29 august 201510:2047129

Priveşte atent imaginea! CE NU A VRUT HITLER SĂ SE VADĂ: cum arăta această fotografie înainte să fie retuşată de propaganda oficială

Pentru prima oară, după 70 de ani, publicul larg a avut ocazia să vadă una dintre cele mai controversate imagini "prelucrate" din istoria fotografiei.

Pentru prima oară, după 70 de ani, publicul larg a avut ocazia să vadă anul trecut  una dintre cele mai controversate imagini "prelucrate" din istoria fotografiei. Muzeul Metropolitan din New Yorka găzduit o expoziţie în care este prezentată o fotografie cu Adolf Hitler care le-a fost prezentată germanilor de propaganda oficială înainte de izbucnirea cxelui de-al Doilea Război Mondial.

La expoziţie, publicul a putut să vadă două variante ale fotografiei în care apar Adolf Hitler şi apropiaţii săi, într-o pădure, în anul 1937.

În varianta originală a fotografiei apare şi Paul Joseph Goebbels, ministrul Propagandei în Germania nazistă.

În cea de-a doua fotografie, Goebbels a fost şters, cel mai probabil la ordinele lui Hitler. Nu sunt clare motivele pentru care Fuhrer-ul a luat această decizie.

În imaginea trucată, se observă conturul şi o bucată din umărul stâng al lui Goebbels, iar vegetaţia din spate este colorată diferit, semn că trucajul nu este unul foarte reuşit.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.