A doua descoperire a lui Ponta

A doua descoperire a lui Ponta
Publicat: 06/09/2017, 09:34

Ei, acum lucrurile se complică puțin, pe principiul: „Dacă e pe malul prăpastiei și nu sare, împinge-l tu! Time is money!”.

Duminică scriam: „În consecință, dacă Dragnea nu va fi extras din schemă într-un oarecare orizont de timp, dacă nu va face o greșeală cu urmări grave, la nivel de țară și partid, creând, pe cale de consecință, un exod din Kiseleff spre România, dacă actualul tandem „generator de putere” va dăinui, e clar că „Pro genitura” s-a născut fără noroc și cu cununiile legate…”.

Și, ce să vezi, marți-trei-ceasuri-rele, a început extracția, Ponta dovedindu-ne că nu are timp de gavote și diverse alte dansuri de societate. După povestea cu vinul băut de el și de Dragnea în compania lui Coldea, fostul lider PSD ne mai dă un rând.

„Liviu Dragnea are toată puterea și o folosește prost. Iar toate celelalte povești cu lupta cu sistemul… nu a fost nimeni mai prieten cu sistemul și mai dornic de înțelegeri cu sistemul decât Liviu Dragnea, doar că sistemul l-a păcălit. De două ori am fost eu de față. (…) Adică a bătut palma că el face ce zice sistemul și va fi bine. (…) Dosarul 1 și dosarul 2. Că nu i se va întâmpla absolut nimic și că poate să stea liniștit. El în continuare încearcă să-și negocieze lui ceva. Ceea ce nu e în regulă. Ori vrei să schimbi un sistem pentru că e rău, ori vrei să-ți negociezi ceva pentru tine. Și PSD-ul îl negociază tot pentru el. Mi-ați pus-o mie pe Kovesi în brațe, dar în 2016 când era numită Kovesi era guvernul susținut de el. Prima noastră ceartă în 2016 a fost când i-am spus că trebuie să facem moțiune de cenzură contra Guvernului Cioloș și țineți minte cât a fost de iritat. Nu avea voie”, a declarat Ponta într-un interviu pentru stiripesurse.ro.

Întrebat de unde știe ce a discutat Dragnea cu „Sistemul”, Ponta a mărturisit: „Din prezența mea fizică acolo. Eram de față. (…) Eram prim-ministru. (…) Nu ai cum să fii prim-ministru și să nu ai relații zilnice cu servicii, cu informații”.

După capul meu, ceea ce declară, aici, fostul premier, e foarte grav – gravisim, dacă mă pot exprima astfel.

Pentru că tot ce spune despre Dragnea, dacă nu știam, concret, nefiind acolo cu prezențele noastre fizice, cel puțin intuiam. Chiar el, Victor Ponta, ne mai vorbise despre partidele de tenis ale lui Dragnea cu „Sistemul”, inclusiv despre spritz-pauzele dintre ghemuri. Dar că un șef de guvern, în a cărui fișă a postului intră și „relații zilnice cu servicii, cu informații”, ține de șase la manevre cu dosare penale, asta e complet nouă!

Iar întrebările care se pun, în consecință, sunt două: întrebarea 1 – de ce revine acum cu subiectul în cauză, și întrebarea 2 – ce făcea premierul Ponta în imediata apropiere a întâlnirilor?

Ce să caute, domnule, un prim-ministru în funcție la o întâlnire de negociere de dosare, desfășurată între viceprim-ministrul său/prietenul său/camaradul său și „Sistem”?!

Să spunem că ar fi fost, în cel mai bun caz, acoperit, și se afla în misie/în consemn! Păi, de ce să te dezvelești tocmai acum? De ce să te expui aproape mortal (că cică el nu e masochist) în fața nației? De ce să te ceri, aproape pe față, judecat pentru blatul efectuat? Întrucât, n-ai cum să fii, niciodată, absolvit de vina de a fi fost martorul unui asemenea act…

Din disperare? Pentru propagandă și imagine în favoarea ProRomânia? Pentru satisfacerea propriului orgoliu? Pentru că ai devenit, peste noapte, supercorect?

Aiurea! Eu cred că o faci doar dacă ai verde s-o faci. Doar dacă ai devenit, tu, pionul pe care sistemul vrea să-l transforme în piesa cu care să-l desființează pe Dragnea.

Sau dacă ai înnebunit, pur și simplu, de vreme ce, mâine, ar putea fi invitați la DNA, pentru „încă o vorbă și o ceașcă de cafea”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Fosta soție a lui Cabral arată fantastic la 57 de ani. Ce a pierdut prezentatorul...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron