Ce mai Konta Năstase, când Halep juca în sferturi?

Ce mai Konta Năstase, când Halep juca în sferturi?
Publicat: 12/07/2017, 14:22

Ca să-i cauți, azi, nod în papură lui Halep, drept răspuns la grobianismul lui Ilie Năstase manifestat în primăvară, nu mă feresc să o spun, mi se pare o prostie găunoasă, lipsită chiar și de cel mai sec umor englezesc, „stare” remarcată și în trecut la confrații jurnaliști englezi, evident nu numai în materie de sport.

E ca și când m-ai invita pe mine, tu, englez scorțos, acasă la mata, la ceaiul de la five o”clock, și înainte să-mi pun zahărul în ceașcă ai începe să-mi bați obrazul pentru că tata i-a zis zis de rău, maică-tii, în tinerețe.

Păi, ce țară cu ștaif, organizatoare de turneu de grand slam, mai ești și tu, dacă îți iei invitații la refec pentru că unul din neamul lor a făcut, cândva, o prostie.

Sigur, glumele lui Năstase, în general, sunt proaste și lipsite „fior spiritual”. Ceea ce nu înseamnă că noi, toți românii, trebuie să fim confundați cu personajul în discuție, în materie de comportament (anti)social.

Acum, ce să facem?! Să fim supărați, până la moarte, pe toți englezii, pentru că regina Angliei, în loc să-l tragă de mânecă pe Ceaușescu, că e dictator, l-a plimbat cu ditamai caleașca regală, conferind demenței sale un soi de legitimitate?!

Deci, să revenim la tenis!

Cu doar câteva ore înainte de partida Simonei Halep cu „Plângăcioasa Konta”, reprezentanta țării gazdă în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, presa străină, în special cea din Regat, a declanșat un atac unfair împotriva jucătoarei românce.

În loc să comenteze partida în discuție, jurnaliștii britanici revin, cu o insistență demnă de o cauză mult mai elevată, asupra incidentului de la Constanța „comis” la meciul de Fed Cup din primăvară, atunci când Konta a părăsit terenul în lacrimi, acuzând că a fost jignită de publicul constănțean și de Ilie Năstase.

N-aș vrea să mai reiau aici întreaga poveste despre care am mai scris.

Mie, personal, mi s-a părut total neprofesionist ca, după ce l-ai trimis în tribună pe căpitanul nejucător al echipei României – pe bună dreptate -, tu arbitru și tu observator să întrerupi meciul și să „dai liber” la vestiar jucătoarei „plângăcioase”, numai și numai pentru că e ușor „emotivă”. Hai să fim serioși. Konta dăduse drumul la meci, și, la finalul primului ghem pierdut, a izbucnit în plâns, ceea ce l-a făcut pe arbitru, „cum a fost el, simțitor” să facă zob tot meciul.

După toate acestea, Năstase a fost suspendat de ITF, jucătoarea engleză s-a plâns că în viața ei n-a mai pățit ce a pățit în România, băgându-ne pe toți în rahat – șoc și groază -, și-a avertizat colegii cu privire la ce ar trebui să pățească și ei, venind în țara noastră, și așa mai departe.

Iar acum, într-o cu totul și cu totul altă împrejurare, înțeleg că telegraph.co.uk, metro.co.uk, dailystar.co.uk, news.sky.com și espn.com, acuză publicul constănțean că e nesportiv și speculează ideea că de o atare atitudine ar putea avea parte și Halep în meciul cu Konta.

„Ceea ce s-a întâmplat la Fed Cup, când Konta a izbucnit în plâns, rămâne memorabil. Mai întâi un Ilie Năstase cu gura mare a avut o tiradă la adresa lui Anne Keothavong (n.r. căpitanul nejucător al Marii Britanii) și a lui Konta în timpul confruntării cu Sorana Cîrstea. Apoi publicul român a avut reacții care au făcut-o pe Johanna să plângă și să se retragă la vestiare”, a scris irishtimes.com.

Mai mult, site-ul amintit o acuză pe româncă de atitudine dezinteresată față de subiect, în urma interviului acordat imediat după meciul de ieri cu Azarenka.

Halep, care a făcut parte din echipa lui Năstase în Fed Cup, nu a vrut să își amintească de acel episod, refuzând să comenteze prea mult pe marginea lui. Și Konta a evitat subiectul, însă limbajul româncei a denotat o atitudine de tipul puiule, nu îmi pasă„.

Urât lucru ca fel de fel de jurnaliști-gazdă să-și ia invitații la rost pentru bănuite atitudini, chiar înaintea unor meciuri extrem de importante în care evoluează compatrioate de-ale lor.

Să aibă Konta nevoie de astfel de diversiuni?!

Wim Fissette, fostul antrenor al româncei, actual „profesor” al englezoaicei, spune că eleva sa este o sportivă perfectă.

„Jucătoarea mea chiar nu are slăbiciuni și poate puncta din ambele părți ale terenului. Este dificil să găsești un plan de joc pentru a o învinge. Știe foarte clar ce trebuie să facă la fiecare minge! Are încredere completă în sine”.

Păi, atunci să le lăsăm pe fete să se exprime pe Central (în sfârșit, deschis și pentru Halep), mai bine, decât să generăm furtuni inutile, noi chibiții din tribune!

P.S. Am scris materialul acesta înaintea de începerea meciului, ca să nu fiu acuzat de eventuale frustrări ulterioare…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...