Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2167 vizualizări 21 mai 2017

Despre prezentarea gonflată a primăriţei, drept „adversara de neînvins” a lui Iohannis la Cotrocenii lui 2019, de către anumite case de sondare, am mai scris aici. E o temă de urmărit. Dar să-şi fi terminat, oare, candidatul Buşoi temele pentru propria-i moţiune, pentru propriile strategii de partid, pentru reformarea liberală despre care ne-a vorbit atât în această campanie, de a simţit nevoia exprimării suferinţelor în direct, faţă de deciziile proaste ale PSD? Impulsul de a vorbi, la Bistriţa, despre Bucureştiul de reşedinţă şi starea în care se află oraşul?

Preocuparea faţă de viitorul partidului, pe model „câinele moare de drum lung şi Buşoi de grija PSD”, nu poate crea decât derută.

Întrucât, deşi liberalii anunţă încă de pe acum susţinerea lui Iohannis pentru un nou mandat, poate n-ar fi rău ca, în calitate de posibil preşedinte PNL, Buşoi să se îngrijească de un plan B, despre care să dezbată cu teritoriul.

Cum ar fi, de exemplu, o propunere bună, din actualul partid, contrapusă alegerii PSD. Lasă că e bună sau e proastă, pentru că nu eşti tu strategul partidului advers să-ţi dai cu părerea pe alegerile lui. Iar dacă e proastă, „cu atât mai bine ţării şi mie, cu atât mai bine…”, vorba lui Şerban Niculae, cu amendamente.

Poate că Iohannis se răzgândeşte şi nu mai vrea preşedinţie. Poate că n-o să mai poată. Lupta e pe viaţă şi pe moarte.

În loc să abordezi varianta „Firea pentru Cotroceni”, ca fiind drept una proastă a adversarilor, în raport cu posibila variantă „Iohannis încă un mandat”, poate că s-ar cuveni să te concentrezi pe o alegere, cel puţin, la fel de bună, în propriul partid, în caz de avarie.

Decât să spui: "Ştiu că apar tot felul de sondaje în care doamna Firea, nu într-o competiţie de preşedinţie, dar măsurând încrederea, părerea pozitivă, este mereu trecută pe locul întâi. Eu trăiesc în Bucureştiul condus de doamna Firea şi vreau să vă spun că, după un an, lucrurile sunt mai mai grave decât la momentul preluării mandatului. (...) Eu cred că, până în 2019, ceea ce văd eu astăzi, fiind direct implicat şi monitorizând cu atenţie ce se întâmplă în Bucureşti, vor vedea toţi bucureştenii şi toţi românii, aşa încât eu, personal, sunt foarte rezervat în a o lua în calcul pentru preşedinţia României. PSD este un partid care poate lua decizii foarte proaste şi s-a dovedit acest lucru. Poate fi una dintre aceste decizii", mai bine, laşi PSD în greşeala lui şi-ţi vezi de necazurile tale.

Aud că social-democraţii pregătesc o adevărată trupă de candidaţi la prezidenţialele din 2019, din care, pe lângă Firea, ar mai face parte Dragnea, Grindeanu şi Ponta.

Sigur, toate pot fi proaste sau pot fi bune şi în funcţie de adversarul pe care îl vor avea de înfruntat.

În opinia lui Buşoi, pentru Capitală, Firea o fi fost o propunere bună sau PNL o fi fost atât de slab şi nepregătit, încât, liberalii, in corpore şi cu dumnealui în frunte, s-au dovedit a fi o soluţie proastă?

Mâine-poimâine se face 2019 şi iar ne pomenim cu ruleta rusească la porţile palatului, în ajun de alegeri, în care sunt „spulberaţi” vreo şase candidaţi…

--

Citește și: