ca să facă din ea o știre încărcată de inevitabile ironii…

Ei bine, acesta a fost contextul în care liberalul Florin Câțu „l-a somat” pe premier să-i prezinte scuze Simonei Halep, și habar n-am dacă omul are sau a avut de gând să facă gestul acesta de minimă reparație și eleganță.

Infinit mai lipsit de eleganță s-a dovedit, însă, a fi Codrin Ștefănescu, prim-pesedist-de-frunte, care a făcut o adevărată criză de isterie într-o emisiune la A3, jignind-o pe moderatoare (că ține partea peneliștilor), pe Câțu, că a cerut așa ceva, făcându-l „Cuțu”, ba, chiar aproape „Mâțu”, implicit, deci, pe Simona Halep, declarându-se, ferm convins, că nimeni n-are a-i cere scuze sportivei, pentru că n-are de ce.

I-aș întreba, în ordine, pe Dragnea, Tudose, Ștefănescu, dacă Cioloș ar fi născut el „chestiunea/exemplul Halep”, anul trecut, cum ar fi sunat scrisoarea „in extenso” a liderului PSD.

L-aș mai întreba pe moralistul Ștefănescu, care îl susține pe glumețul Tudose, cât impozit plătesc ei, la un loc, statului român, și cât plătește Simona Halep, pentru a-și permite – cei doi – să facă „glume financiare” pe seama ei.

Și, cum ar fi dacă, simțindu-se jignită, Halep n-ar mai plăti impozit statului român, ca să nu mai aibă Tudose, susținut de Ștefănescu, de ce-o da de exemplu pe sportivă, în glumele lor nesărate?!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”