1 februarie 201721:152521

Chefi la cuţite, cu poporul

Eu zic că pe Dragnea l-a păcălit Trump, la cina creştină cu donaţie, când i-au confundat mesenii, pe el şi pe Grindeanu, cu doi „chefi la cuţite cu poporul”. Cum e Donald, mai ludic, i-o fi spus, mai în glumă, mai în serios, că-l ţine el în balans, deasupra legii, ca să nu-l deranjeze Justiţia. Altfel nu-mi explic cum poţi genera un şir nesfârşit de greşeli impardonabile, făcându-te că te laşi pe mâna unui ministru al Justiţiei, cu capul de bandă blocat.

Manevrele PSD-ALDE, combinaţia toxică a zilei pe planiglob, au atras atenţia, între altele, Comisiei Europene, Parlamentului European, Germaniei, Americii, Braziliei, tuturor instituţiilor din sfera Justiţiei (de acasă şi de aiurea), preşedintelui Iohannis – care i-a atras atenţia şi abulicului Ciorbea -, (ba chiar şi) tandemului PNL-USR, lui Băsescu, care şi-a dat demisia din fruntea PMP, lui Tăriceanu, care a hotărât, a treizecea zi, după Scripturi, să-i invite la discuţii pe şefii CSM, DNA, DIICOT, Parchetului General, în sfârşit, pe toată lumea, ca să bată apa-n piuă, în Senat, despre legile în discuţie, şi a multor zeci de mii de oameni, din toată ţara, care, acum, nu mai vor explicaţii şi discuţii despre ordonanţe, ci, pur şi simplu, demisia guvernului şi alegeri anticipate.

Toată lumea luminată a cerut guvernului Dragnea-Grindeanu să continue lupta anticorupţie, să nu facă paşi înapoi, să nu facă din România „cea mai coruptă ţară” din Europa, de pe Glob, din Univers etc.

Rezultatul: Dragnea şi Grindeanu au dispărut, lăsându-ne pe cap cu acelaşi ministru cu capul de bandă blocat, ca să ne facă, şi nouă, capul pătrat.

Acum, eu ar trebui să mă agit aici, maxim, siderat, patriotic.

Ei bine, vă aduc aminte că, începând din primăvară, am atras atenţia, neîncetat, asupra faptului că se apropropie tot felul de alegeri, şi că, dacă lumea nu va ieşi la vot, va fi vai şi amar. Eu cunosc PSD-ul de zeci de ani, iar sângele unora dintre ei – mulţi alţii fiind oameni cu frica lui Dumnezeu - apă nu se face.

Quod erat demonstrandum.

Personal, sper ca întreaga lume despre care vorbesc să îi convingă pe şefii PSD-ALDE să nu arunce România în aer.

Dacă nu cumva chiar asta vor…  

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.