21 august 201717:40627

Preotul Cristian Pomohaci, despre „cât de bine e să fie un părinte aspru cu copilul lui": „Îmi aduc aminte ce bătaie căpătam de la tata când umblam cu ciocanul lui şi nu-l puneam la loc"

„Îmi aduc aminte ce bătaie căpătam de la tata când umblam cu ciocanul lui şi îl lăsam, nu-l puneam la loc", spunea preotul Cristian Pomohaci într-o emisiune televizată, amintindu-şi de copilăria sa şi de mama care îl „bătea mai tare decât tata". Pomohaci, exclus de curând din preoţie, concluzionează cât de bine e ca un părinte să fie „aspru" cu copilul lui, pentru că „îl scoate om în lume".

„Pot să vă spun eu că am fost cel mai rău copil de pe lume. Nu exagerez, n-am fost un copil ascultător 
 
Asprimea şi duritatea pe care părinţii au avut-o faţă de mine m-au făcut să înţeleg ce bine e să fie un părinte aspru cu copilul lui, pentru că îl scoate om în lume. 
 
Îmi aduc aminte ce bătaie căpătam de la tata când umblam cu ciocanul lui şi îl lăsam, nu-l puneam la loc. (...) Mama ne bătea mai tare decât tata. Tata ne bătea mai rar, că era mai puţin acasă, mama ne bătea mai des. 
 
La noi nu este nuieluşă, este ‘joardă’ şi curea. Amândouă sunt dureroase, dar unde dă mama creşte. 
 
Era la noi (...) străbunica. Când ne bătea mama, zice ‘dă-i, dă-i’. Apoi se întorcea şi zicea ‘nu da ca o calvină’", mărturisea Cristian Pomohaci într-o emisiune televizată, acum câţiva ani. 
 
În urmă cu aproximativ o lună, Consistoriul Eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia a decis excluderea din Biserică a preotului Cristian Pomohaci, acuzat că a racolat minori în scopuri sexuale. 
 
Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care preotul Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el. Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci, îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, „ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.
 
Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia. Preotul a fost oprit de la slujirea slujbelor bisericeşti.
 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.