no author
Gabriel Pecheanu
1157 vizualizări 16 mai 2017

”Dacă voi fi ales, PNL va fi de acord cu căsătoriile homosexuale şi va fi de acord cu adopţiile de către aceste familii a copiilor. Fac această declaraţie în baza moralei creştine – piatră de temelie a dreptei – şi pot să justific această afirmaţie. (...) Noi suntem creştini, cartea noastră de căpătâi e Biblia. În Biblie spune că Dumnezeu a făcut pe om şi i-a dat anumite calităţi. Homosexualii au această înclinaţie nu pentru că aşa e cool, ci pentru că aşa sunt ei, aşa simt. Dumnezeu a îngăduit ca aceşti oameni să aibă această înclinaţie, nu este o boală care poate fi tratată, este un dat. Dacă Dumnezeu a îngăduit ca aceşti oameni să existe, cum poate să vină un muritor şi să nu fie de acord cu ce a spus Dumnezeu sau cu ce a făcut Dumnezeu”, a declarat Viorel Cataramă.

El şi-a depus, marţi, candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL, moţiunea sa fiind semnată de 101 susţinători.

”Eu sunt un om independent. Eu, în acest moment, plec mai bine un pic decât a plecat Donald Trump în America. Îmi doresc să am succesul pe care l-a avut Donald Trump în America pentru că ştiu că asta e calea de urmat - nu mai trebuie să facem compromisuri, ci trebuie să ne asumăm ideologia şi să luptăm pentru ideologia noastră şi pentru electoratul nostru. (...) Eu sunt un mic Trump al PNL în acest moment. Deocamdată activitatea mea se desfăşoară în PNL, iar PNL are ca obiectiv susţinerea preşedintelui Iohannis pentru obţinerea unui nou mandat”, a mai afirmat Cataramă.

La declaraţia de presă, Viorel Cataramă a fost însoţit doar de trei susţinători, spre deosebire de contracandidaţii săi, Ludovic Orban şi Cristian Buşoi, care au venit însoţiţi de zeci de susţinători, mulţi dintre ei lideri de filiale.

”Puteam foarte uşor să vin şi eu cu 100 sau 200 de susţinători pentru o fotografie de familie. Cei care mă susţin pe mine muncesc, muncesc din greu şi am ajuns la concluzia că nu are rost să-şi ia concediu de odihnă sau fără plată ca să vină la Bucureşti doar pentru o fotografie de grup. În al doilea rând s-a vehiculat, iar asta ţine de o anumită imoralitate care există în interiorul PNL, persoane care susţin persoane, organizaţii care susţin persoane. S-a mers până acolo încât s-a afirmat în spaţiul public că o organizaţie susţine moţiunea X, fără ca acea moţiune să fi fost prezentată sau citită. Este un exemplu clar de imoralitate în interiorul unui partid politic. Mi se pare imoral să te antepronunţi într-o chestiune pe care nu o cunoşti. Înseamnă că, de fapt, noi dăm votul unor persoane pe criterii cum ar fi înălţimea, greutatea , culoarea ochilor... Pe aceste criterii, probabil, eu care am 1,93 m, ochi verzi şi o nevastă frumoasă nu sunt acceptat momentan. Dar nu asta contează. Contează ideile şi capacitatea unui lider de a conduce PNL spre victorie”, a menţionat Cataramă.

În opinia lui, învăţământul superior şi spitalele ar trebui privatizate, iar ajutoarele sociale pentru persoanele apte de muncă ar trebui anulate.

"Există o discriminare la nivel de presă, între presa de stat - Televiziunea Română şi presa privată. Unii sunt alimentaţi cu bani de la bugetul statului, unii sunt în mare suferinţă. Una din primele decizii pe care le vom lua în momentul în care o să putem să luăm aceste decizii este să anulăm pentru presa privată toate datoriile, să resetăm totul, iar pe viitor patronii presei să nu mai poată să aibă influenţă în conducerea editorială a respectivului organ de presă. Mie mi se pare absolut inacceptabil ca Televiziunea Română să mănânce zeci şi sute de milioane de euro, să nu plătească taxe şi impozite la bugetul statului, iar presa privată să funcţioneze în condiţiile în care funcţionează şi să fie discriminată. Toţi trebuie să fie la fel. După care nimeni din presa de stat nu va mai primi niciun leu din bugetul statului, pentru că există televiziuni private, care fac profit, există - cu referire la TAROM - companii private care fac profit. De ce trebuie să muncim noi să plătim taxe ca unii să fie îndopaţi cu bani incorect?", a spus Cataramă.

--

Citește și: