ZIUA LUI. Culisele spectacolului omagial de pe Arena Națională

Publicat: 21/09/2014, 12:20
Actualizat: 01/02/2019, 12:23

Victor Ponta s-a lansat pentru a treia oară spre Cotroceni, într-un show care s-a dorit grandios, pe Arena Națională din București. Lansarea a coincis cu aniversarea premierului, care împlinește 42 de ani. Potrivit organizatorilor, 70.000 de oameni au fost aduși să-i ureze lui Victor Ponta „La mulți ani!” și să asiste la lansarea candidaturii. În realitate, arena a fost populată cu cel mult 40.000-50.000 de persoane. Iarnumărul celor prezenți a început să se rărească înainte de discursul prezidențiabilului, mulți preferând să se îndrepte spre ieșire cu mult înainte ca Victor Ponta să vorbească. Unii participanți spun că au primit bani să vă la București, după cum puteți vedea mai jos. Spre seară premierul s-a dus să tragă concluziile zilei la Antena 3, unde a avut o reacție după ce mulți au comparat lansarea de pe Arena Națională cu Congresele lui Ceaușescu. Un alt element care a stricat show-ul electoral pregătit pentru Victor Ponta a fost sonorizarea proastă, în multe zone ale stadionului neînțelegându-se ce vorbeau cei de pe scenă.

gândul a transmis LIVE TEXT:

UPDATE 20:10 Câțiva dintre liderii PSD veniți pe Arena Națională:

FOTOGRAFII: Anca Simina/gândul

UPDATE 20:00 Mai multe imagini din timpul lansării:

Fotografii: Anca Simina/gândul

UPDATE 18.00 Oamenii s-au plâns că nu au auzit discursul premierului Ponta din cauza sonorizării proaste, în multe zone ale stadionului neînțelegându-se ce vorbeau cei de pe scenă.

UPDATE 17:30 Marian Vanghelie, ultimul sosit după debutul lansării:

FOTO: Anca Simina/gândul

UPDATE 17.15 Și-a început discursul Victor Ponta, prezidențiabilul Alianței PSD – UNPR – PC.

„Vedeți că iese soarele pe strada noastră”, și-a început Ponta discursul. Și a continuat. Dumnezeu a vrut să fim azi împreună, știți foarte bine cine sunt, sunt un român ca oricare al român, care își iubește țara, care pot să muncesc împreună cu dumneavoastră”. Tușește scurt. a tușit.

„Sunt strănepotul unui român din Ardeal care în 1917 a cerut cetățenia română, sunt nepotul unui preot care m-a învățat că important este să crezi în Dumnezeu al ortodocșilor, al catolicilor, al protestanților.Sunt copilul unor părinți ca ai dumneavoastră care au investit totul în mine.Sunt tatăl unor copii care vreau să crească în Româniami-e teamă de un singur lucru să nu vă dezamăgesc pe dumneavoastră”, a spus candidatul Ponta.

Pentru că a tușit de câteva ori în timpul discursului a cerut permisiunea să bea de mai multe ori apă.

„O să beau multă apă pentru că sunt emoționat”, s-a scuzat el.

„Mă simt pregătit, am curajul, credința că împreună cu dumneavoastră că pot fi președinte românilor, stimați români vreau să fiu președintele românilor care vor sărbători 100 de ani de la Marea Unire”, a continuat premiarul.
Suntem mai mulți decât atunci.

UPDATE 17.00 Deși Victor Ponta nu și-a ținut discursul de candidat, stadionul național „Lia Manoliu” a început să se golească. Se pleacă mai ales din zona simpatizanților aflați pe teren.

UPDATE 16.50 Pe ecranul amplasat în centru, deasupra terenului stadionului Național, au fost prezentat urările liderilor locali către Victor Ponta. Galeria UNPR a ridicat trei bannere uriașe cu Victor Ponta – președinte. Printre susținătorii lui Ponta s-au numărat și Helmut Duckadam, fostul portar al echipei FC Steaua București, fostul campion mondial la box, Marian Simion și maestrul Sorin Ilfoveanu. Stadionul nu este arhiplin cum își doreau organizatorii, dar la eveniment sunt prezenți 40.000 – 50.000 de simpatizanți PSD.

UPDATE 16.45 Mai mulți lideri socialiști din Europa și-au transmis mesajul de susținere pentru prezidențiabilul Victor Ponta. Pe scena de pe Arena Națională a vorbit Serghei Stanisev.

UPDATE 16.35Discursul președintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, a avut în centrul său mesajul: „Țineți minte trei cuvinte/ Victor Ponta președinte”.

„Vă spun bun venit în inima mea”, și-a început discursul Liviu Dragnea,c are au spus că pesediștii au nevoie de un stadion mai mare pentru astfel de evenimente. „Suntem aici pentru România, să-i arătăm dragostea noastră”, a continuat președintele executiv al PSD.

„Cel mai mare partid din România este îndrăgostit de țara lui”, a afirmat Dragnea.

„În noaptea de 16 noiembrie să putem spune cele trei cuvinte: Victor Ponta președinte”, a spus liderul PSD.

„Vom juca acasă și nu în deplasare ca la referendum. Va fi revanșa celor 7,4 milioane de români și vom putea spune cele trei cuvinte: Victor Ponta președinte”.

UPDATE 16.30 Victor Ponta urcă pe scena amenajată în fața unei peluze a stadionului Lia Manoliu, în uralele simpatizanților PSD și a celor de la UNPR, înarmați cu steaguri tricolore.

UPDATE 16.25 Pe stadion, se cântă în mod repetat piesa interpretată de Lidia Buble, ale cărei versuri sunt: „Simțim la fel / Gândim la fel”.

UPDATE 16.15 Lansarea lui Victor Ponta nu a început încă. Organizatorii așteaptă simpatizanții PSD să umple tribunele stadionului Lia Manoliu. Fotografia este realizată la ora 16.00, ora la care trebuia să înceapă oficial evenimentul. Scena de pe care va vorbi prezidențiabilul Victor Ponta are în laterale patru coloane, care amintesc de „Coloana Infinitului”.

UPDATE 15:58 Cum arată parcarea VIP-urilor pesediste. Toți baronii locali au fost transportați până în buza gazonului, iar șoferii și-au parcat mașinile vizavi. În parcare și-a făcut apariția și o mașină de pompieri:

UPDATE 15.45 Cu 15 minute înainte de lansarea prezidențiabilului Victor Ponta, arena națională nu s-a umplut, dar lumea continuă să vină la stadion.

UPDATE 15:41 Majoritatea celor prezenți poartă tricouri roșii și sunt înarmați cu steaguri tricolore nou nouțe. Spectacolul se numește „Mândri că suntem români”, iar acești alegători poartă tricouri cu un mesaj clar:

UPDATE 15:30 Sosirea liderilor PSD din teritoriu. Vedeți mai jos VIDEO:

UPDATE 15:28 Susținătorii lui Victor Ponta ajung la Arena Națională:

UPDATE 15:26 Toți susținătorii lui Victor Ponta intră în stadion pe bază de bilet, care le arată locul unde vor sta. Pe Arena Națională se dă popcorn, o aluzie concretă la o declarație recentă a lui Victor Ponta, potrivit căreia în turul doi va sta acasă, va mânca popcorn și se va uita la ceilalți contracandidați cum se bat să intre în turul2. Iată cum arată un bilet la spectacolul lui Victor Ponta:

UPDATE 15:16 Blocaj pe străzile din jurul Arenei Național, pe Bulevardul Mihai Bravu și la Piața Muncii. 1000 de autocare au adus simpatizații PSD azi în București. Se circulă bară la bară.

UPDATE 15:12 Mii se oameni intră la această oră pe Arena Națională. Majoritatea sunt din țară, veniți cu autobuzele de la PSD, UNPR și PC.

UPDATE 13.46 Galeria lui Dinamo îmbrăcată cu tricouri UNPR îi pregătește o coregrafie specială prezidențiabilului Ponta ca la marile derbyuri. Susținătorii UNPR sunt amplasați la peluza opusă scenei de pe care va vorbi premierul. Printre cei de la UNPR, Elias Bucurică, liderul galeriei lui Dinamo. Bucurică și-a adus ultrașii la mai multe reuniuni de partid în ultimii ani, fiind „afiliat” cercului lui Gabriel Oprea-Neculai Onțanu.

Ultima prezență importantă pe scena publică a lui Bucurică a fost la protestele din Piața Universității, după cum puteți vedea mai jos:

Capitala va fi luată astăzi cu asalt de pesediștii din întreaga țară, care au fost îmbarcați de la primele ore în autocare și autobuze pentru a nu lipsi la marea lansarea a premierului Victor Ponta de pe Arena Națională. Înarmați cu tricouri și eșarfe roșii, social-democrații vor să demonstreze că sunt, de departe, prima forță politică și că beneficiază de o structură în teritoriu care poate intimida orice adversar.

Operațiunea a fost atent pregătită de la centru, organizatorii dorind să realizeze un show-electoral grandios pentru prezidențiabilul Victor Ponta, mai ales că acesta împlinește astăzi 42 de ani. Este cel de-al treilea eveniment major organizat de PSD pentru Ponta, după lansarea de la Craiova, în cadrul Consiliului Național și validarea candidaturii la Alba Iulia în Congresul extraordinar al partidului.

Pentru mobilizarea simpatizanților, dar și a altor doritori să participe la evenimentul de pe Arena Națională, pesediștii au mobilizat toate resursele posibile. Fiecare organizație a raportat la centru numărul de membri cu care va fi prezentă pe arena națională, pentru ca organizatorii să nu aibă vreo surpriză și să rămână cu stadionul neumplut.

Angajații RATB au fost spre exemplu invitați într-o „excursie” pentru vizitarea stadionului Național „Lia Manoliu”. Întâmplător invitația a fost chiar pentru astăzi, 20 septembrie, când are loc evenimentul organizat de social-democrați.

„Sâmbătă, 20 august 2014, ora 15.00, se va organiza o excursie pentru vizitarea stadionului național Lia Manoliu. Pentru ca transportul să se facă organizat, doritorii se vor înscrie pe liste la Stația de Mișcare și Atelierul de întreținere până vineri 19.09”, se arată într-un afiș lipit într-o autobază din Capitală.

Mazăre aduce „fetele army”

La Constanța, într-un anunț se căutau de urgență 50 de persoane, 35 de fete și 15 băieți, care să participe la un „mega eveniment”. Data, 20 septembrie, orașul – București.

„Se oferă, drum, masă și bani”, se arată în anunț. Condiția era însă ca fetele să fie frumoase, să aibă peste 1,72 cm înălțime, iar băieții peste 1,78 cm. Și unii și alții trebuiau să poarte obligatoriu o vestimantație, „cât se poate de army”.

Potrivit mai multor mesaje postate pe Facebook, în Teleorman, organizațiile UNPR racolau voluntari pentru evenimentul PSD pe acest site de socializare.

La Cluj, pentru că nu au mai avut autocare, simpatizații PSD au fost urcați într-un autobuz.

Show-ul electoral este programat să înceapă la orele 16.00, iar durata acestuia va fi de aproximativ două ore. În fața unei peluze a fost instalată o scenă, de pe care vor vorbi liderii PSD, candidatul Victor Ponta, dar și primarul Sorin Oprescu.

40.000 de euro plus TVA închirierea stadionului

PSD a încheiat un contract cu Primăria Capitalei, urmând să plătească pentru închirierea arenei aproximativ 40.000 de euro plus TVA, dar și cheltuielile cu lumina și alte utilități aferente. Liviu Dragnea afirma în 2012 că evenimentul de pe arena națională a costat aproximativ 140.000 de euro.

De reușita tehnică a show-ului se va ocupa o firmă apropiată lui Sebastian Ghiță, 360 Revolution, cea care a fost folosită de PSD și la Congresul extraordinar al PSD de la Alba Iulia, dar și la Consiliul Național de la Craiova. Evenimentul va fi deschis prin intonarea imnului national.

Înaintea Congresului, între reprezentanții PSD și cei ai Primăriei, Poliției, Jandarmerie, RATB și Metrorex a avut loc o ședință tehnică despre evenimentul PSD de pe National Arena.

Premierul Victor Ponta a vorbit pentru prima data deschis despre candidatura sa la prezidențiale după Comitetul Executiv al PSD de la Orăștie de la finele lunii iunie. La Consiliul Național de la Craiova, 29 iunie, și-a lansat candidatura, iar Congresul extraordinar de la Alba Iulia, 12 septembrie, i-a validat candidatura. Victor Ponta a fost primul candidat care și-a depus lista de semnături la Biroul Electoral Central, aducând aproximativ două milioane de semnături – 1.195.400.

Liviu Dragnea afirma în cadrul unui miting electoral că Ponta are nevoie de cinci milioane de voturi pentru a ajunge președintele României.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul...
Jador s-a despărțit de Oana Ciocan după Survivor All Stars?! 'M-ai mințit de la început!'
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Generalul Ben Hodges laudă România pentru „cel mai recent exemplu de contribuție la apărarea...
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. Nu e bine ". Robi, dezvăluiri sincere în...
A murit iubitul tenismenei Aryna Sabalenka! S-a stins din viață subit la doar 42 de...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
Vești cumplite de la ANM. Iarnă peste România, cât de frig va fi
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
Filmarea autentică cu Kate Middleton și printul William după acuzațiile de infidelitate la adresa prințului...
BANCUL ZILEI. Bulă sună la linia fierbinte și îi răspunde una gemând: Dar ce faci...
De ce dăm vina pe victime?