VIDEO. Ziua moțiunii cum NU s-a văzut la TV. „Nu sunt nici mai mare, nici mai mic, nici mai frumos, nici mai urât”

VIDEO. Ziua moțiunii cum NU s-a văzut la TV. „Nu sunt nici mai mare, nici mai mic, nici mai frumos, nici mai urât
Publicat: 22/06/2017, 12:12

Cu doar o oră înainte de începerea ședinței de plen, parlamentarii PSD-ALDE s-au reunit în ședință, în sala grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților. La ora 11:00, Liviu Dragnea a părăsit sala grupului parlamentar al PSD, după o oră de discuții cu partenerii din coaliție, întrerupte pe alocuri de ropote de aplauze. Însoțit de senatorul Adrian Țuianu, președintele Comisiei de control a SRI, vizibil amuzat de ceea ce discuta cu acesta și ușor roșu la față, Dragnea a fost evaziv cu jurnaliștii în momentul în care a fost asaltat cu întrebări, replicând că va vorbi „după vot” și continuând să zâmbească.

„Azi văzut că am fost foarte rezervat în perioadă asta. După vot vorbim pe îndelete”, le-a spus Dragnea jurnaliștilor, confirmând ulterior că a avut „o discuție privată” de „15-20 de minute” cu Sorin Grindeanu.

Înconjurat din toate părțile de jurnaliștii care îi puneau întrebare după întrebare, în drumul spre biroul său, acesta s-a oprit, la un moment dat, și a ridicat ambele mâini către aceștia în momentul în care a fost întrebat despre numărul voturilor necesare pentru a trece moțiunea.

După aproximativ un sfert de oră, timp în care s-a aflat în biroul său, Dragnea a ieșit pentru a se îndrepta spre sala de plen. Asaltat de jurnaliști, acesta s-a oprit de două ori, răspunzând vizibil iritat că vrea să ajungă în sala de plen și indicând cu mâna direcția către ușa sălii.

Întrebat dacă crede că are numărul necesar de voturi pentru a trece moțiunea, Dragnea a răspuns tăios: „Da”, refuzând ulterior să mai răspundă la celelalte întrebări.

La doar 10 minute distanță, timp în care începuse deja ședința plenului reunit al Parlamentului, fostul premier, Victor Ponta, apare pe holurile Legislativului și oprindu-se pentru a discuta cu jurnaliștii preț de mai bine de cinci minute, le mărturisește că a fost sunat de dimineață de Liviu Dragnea, care i-ar fi oferit o funcție de ministru.

Cu ochelarii pe nas și privirea adâncită în foi, Dragnea nu l-a privit aproape deloc pe Sorin Grindeanu în momentul în care acesta își susținea, de la tribună, discursul.

În momentul în care prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a luat cuvântul, Dragnea s-a ridicat de la prezidiu, după ce mai mulți social democrați au început să iasă din bănci și să părăsească sala de plen, plimbându-se printre ei și zâmbindu-le colegilor de partid cu care se oprea să stea de vorbă. Dragnea a urmărit apoi o parte din discursul prim-vicepreședintelui PNL în bancă, lângă o social democrată, deputata Tamara Ciofu, cu care a stat de vorbă câteva minute și a mâncat bomboane, vizibil amuzat de cele discutate.

Cu doar câteva secunde înainte ca președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să anunțe cea de-a doua luare de cuvânt a sa, Grindeanu și-a întors privire către Dragnea, fixându-l cu privirea preț de câteva secunde, în timp ce Dragnea se uita către sala de plen. De această dată, liderul PSD a urmărit atent cea de-a doua intervenție a premierului, demis ulterior prin moțiune de cenzură.

Imediat ce și-a terminat discursul, Grindeanu a părăsit sala de plen, fără să mai revină la citirea procesului verbal, în care s-a anunțat oficial rezultatul votului pe moțiunea de cenzură.

Primul care a băgat bilele în cele două urne, după ce senatorul USR, Mihai Goțiu, membru în comisia de numărare, le-a verificat pentru a vedea dacă sunt goale, a fost Victor Ponta, acesta votând la vedere, fapt care a determinat ulterior un schimb de replici și gesturi nervoase între el și Dragnea, aceștia contrându-se pe procedură.

Cu zâmbetul până la urechi, Dragnea a băgat cele două bile în urnele de vot, îndreptându-se apoi în sală către un coleg pentru a-și recupera telefonul și urmărind apoi, de lângă tribună, fiecare parlamentar care vota, înconjurat de o parte și de alta de social-democrații care monitorizau și ei, la rândul lor, votul.

Odată ce parlamentarii au terminat de votat, iar urnele au fost luate din sala de plen, Dragnea a revenit în biroul său. La doar câteva minute după ce rezultele votului au fost anunțate, acesta a ieșit, refuzând din nou să facă comentarii și să răspundă la întrebările jurnaliștilor, pe holul Parlamentului, oprindu-se doar pentru câteva secunde pentru a arăta către ceasul său de la mână și afișând același gest cu mâinile ridicate către jurnaliști, intrând din nou în sala de plen.

După citirea în plen a procesului verbal care anunța oficial demiterea Guvernului Grindeanu cu 241 de voturi „pentru” și 10 „împotrivă”,
din totalul de 251 de voturi exprimate, Victor Ponta, primul care a votat a fost și primul care a părăsit sala. Ulterior, Dragnea a revenit în sala grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților, pentru cea de-a doua ședință cu membrii coaliției de guvernare, care a durat puțin peste o oră și jumătate. La final, respectiv la 16:00, după conferința de presă susținută la Palatul Victoria de Sorin Grindeanu, acesta a susținut, la rândul său, declarații, ceva mai scurte decât cele obișnuite, și a răspuns la întrebările puse de jurnaliști.

„Nu sunt nici mai mare, nici mai mic, nici mai slab, nici mai gras, nici mai frumos, nici mai urât. Sunt același om, președintele unui partid, cel mai mare partid din România și cel mai susținut”, a ținut să sublinieze, în declarațiile sale, liderul PSD.

După susținerea conferinței de presă, Dragnea s-a întors, exact așa cum a părăsit la începutul zilei sala grupului parlamentar al PSD, cu zâmbetul până la urechi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului