Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
15252 vizualizări 9 sep 2017

Ponta a afirmat, tranşant, într-un interviu recent, că liderul PSD, Liviu Dragnea, este protejat de cele două instituţii amintite, vizavi de legăturile acestuia cu afacerile TelDrum, companie care şi-ar fi însuşit, pur şi simplu, Lacul Belina, prin decizia lui Dragnea, deşi fostul premier mutase lacul de la Ape la CJ Teleorman, doar în beneficiul "poporului teleormănean".

Preşedintele social-democrat nu dă, însă, prea multe cuvinte pe declaraţia lui Ponta, verbalizându-şi doar tristeţea: nu comentează zicerile fostului său coleg; nu ştie ce urmăreşte; e trist, şi colegii săi sunt trişti.

Dincolo de starea membrilor PSD, lumea se întreabă în ce măsură gestionează triştii „membri” ai DNA şi SRI acuzele primite.

Adică, până unde va merge tăcerea „sistemului”, fie într-o direcţie, fie în cealaltă. Ori îl întreabă pe Ponta de ce a acceptat diverse aranjamente funciare, cu „camarazii” politici, câtă vreme s-a aflat „în post”, ori recunoaşte că tandemul face „justiţie” în funcţie de anumite interese.

Povestea fostului premier - care spune că nu a ştiut nimic despre palmarea lacului -, cu naivităţile şi credulităţile sale, nu mi se pare că poate ţine la infinit.

Întrebarea este: dacă Dragnea i-ar fi cerut premierului Parcul Herăstrău, i l-ar fi dat amicului? Nu s-ar fi întrebat ce face cu el? L-ar fi dat „poporului teleormănean”, prin reprezentantul său, aşa, pur şi simplu, fără să-şi pună problema dacă nu cumva o să intre în posesia Tel Drum? Că tot afirmă că ştia dedesubturile companie, afacerile şi patronatul acesteia, cu „terminale” în imediata sa apropiere.

Mai direct, Victor Ponta "se face chinez", susţinând că Dragnea i-ar fi cerut lacul pentru CJ - dar că actualul lider al PSD l-ar fi "vărsat" în patrimoniul TelDrum fără să-l anunţe despre manevră -, şi că el a aflat, abia acum, din presă, că a fost păcălit de camaradul Liviu, fapt reprobabil şi enervant extrem, din cauză că înacte apare şi semnătura sa, în calitate de premier.

Deci, fiind convins că DNA şi SRI ştie tot despre mişcările lui Dragnea şi ale TelDrum şi nu face nimic, acuză cele două instituţii că-l protejează pe fostul său prieten.

Păi, în acest fel, cine ştie câte lucruri i-au dispărut de sub nas fostului premier, în folosul terţilor, câtă vreme a picotit pe la Victoria…

Şi totuşi: îi atrag atenţia lui Victor Ponta că ziarul Gândul a publicat  - la 1 decembrie 2013, sub titlul "Guvernul a aprobat discret INSULA LUI DRAGNEA unde se va face turism fără frunză. Primar: "Plaja există, dar nu sunt căsuţe să vină omul cu soţia, cu amanta" -, întreaga poveste a intrării lacului într-o "zodia norocoasă", alături de TelDrum.

Măcar din titlu, şi tot ar fi prins de veste un premier interesat despre cele ce se "comit pe la spatele său", urmând să ia măsurile necesare.

Revin, în consecinţă, şi spun că DNA şi SRI nu pot face pe morţii în păpuşoi, până la calendele greceşti, în condiţiile în care un fost premier se declară neglijent şi „păcălit”, în serviciu.

Iar dacă tac, o fac pe credibilitatea lor.

--

Citește și: