Ce căruță împinge Victor Ponta?

Ce căruță împinge Victor Ponta?
Publicat: 16/11/2016, 22:05

În urmă cu doar câteva ore, Ponta a postat pe pagina sa de facebook următorul text, prin intermediul căruia își propune să se bage în seamă cu americanii, vârând, încă o dată, bățul prin gardul ambasadelor SUA din țările vecine. Iată… textul!

Acum ați înțeles??? Că ne-a zis de câteva luni Ambasadorul SUA la Chișinău că Moldova nu e România! Alinuța Gorghiu, ai înțeles?!?? Sari la ei! Bonus – din Bulgaria!„. Și inserează în postare, pe lângă poziția ambasadorului american la Chișinău, vizavi de recentele alegeri din republică, standard-decentă din punct de vedere diplomatic, și un link către novinite.com, care preia mesajul de felicitare al ambasadei SUA la Sofia, de această dată – transmis președintelui proaspăt ales, Rumen Radev, – demers diplomatic absolut firesc.

Ceea ce ar vrea să sugereze, malițios și lipsit de curajul abordării directe a temei, fostul premier, în postarea sa, este că America s-ar fi înțeles cu Putin, în chestiunea Moldovei, „cedând” teritoriul în discuție Moscovei, peste capul Bucureștiului, spre a preîntâmpine previzibile tensiuni suplimentare în zona Mării Negre.

Sigur, este o temă de analiză, pe care Victor Ponta, în calitate de fost premier al României, ar fi putut să o abordeze cu seriozitate, câtă vreme îl preocupă, în niciun caz să o expedieze miștocărește, cum îi e stilul, „Alinuței Ghorghiu”.

Ceea ce complică lucrurile, în acest text, este, însă, așa numitul „Bonus din Bulgaria”?

Adică? Să înțeleg că Victor Ponta speculează până la a ne sugera că America a cedat Rusiei, inclusiv Bulgaria, întrucât ambasadorul Americii l-a felicitat pe socialistul Rumen Radev?!

Păi, dacă da, atunci, această părere, coroborată cu declarația sa, de acum patru zile, ne edifică asupra unei intenții extrem de grave: aceea de a ne convinge că nu mai este de actualitate tema modernizării și înzestrării armatei, ca țară membră NATO, câtă vreme America salută alegerea „prietenilor lui Putin” la conducerea unor țări, și că ar fi mult mai potrivită înfrățirea României cu statele din „Clubul lui Vladimir”.

PENTRU COMENTARII VĂ AȘTEPT PE PAGINA DE FACEBOOK –MARIAN SULTĂNOIU

În consecință, să nu mai aruncăm banii pe apa Potomacului, ci să ne alegem, și noi, un președinte (sau un premier, de ce nu, chiar pe Victor Ponta?!) promoscovit, avocat al intereselor „Țarului de la Kremlin”.

Iată ce posta Ponta pe facebook în urmă cu patru zile:

„Klaus Iohannis (și implicit Dacian Cioloș și PNL) susțin că trebuie să creștem cheltuielile militare până la 2% din PIB ca să îndeplinim cerințele NATO și să ne apăram de Rusia!

Dacă vă uitați pe datele oficiale și în 2016 România alocă deja mai mulți bani decât țările vecine: Bulgaria 1,3 % , Ungaria, Slovacia și Cehia circa 1% din PIB .

Dar puteți să și vedeți că România trebuie să facă un mare efort de peste 1 miliard EURO ca să reziste Rusiei (care are un buget militar anual de peste 50 miliarde!!!) – în condițiile în care principalul nostru aliat NATO în Marea Neagra, Turcia (care aloca peste 15 miliarde), are deja o relație privilegiată cu Rusia!

Domnul Iohannis a dat de înțeles prin mesajul său că alegerea lui Donald Trump implică o decizie a noastră de creștere a alocărilor pentru armată – părerea analiștilor internaționali este exact inversă în sensul în care tensiunea fără precedent din 2015-2016 dintre SUA și Rusia are toate șansele să fie inversată!”.

Mă întreb, în numele cui vorbește Victor Ponta? În numele său personal, al PSD sau al PRU?!

Dacă face aceste alegații în numele său, sau al PRU, învederează faptul că omul nostru nu are scrupule în încercarea de a mai rămâne, măcar un sezon, în politică!

Dar dacă o face și în numele PSD, care nu a contrazis, ferm, opinia fostului său lider, și care se luptă cu PNL pentru preluarea puterii în România?

Și, dacă PSD, care nu-l pune la colț pe Ponta, împărtășește aceeași viziune de politică externă ca și fostul său premier?

Să ne spună și nouă cineva în ce direcție o vom lua după eleven/twelve!

Spre Europa sau spre Asia?

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte