Cât de sus țintește Firea?

Cât de sus țintește Firea?
Publicat: 14/01/2018, 20:12
Actualizat: 15/01/2018, 09:48

În paralel cu încercarea beligeranților de capacitare a unui număr cât mai mare de susținători, în vederea confruntării de mâine, din CEx, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declanșat o urecheală violentă a celor doi apt-combatanți, în piața virtuală.

Dacă n-ai ști cine e creatorul postării, ai putea jura că e scrisă de Dumnezeul tuturor președinților social-democrați, de la facerea lumii politice, până azi.

Ba, dincolo de asta, textul mi se pare a fi chiar o declarație de preluare a puterii de sub autoritatea respectivilor, pentru a fi plasată sub aripa unui nou și intransigent lider al obedientului Kiseleff.

Însă, pe cât de populistă este postarea primarului, pe atât de lipsită de responsabilitate asumată mi se pare a fi aceasta.

Găsim aici, pe de o parte, concluzii tranșante de genul: „PSD este dominat de tensiuni generate de împărțirea în tabere, grupări, zone de interes. Greșit!” sau „Cei doi lideri, președintele și premierul, au obligația de a înceta imediat disputele politice!” sau „Au greșit amândoi, amândoi trebuie să îndrepte lucrurile!” sau „A fost o greșeală lipsa consultării cu noi la nominalizarea premierilor Grindeanu și Tudose. O analiză democratică reală, în forurile de conducere ale partidului, ne-ar fi ferit de cele două crize politice. De cealaltă parte, premierul a știut când a fost numit care era structura guvernului. Dacă nu-i plăcea „Trabantul”, cum îl numește acum, nu trebuia să se suie în el” sau „Le cer celor doi lideri să se gândească în primul rând la români!” sau Cei doi lideri au OBLIGAȚIA să găsească o cale de colaborare!” sau finalul apoteotic: Așa nu se mai poate continua!”, iar pe de alta parte, 10 referiri grețos-populiste, înghesuite în doar câteva rânduri: „Cel mai mult pierd cetățenii” sau „Românii așteaptă foarte mult de la noi” sau „…să se gândească în primul rând la români” sau „E o obligație în primul rând față de cetățeni” sau „…susținere pentru proiectele bucureștenilor” sau „…stagnarea proiectelor Capitalei” sau „…mai multă muncă pentru cei care ne-au votat” sau „mai multă colaborare în beneficiul românilor” sau „…fac apel la sentimentele naționale” sau „să învățăm de la înaintașii noștri!„.

Așa un perdaf, găunos, n-am mai văzut/auzit de la cuvântările cu „vituperație” ale tovarășei Alexandrinei Găinușe – membru CPEx -, post cărora jar mâncai.

Ce înseamnă să ai memoria scurtă…

Păi, scandalul Grindeanu, care s-a încheiat cu moțiune de cenzură, cine oare l-o fi întreținut și amplificat?! Dar unde s-o fi aflat Gabriela Firea atunci când Dragnea a venit de mână cu Grindeanu și ni l-a prezentat ca fiind cel mai bun produs (după el) al PSD? Dar prin ce nisipuri o fi băgat capul primărița, atunci când Liviu Dragnea l-a propus pe Tudose pentru șefia celui de-a doilea guvern PSD?

Și de ce nu i-o fi atras atenția ministrului Carmen Dan, la momentul potrivit, să nu declanșeze scandalul, prin cerere de demisii la cald, din ordinul lui Dragnea?!

Și de ce nu spune, oare, nimic, despre faptul că și minștrii din Trabant au fost nominalizați tot fără prea multe consultări?

Și de ce nu și-o fi făcut mea culpa inclusiv Gabriela Firea, care plătește, din banii noștri, zecile de mii de polițiști locali inexistenți, care lasă pedofili, violatori și alte astfel de specimene, să le umble pe sub nas, prin București?

Și unde o fi, astăzi, Gabriela Firea, când, în loc să o consilieze pe Carmen Dan să plece, liniștit, spre casă, de vreme ce chiar Poliția i-o cere, inclusiv premierul și jumătate din guvern, dumneaei e preocupată doar de soarta celor doi, în abstract: „Au greșit amândoi, amândoi trebuie să îndrepte lucrurile!”.

Dacă primarului i-ar păsa mai mult de „țară, de popor, de Româniaaa”, decât de propriul viitor în partid, așa cum pretinde, ar înțelege că aici nu mai e vorba de vechi dispute politice între cei doi, ci de faptul că guvern în care să fie Carmen Dan ministru și minister pe care să-l conducă nu mai au credibilitate; că, dacă nu pleacă Dan, premier căruia îi conduce Dragnea guvernul pas cu pas și zi de zi nu mai poate avea, vreodată, credibilitate; și că, pe cale de consecință, un lider de partid care vrea doar premieri obedienți, în care scop distruge guvern după guvern, nu poate avea credibilitate; și nici partidul și nici țara.

În consecință, cred că postarea Gabriele Firea, în care „pretinde urgent de la cei doi”, este doar o încercare de recalibrare a imaginii sale la vârful partidului, în vederea atingerii țintelor viitoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”