Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
13237 vizualizări 8 mai 2017

Când proiectul Legii graţierii era gata discutat, amendat şi cu raport semnat în Comisia juridică a Senatului – fără amendamentul privind graţierea corupţilor, dar cu toate celelalte modificări şi completări, „care au încurcat legea rău” -, liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut imperativ ca textul în discuţie să fie întors la comisie, spre a fi „resetat” în formula trimisă de Guvern.

Primul care a sărit, ca ars, a fost „camaradul” Ponta, blocat ulterior, pe la mijlocul parabolei generate de elan, într-o stranie imponderabilitate - ca să nu-l acuzăm că e prea critic.

„Foarte bine că (până la urmă) Legea pleacă de la Senat în forma propusă de Guvern. Dar două întrebări logice tot rămân: de ce nu s-a decis acest lucru de la început?!?! Cui a folosit tot bâlciul ăsta de două luni şi cine are de câştigat şi de pierdut din asta ?!? Poate răspundeţi dvs - eu dacă îmi spun opinia iar mă acuză unii că sunt prea critic”, a postat Ponta, fără finalitate, pe Facebook.

Şi, ca să vezi binom împotriva lui Dragnea, cine credeţi că i-a răspuns de la capătul celălalt al firului poveştii?! Alina Gorghiu, ca să nu mai fie acuzată de Raluca Turcan de noncombat.

”Legea graţierii rezolvă speţa punctuală a domnului Dragnea. În proiectul comisiei nu se pune problema graţierii faptelor din campanie şi cele cu suspendare, însă în varianta Guvernului ştiţi foarte bine că faptele şi infracţiunile cu suspendare sunt graţiate. Domnul Dragnea doreşte proiectul (în varianta comisiei) reîntors, pentru a trece acest proiect (al guvernului)”, a spus Gorghiu.

Uite cum a descoperit binomul Ponta-Gorghiu secretul lui Polichinelle.

În consecinţă, vorba lui Victor Viorel, întrebările care rămân sunt două.

De ce, dacă a văzut şi ştia aşa de bine că pe legea în discuţie se încearcă tot felul de manevre, fosta şefă liberală a lipsit de la votul pe amendamentele sensibile, care vizau graţierea corupţilor?

Şi, doi - revin cu întrebarea mai veche: cine conduce PSD, şi noi nu ştim, de vreme ce Şerban Nicolae a stricat, de sus până jos, pasienţa guvernului Grindeanu, pe Legea graţierii, întorcând-o împotriva lui Dragnea, prin îmbrobodirea pesediştilor din comisie, după cum spune chiar liderul PSD, aproape prins în cârlig?

„Eu cred că Comisia juridică de la Senat a încurcat destul de mult această lege. Cred că cea mai bună variantă pentru moment este ca legea să plece din Senat aşa cum a venit de la Guvern pentru că s-au schimbat de foarte multe ori acolo şi eu sunt foarte nemulţumit. (…) Pe mine m-a interesat ca acele amendamente să nu fie adoptate. Vreau să discutăm în mod deschis şi transparent în CExN asta, că li s-a spus că e în regulă cu acele amendamente. Când au văzut poziţia mea şi-au dat seama că de fapt nu era o informaţie corectă. (…) Dacă nu mai am autoritate în PSD, plec şi mă apuc de pescuit în mod profesionist", a debitat Dragnea o gogonată pescărească.

Evident, nu înainte de a-l băga la apă pe Şerban Nicolae, dimineaţa, când muşcă bibanul.

--

Citește și: