Cornel ILIE
Cornel ILIE
1559 vizualizări 16 iun 2016

Cel mai bine se vede neputinţa, lipsa de voinţă a unui popor care s-a ridicat doar atunci când a fost să reacţioneze, nu să construiască.

Nu am construit nimic decât atunci când am fost provocaţi, când am fost ruine. Noi nu am fost învăţaţi să reparăm, am fost învăţaţi să risipim, să ne risipim.

Am fost un popor de statui, am devenit un morman de nisip din ele. Sau poate nu am fost şi am fost păcăliţi la şcoală. Sau poate am fost mai mult decât am fost învăţaţi la orele de istorie. Important este că istoria va povesti copiilor şi nepoţilor noştri despre perioada cu care suntem contemporani ca o lecţie de care se vor îngrozi, de care vor râde. Mai ştiţi când la istorie nu ne venea să credem cât de încuiaţi, limitaţi, răi, înfiorători, calici, lipsiţi de viziune, de dragoste de oameni sau de ţară, au fost unii despre care eram obligaţi să învăţăm şi nu înţelegeam de ce?

Ăştia suntem noi acum, o pagină dintr-o carte de istorie în care se va vorbi despre perioada anilor 2000 ca fiind perioada în care românii au abandonat lupta împotriva partidelor care au furat toată ţara şi au băgat-o în buzunarul lor. Ca generaţia care s-a lăsat diluată şi aruncată în flăcări de nişte escroci cu doctrine în loc de principii.

Aşa mici am devenit, dar ne dăm aşa mari. Ca oameni, ca români. Ne-am dat oraşele pe mâna hoţilor, ne-am dat străzile pe mâna borfaşilor, a ciubucarilor, a celor care fură pentru că îi lăsăm, nu pentru că au nevoie. Nu sunt hoţii care nu au ce mânca, sunt bandiţii care se hrănesc cu paguba noastră.

Suntem poporul cu memoria cea mai scurtă, ego-ul cel mai mare, mintea cea mai scilipitoare, dar şi cea mai leneşă în acelaşi timp şi sufletul unui copil răsfăţat.

Suntem contemporani cu Liviu Dragnea, Victor Ponta, Gabriela Firea ca om politic, Ion Iliescu, Traian Băsescu, Nicuşor Dan, Dan Şova, Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Cătălin Predoiu, Ludovic Orban, Eugen Nicolicea, Piedone, Elena Udrea, UDMR-ul care a fost sugativa tacită a ultimilor douăzeci şi ceva de ani şi chiar Klaus Iohannis, care îşi amână mereu intrarea în istoria frumoasă a României şi le ţine de urât celor de mai sus.

Peste mulţi ani cu asta ne vom mândri, cu lista unor bandiţi care se joacă de-a partidele şi a politicii pe care o duc. Sunt toţi o apă şi-un pământ, un noroi, un singur partid, cel al hoţilor.

Ce este mai rău de atât este că sunt dovediţi, judecaţi, condamnaţi şi lor nu le mai este teamă de nimic.

Mai avem câteva luni să îi scoatem pe uşa din spate din cărţile de istorie şi să intrăm noi, generaţia de români care a schimbat toată clasa politică. Să desfiinţăm PSD-ul, să dezintegrăm PNL-ul(pare că şi ei vor asta), să descurajăm PMP-ul.

Ştiu, par cuvinte mari, dar sunt infinit mai mici decât toate promisiunile lor adunate la un loc.

Scârba faţă de ei cu care ne lăudam acum este cea mai periculoasă, ăentru că este scurtătura spre indiferenţă.

Nu trebuie să ne fie scârbă, teamă sau groază de ei.

Ci de noi înşine că am putea să trecem toate astea cu vederea, mintea şi sufletul.

Daca vrei sa-i urmaresti activitatea lui Cornel Ilie, poti da ‘follow’ la pagina https://www.facebook.com/cornel.ilie.54.

--

Citește și: