Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1454 vizualizări 6 apr 2017

Bine, sigur, după ce i-a arătat-o, tot el şi-a scuipat de trei ori în sân şi s-a dat înapoi şase paşi, refuzând să supună propunerea la vot.

Pentru diversiune, pedepsirea fusese cerută, „verbal”, în şedinţa CExN de la Sinaia, de către liderul PSD Olt, Paul Stănescu.

Ei, da, dar despre Paul Stănescu, apropiaţii spun că este foarte apropiatul lui Liviu Dragnea. Deci, cum să nu fi ştiut, tocmai el, şefu’, de un aşa „atac” la „bunul şi vechiul său prieten”?

Dar de de ce să te scarpini cu mâna stângă la urechea dreaptă?! Simplu: prima, ca să se vadă că liderul vrea să fie pace sub măslinii Kiseleff-ului; a doua, să se ştie că el, Dragnea, nu se teme de Ponta, care-i stă, mai nou, ca o sulă-n coaste - poate, doar de adevărurile sale mici -; trei, într-un fel vor reacţiona membrii de partid, ăia mai vechi, baronii, dacă-l dai tu, „venetic”, afară din partid, pe ginerele veteranilor, şi cu totul alta ar fi să-şi ia omul lumea-n cap şi s-o-ntindă la mai BINE, dacă tot cochetează cu ideea.

Iată un „trei într-unul”, servit, cu gheaţă, de şefu’, la o partidă de „vânătoare” la munte, după cea de pescuit din Deltă.

Bun! Bun! Dar ce face Victor Ponta în acest timp? După aşa o mostră de avertisment, dacă nu cumva de ultim avertisment? El, omul căruia nu i-a tăcut gura şi Facebook-ul, toată luna trecută, a răspuns firav şi complezent.

Potrivit „ştiripesurse”, acesta ar fi emis următoarea urare, vag ironică: „Să trăiască Paul Stănescu!” – n-a mâncat, n-a băut, a dăruit masa cu o propunere frisonantă, am spune noi...

Adevărul e că, una e să depui la secretariatul PSD o demisie în alb, provocându-l pe Dragnea, şi alta este să propună excluderea ta un lider local, declarându-se atins la esenţa sa de partid, cel puţin, la fel de tare ca mulţi dintre colegii săi.

Astăzi te-o fi salvat Dragnea, că i-a convenit şi lui, dar mâine?! Dacă te propune la excludere Stănescu, sau Stroe, care, cică ar fi susţinut şi el, astăzi, propunerea liderului oltean, sau pui necazul înainte, chiar fostul tău bodyguard, Codrin Ştefănescu, care s-a pronunţat cam aşa:

”Nu ne fac bine cuvintele lui Victor Ponta. L-am invitat la partid, să ni se alăture, nu vrea. Nu poţi să îl obligi pe om, dacă nu vrea să ne ajute. Poate îi trece. S-au cerut şi sancţiuni, şi o poziţie fermă. Ce poziţie fermă poţi să iei? Oricând vrea să vină la partid, are uşile deschise. Are multe lucruri cu care ne poate ajuta. Dacă nu vrea, măcar să spună public!”.

Aşa, şi pui problema că, tocmai într-o astfel de zi, Dragnea e plecat la Mare. Că pe litoral n-a fost…

P.S. Până la această oră, textul de răspuns al lui Ponta încă n-a apărut pe Facebook.

--

Citește și: