Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2270 vizualizări 22 iun 2017

De ce?!

Pentru că aşa au primit ordin de la Daddy, prin „portavocea” sa, marca Lia Olguţa Vasilescu. „Toţi miniştrii PSD şi ALDE îşi vor retrage demisiile pentru a putea asigura funcţionarea ministerelor până la învestirea noului executiv!”. „Toţi miniştrii PSD şi ALDE îşi vor…”.

Asta, după ce, cu doar câteva zile în urmă, primiseră ordin de la acelaşi, prin alte portavoce, să demisioneze din guvern, pur şi simplu - iar ei au făcut-o, unul după celălalt, demni şi conştienţi.

Aceiaşi care, ieri, s-au autodesfiinţat, printr-o „automoţiune de autocenzură”, în faţa naţiei, împuşcându-se-n cap, cu bile.

Te uiţi la ei, şi nu-ţi vine să crezi! Par oameni serioşi, în puterea cuvântului, demni, cu autonomie: umblă, vorbesc, au păreri, au impresii. Analizează, critică, pun ştampile, ţi se adresează. Te reprezintă, te conduc, te ceartă. Soarta noastră, a tuturor, stă în mâinile lor. Înţelegeţi? În mâinile acestor oameni teleghidaţi…

Daea, eşti cel mai bun! Ai avut dreptate: musai, ca oaia să fie simbolul nostru în lume!

Iată şi părerea câtorva oameni despre ei/ele:

Vicepreşedintele PSD Gorj, deputatul Alin Văcaru: „Suntem penibili. Ne-am făcut de râs o dată, ne facem şi acum, în continuare. Eu am înţeles că s-a făcut o evaluare şi că nimeni nu a fost bun, acum toţi sunt buni? (…) Cu siguranţă veţi vedea că în următorul Guvern, să dea Dumnezeu să fie prim-ministru de la PSD, se vor regăsi foarte mulţi. (…) Ni s-a spus la grupul parlamentar că atunci când o echipă nu funcţionează schimbi antrenorul, dar noi am schimbat antrenorul secund, din păcate. Nu puteau să lucreze din cauza domnului Grindeanu? Să fim serioşi!”.

Deputatul PSD, Victor Ponta: ”STOP - nu s-au făcut de râs destul miniştrii care au votat cu bilele la vedere moţiunea de cenzură împotriva Guvernului din care făceau parte?? Nu s-au făcut destul de râs miniştrii care au ascultat cuminţi şi au aprobat Raportul Dragnea - Vâlcov care spunea ca sunt toţi nişte incapabili catastrofali ??? Nu se fac destul de râs miniştrii care acum stau lipiţi de Liviu Dragnea să îi pună în viitorul Guvern la loc în poziţiile în care Raportul spunea ca nu au făcut nimic? Mai trebuie să îi facem de râs chiar pe vecie punându-i să îşi retragă demisiile şi să revină într-un guvern demis chiar cu voturile lor - deşi Legea 90/2001 de organizare a Guvernului spune clar că sunt "irevocabile"?!?! / fac precizarea că au fost anunţate public, prezentate în scris primului ministru şi "s-a luat act de depunerea lor" de către fostul Secretar General Busuioc – ghinion. Atâta neseriozitate şi incompetenţă e greu de găsit ....”.

Senatorul PSD, Şerban Nicolae (pentru DCNews Live): "Mi se pare o eroare şi  cred că e o greşită înţelegere a textului constituţional. Guvernul a fost demis. După ce este demis, ai text în Constituţie care spune exact ce face Guvernul. Povestea asta cu demisiile retrase mi se pare cel puţin neserioasă şi aş fi făcut apel la colegii mei să lase deoparte toate speculaţiile care sunt foarte zornăitoare în spaţiul public, să îşi vadă fiecare de treabă. Există o chestiune care se numeşte gestiunea treburilor publice care este valabilă şi pentru un guvern demis sau demisionar şi pentru un guvern care se află în situaţia asta după data alegerilor. Miniştrii au suficient cadru legal şi constituţional ca să îşi desfăşoare activitatea fără să mai pună în discuţii chestiuni din acestea cu demisii retrase. Pentru a nu fi loc de speculaţii ar fi trebuit ca toţi să se întoarcă la ministere şi să îşi gestioneze treburile".

Preşedintele PNL, Ludovic Orban: „PSD a ajuns de cascadorii râsului. Ieri au votat o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern, caz cu totul şi cu totul anormal, astăzi am aflat că miniştrii care au fost demişi prin moţiune de cenzură şi care erau demisionari au revenit asupra demisiilor".

Preşedintele PMP, senatorul Traian Băsescu: „Culmea penibilului! La moţiune, toţi miniştrii PSD au votat pentru căderea guvernului din care făceau parte, urmare a incompetenţei în îndeplinirea programului de guvernare. La scurt timp după căderea guvernului, Olguţa Vasilescu a anunţat că miniştrii demisionari, dar şi incompetenţi, îşi retrag demisiile. Oare cum poţi vota că ai fost un ministru incompetent, care nu şi-a îndeplinit programul, după care să anunţi că vrei să fii din nou ministru? (…) Bunul simţ politic, simţul ridicolului şi al penibilului nu au nicio legătură cu PSD-ul”.

Alina Petrescu, purtător de cuvânt al guvernului: ”La cabinetul primului-ministru au fost depuse 20 de cereri de retragere a demisiei din partea miniştrilor membri ai cabinetului Grindeanu. (…) Aceste 20 de cereri de retragere a demisiei sunt lipsite de obiect. Oricine citeşte legea 90 privind organizarea şi funcţionarea guvernului şi a ministerelor, şi ajunge la art. 6, înţelege acest lucru: «demisia din funcţia de membru al Guvernului se anunţă public, se prezintă în scris primului-ministru, şi devine irevocabilă din momentul în care s-a luat act de depunerea ei, dar nu mai târziu de 15 zile de la data depunerii». În toate cele 20 de documente care sunt tip, textul este identic, este trecut şi numărul de înregistrare a demisiei de la cabinetul primului-ministru. În momentul în care cabinetul primului-ministru şi secretarul general al Guvernului dau un număr de înregistrare acestor documente, s-a luat act de aceste demisii. Ele sunt irevocabile. Aceste cereri de retragere a demisiilor nu au obiect”.

Ei bine, de mâine, se întorc la muncă. Să conducă, iar, ţara…

Citește și: